06 / 05 / 2024

borç bilgilendirme sistemi

borç bilgilendirme sistemi

Arazi, arsa ve bina sahiplerinin emlak statüsündeki taşınmazları için her sene ödemesi gereken vergi emlak vergisi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, emlak vergisi borcu nereden öğrenilir?

'Ödeme İste' sistemi kullanımda: Kiracıya kira ödemesi de hatırlatılacak!

"Ödeme İste", ödemeler öncesinde alacaklının borçludan ödeme istemesi, borçlunun ise bu talebi yanıtlaması esasına dayanıyor. Sistem, kiracıya kira ödemesinin hatırlatılması, öğrenciye harçlık gönderilmesi gibi konularda kolaylık sunuyor. İşte 7 soruda "Ödeme İste" sistemi tüm detaylarıyla...

Emlak vergisi borçluları dikkat! Son gün 31 Aralık!

Türkiye Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) Vergi Platformu Başkanı Serkan Kumdakcı, borç yapılandırması ile ilgili "Teknoloji sayesinde bugün oturduğunuz yerden de başvuru yapmanız mümkün ancak son günlerde oluşan yığılmalar sistemi zora sokuyor" dedi.

Gebze Teknik Üniversitesi deprem bilgilendirme sistemi geliştirecek!

Çalışmalarına devam eden Gebze Teknik Üniversitesi tarafından Kocaeli ve çevresi için deprem bilgilendirme sistemi geliştirilecek.

GİB'ten Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), beyanname dönemi başlayan kira gelirleri için mükellefleri bilgilendirme çalışmalarını hızlandırdı. GİB, mükelleflerin beyanname verme döneminde bilgilendirilmesi 'Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi'ni geliştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi akıllı kavşak çalışmalarına başladı!

Dünyanın pek çok gelişmiş kentinde uygulanan akıllı, çevreci, engelli dostu “Tam Adaptif Trafik Yönetim, Denetim ve Bilgilendirme Sistemi”ni Türkiye’de ilk kez İzmir’de devreye almak isteyen Büyükşehir Belediyesi, yapım çalışmalarına başladı.

Akıllı kavşaklar geliyor!

Dünyanın pek çok gelişmiş kentinde uygulanan ‘akıllı, çevreci, engelli dostu’ Tam Adaptif Trafik Yönetim, Denetim ve Bilgilendirme Sistemi Türkiye’de ilk kez İzmir’de pilot olarak uygulanıyor.

TÜSİAD ve TBV'den İETT Yolcu Bilgilendirme Sistemine ödül!

Türk Sanayicileri ve İş adamları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından, düzenlenen 12. E-Türkiye (eTR) Ödülleri'nde İETT'nin İnteraktif Yolcu Bilgilendirme Sistemi projesi ödüle layık görüldü.

Vergi borç bilgilendirme sistemi!

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın vergi borç bilgilendirme sistemi ile T.C. Kimlik Numarası ve diğer kimlik bilgileri ile sorgulama yapılabiliyor. Peki, Vergi borç bilgilendirme sistemi nasıl çalışır?

İzmir trafiği akıllı sistemle yönetilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçireceği " Tam Adaptif Trafik Yönetim Denetim ve Bilgilendirme Sistemi "yle kavşaklar ve otoparklar 700 kameranın kullanılacağı akıllı sistem ile yönetilecek.

İnternetten emlak vergisi sorgulama!

İnternetten emlak vergisi sorgulama işlemi, taşınmazın bağlı olduğu belediye aracılığı ile yapılıyor. Aynı zamanda, Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi Borç Bilgilendirme Servisi üzerinden de yapılabiliyor...

İnternetten Borç Bilgilendirme servisi yenilendi!

İnternetten Borç Bilgilendirme servisi yenilendi. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın web sitesinden verilen " Borç Bilgilendirme" servisinin, vergi borçlarının anlık olarak öğrenilebilmesine imkan verecek şekilde yenilendiği bildirildi.

Borç Bilgilendirme Servisi yenilendi!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Borç Bilgilendirme Servisi yenilendi. Güncel Borç Bilgisi Sorgulanabilecek Şekilde Yenilendi. İşte Yeni Borç Bilgilendirme Servisi sistemi detayları...

Gökçeada'da 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı Deprem Bilgilendirme Sistemi verilerine göre deprem, Ege Denizi'ndeki Gökçeada İlçesi'nin Uğurlu Köyü'nün 37 kilometre açığında meydana geldi...

borç bilgilendirme sistemi Haberi

borç bilgilendirme sistemi

Emlak vergisi borcu nereden öğrenilir?

Arazi, arsa ve bina sahiplerinin emlak statüsündeki taşınmazları için her sene ödemesi gereken vergi emlak vergisi olarak karşımıza çıkıyor.


Emlak vergisi ödeme tarihleri, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından her yıl yayımlanan vergi takviminde belirtilmektedir. 


Her sene iki eşit taksit halinde ödenmesi gereken konut vergisinin ilk taksiti Mart-Mayıs ayları arasında, ikinci taksiti ise Kasım ayında ödenmektedir. 


İstenildiği takdirde, konut vergisi borcunun tümü ilk taksit döneminde ya da daha önce ödenebilir.


Emlak vergisi için ne kadar ödemeniz gerektiğini bilmiyor ve "Emlak vergisi borcu nereden öğrenilir?" diyorsanız hemen yanıtlayalım. 


Emlak vergisi borcu öğrenme

Emlak vergi borcu sorgulama ve ödeme işlemleri, bağlı olunan belediyeden yapılabiliyor. Sorgulama internet üzerinden de yapılabiliyor. Bunun için e-belediye sistemine giriş yapılması gerekiyor. 


Borç, bildirim, tahakkuk, ödeme, tahsilat, evrak takip sıhhi ruhsat başvurusu...