22 / 05 / 2024

Bor talebi ne durumda

Bor talebi ne durumda

Dünya bor talebinin yüzde 47’sini karşılayan Türkiye'nin bor satışları 2013 yılında miktar bazında 1,8 milyon ton, değer bazında ise 826 milyon dolar olarak gerçekleşti.

2023 Ek MTV ve borç yapılandırması son gün ne zaman?

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisinin ilk taksiti ve borç yapılandırmasında takvim neetleşti. Peki, 2023 Ek MTV ve borç yapılandırması son gün ne zaman? İşte detaylar...

2023 vergi borç yapılandırması ne zaman bitecek? Son gün ne zaman? Vergi borcu olanlar acil bakın!

Vergi borcu yapılandırılmasında son tarih merak ediliyor. Düzenleme ile 2 bin liranın altındaki vergi borçları silinirken, 2 bin liranın üzerindeki borçlara ise eşit taksitler halinde ödeme imkanı tanınmıştı. Peki 2023 vergi borç yapılandırması ne zaman bitecek? Son gün ne zaman?

Askerlik ve doğum borçlanmasına zam geldi mi? 2023 Temmuz askerlik ve doğum borçlanması ne kadar, kaç TL?

Asgari ücretin 11 bin 402 TL olarak açıklanmasından sonra, Askerlik ve doğum borçlanmasına zam gelip gelmediği merak ediliyor. Peki, Askerlik ve doğum borçlanmasına zam geldi mi? İşte detaylar...

GSS borçları ne zaman siliniyor? İşte Sağlık Sigortası prim borçları hakkında merak edilenler

Gelir testi yaptırmadığı için Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olan vatandaşlar için vergi affı kanunu kapsamında yapılandırma fırsatı sunuldu. Bu fırsatla birlikte, borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlar 31 Aralık 2022 tarihine kadar borçlarını yapılandırabilecekler.

Beklenen İstanbul depremi depo ve tiny house'lara talebi uçurdu! Tiny house ve depo fiyatları ne kadar? 

Ev kiralarının erişilemez boyutlara yükselmesinin ardından, İstanbul'da deprem korkusuyla yeni trendler oluştu. Beklenen İstanbul depremi depo ve tiny house'lara talebi uçurdu. Peki tiny house ve depo fiyatları ne kadar? 

Borç yapılandırma detayları peş peşe geldi! 48 ay taksit ve yüzde 90 indirim fırsatı! Vergi affı başvuruları ne zaman? 

KYK borcu, trafik cezası, vergi borçlarını da kapsayan vergi affı ile ilgili tüm detaylar belli oldu. Vergi affı başvuruları ne zaman? Hangi borçlar silinecek, hangi borçlar taksitle ödenebilecek?

Bankalar da depremzedeler için seferber! Bankalar, depremzedelere yönelik hangi kararları aldı? Kredi borçları ne olacak

Kahramanmaraş depreminin ardından iş ve ekonomi dünyasının yanı sıra finans sektöründen de bölgeye destek ve yardım yağıyor. Türkiye Bankalar Birliği de yaptığı yazılı açıklama ile depremden etkilenen müşterilerine yönelik aldıkları kararları ve bölgeye sağlanan destekleri paylaştı.

Borç yapılandırma  tasarısı meclisten geçti! 2 bin TL altı borçlar ne zaman silinecek?

Devletin tüm kurumlarına olan vergi borçlarına yönelik büyük imkan sağlayan Borç yapılandırma kanun teklifi  Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Devlete olan vergi cezası, MTV, sigorta prim borcu gibi tüm borçların dahil edildiği kapsamlı düzenlemeden sonra şimdi vergi borçları ne zam

Vergi yapılandırma 2023! Vergi borçları silinecek mi? Vergi borçları silindi mi? 2023 vergi affı ne zaman çıkacak?

Vergi borçlarının silinip silinmediği ya da ne zaman silineceği vatandaşlar tarafından merakla sorgulanmaktadır. Bu konuya dair merak edilenleri Cumhurbaşkanı Erdoğan detayları açıkladı. İşte detaylar!

Merkez Bankası'nın bankalardan talebi ne anlama geliyor? Döviz kuru fırlayacak mı?

Merkez Bankası'nın bankalardan yurtdışına yapılacak döviz gönderimlerinde ayrıntılı bilgi istemesi "sermaye kontrolü geliyor" iddialarını yeniden alevlendirdi. Merkez Bankası'nın rezervleri ile ilgili soru işaretleri arttı.

Askerlik ve doğum borçlanması ne kadar? 2023 Askerlik ve doğum borçlanması ne kadar olacak?

Askerlik ve doğum borçlanmasının yeni yılda ne kadar olacağı merakla araştırılıyor. İşte 2023 askerlik ve doğum borçlanmasına dair detaylar!

Vergi dilimi sorunu nedir? Maaşları nasıl etkiliyor? Nasıl çözülür?

Vergi dilimi sorunu işçi sendikaları tarafından sıklıkla dile getiriliyor ancak hükümet bu çağrıya henüz yeşil ışık yakmış değil. Asgari ücretin yükselmesiyle birlikte çalışanın ödediği vergi de artacak ve eline geçen para azalacak. Peki bu sorun nasıl çözülür? İşçilerin talebi ne olmalı?

KYK borçları ne zaman siliniyor? KYK borç faizleri silinecek mi?

KYK borç faizlerinin silinmesi ile ilgili beklenen karar mecliste geçen torba yasa teklifinin ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Bu gelişmeden sonra KYK borç faizleri silindi mi, ne zaman silinecek sorularının yanıtları aranıyor.

Bor talebi ne durumda Haberi

Bor talebi ne durumda

Dünya bor talebinin yüzde 47’sini karşılayan Türkiye'nin bor satışları 2013 yılında miktar bazında 1,8 milyon ton, değer bazında ise 826 milyon dolar olarak gerçekleşti.


Türkiye'deki bor madenlerinin işletmesini yürüten Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2013 yılı "Bor Sektör Raporu"na göre, dünya genelinde toplam 1,3 milyar ton olduğu bilinen bor rezervi sahipliğinde Türkiye yaklaşık yüzde 73’lük payla ilk sırada yer alıyor.


Dünya bor üretim kapasitesinin 2013 yılında 5,2 milyon ton olduğu tahmin edilirken, fiili bor üretimi ise geçen yıl yaklaşık 4,3 milyon ton civarında gerçekleşti. Bor üretiminde yüzde 47 payla birinci sırada yer alan Türkiye'yi, yüzde 24'le ABD, yüzde 15'le Güney Amerika ve yüzde 14'le Asya takip etti.


Dünya ekonomisindeki ve hedef pazarların ekonomik büyümesindeki gerileme nedeniyle 2012 yılında talep daralmasıyla...