13 / 05 / 2024

borçim emet bor katkılı çimento

borçim emet bor katkılı çimento

Türkiye'de en fazla bor madeni rezervine sahip Kütahya'nın Emet ilçesinde, bor katkılı çimento üretilerek dünyaya ihraç edilecek. Çimento fabrikasının temeli, gelecek yıl nisan ayında atılacak..

Geçim derdi vatandaşı kredi kartına mahkum etti! Kredi kartı borçları asgari ücretin 2.5 katına ulaştı!

Milyonlarca vatandaş ihtiyaçlarını giderebilmek için kredi kartı kullanmak zorunda kalıyor. Artan kredi kartı borçları ise asgari ücretin ortalama 2.5 katına ulaştı. 

Borç nedeniyle İstanbul Başakşehir’deki taşınmazlar satışa çıkarıldı

İstanbul Başakşehir ilçesindeki bir borç nedeniyle, aşağıda cinsi, miktarı ve değerleri belirtilen taşınmazlar satışa çıkarıldı. İlgili taşınmazlar, e-devlet üzerinden erişim sağlanabilen esatis.uyap.gov.tr adresinde 2023/22531 TLMT. sayılı dosya numarasıyla detaylı olarak görüntülenebilir.

EYT’liler borç batağına sürüklendi! 4 günde 44 milyar TL borçlandılar!

EYT için borçlanma hakkını kullanan 1.1 milyon kişi 4 günde 44 milyar TL borçlandı. Borç en geç 30 gün içinde kasaya gireceği için Hazine seçim öncesi devasa kaynağa kavuşacak.

Afet binalarında borçlandırma bedellerinde değişikliğe gidildi!

Afet nedeniyle yapılan ve yapılacak binaların borçlandırma bedellerinde bulunan indirimler, doğal afetin ortaya çıkardığı şartlar, şehrin mevcut ekonomik durumu, hak sahibi ailelerin uğradığı zararlar ve geçim durumu göz önünde alınarak tespit edilecek.

Borcu olanlar dikkat! Anında 80 bin TL borç kapatma kredisi!

Geçim sıkıntısı yaşayan emekliler ihtiyaçlarını karşılamak için kredi kartlarına ve bankaların kredilerine başvuruyorlar. Ancak ekonomik sıkıntının artması ile borçlarını da ödemekte zorlanıyorlar. Bu kişilerin yüzünü güldürecek olan haber PTT'den geldi....

Kemerli müteahhit tanıkken borçlu oldu, tüm mal varlığına haciz konuldu!

Antalya'nın Kemer ilçesinde, 2006 yılında bir müteahhidin tamamlandığı inşaata ortak olan Haşim Hasanoğlu, müteahhidin üçüncü ortakla arasında yaşanan davada tanıkken, ilerleyen süreçte borçlu oldu.

7 maddede kiracının borçları!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek, Emlakkulisi.com okurları için kiracının borçlarına ilişkin yazı kaleme aldı. İşte yazının detayları...

Her borçlu konkordato talebinde bulunamaz!

İstanbul Gelişim Üniversitesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Öğr. Üyesi Prof. Dr. Aydın Başbuğ, her borçlunun konkordato talebinde bulunamayacağını ifade ederek, "Sermaye şirketleri ve kooperatifler öncelikle konkordato talebinde bulunabilir" dedi.

Dövizle borçlanmaya yatırım ayarı!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, dövizle borçlanmaya sınırlama getiren düzenlemeye yeni istisnalar getirdiklerini söyledi.

AVM'lerde borçlanılırsa kiralar TL olur!

Rönesans Gayrimenkul'ün Genel Müdürü Hasan Şimşek, AVM kiralarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Şimşek, "Yüzde 7 faiz ile Türk lirası borçlanabilirsek, o zaman kiralar TL olur'' şeklinde konuştu.

Ilısu Barajı yapımından etkilenenlerin borçlandırılmaları hakkında karar değişikliği!

Ilısu Barajı ve HES Projesinin yapımından etkilenen ailelerin yeni yerleşim alanına nakilleri, hak sahiplikleri ve borçlandırılmalarına ilişkin usul ve esaslarda değişiklik yapılmasına dair karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Osman Zolan, akvaryum projesi için borçlanma yetkisi istedi!

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın seçim vaatleri arasında yer alan dev akvaryum projesi başta olmak üzere bazı belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 300 milyon liralık borçlanma talebi oy birliği ile meclis gündemine alındı.

Bülent Arınç'tan Van TOKİ borçlarına yapılandırma müjdesi!

AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, seçim çalışmaları kapsamında Van’a gelen ve TOKİ borçları ile ilgili yapılandırma sözü ve Van’a bir bakan müjdesi veren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a teşekkür etti.

borçim emet bor katkılı çimento Haberi

borçim emet bor katkılı çimento

Türkiye'de en fazla bor madeni rezervine sahip Kütahya'nın Emet ilçesinde, bor katkılı çimento üretilerek dünyaya ihraç edilecek. Çimento fabrikasının temeli, gelecek yıl nisan ayında atılacak. Fabrikanın yapımını üstlenen Borçim Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yıldırım, Emet'te fabrikanın kurulacağı yerde incelemelerde bulundu. Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca'yı ziyaret eden Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, yasal prosedürler sebebiyle fabrika yapımına henüz başlanamadığını söyledi. Projenin, 135 milyon dolara mal olacağını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu: "Bunun için ilçede 100 dönümlük arazi satın aldık. Bir yandan yatırım için kredi onay aşamasına gelirken, uluslararası firmalar ile bağlantılarımızı da yaptık. Belediye Başkanımızın 'Mevzi İmar Planı'nı hızlandırmasıyla bugün yeni bir aşamaya geldik. İnşallah önümüzdeki yılın nisan ayında temelini atıp inşasına başlayacağız. Fabrikayı...