04 / 05 / 2024

borçlar kanununda kira maddeleri

borçlar kanununda kira maddeleri

Posta Gazete Yazarı Tamer Heper, Borçlar Kanunu'ndaki yeni düzenlemeleri ve bir okurunun kirasını ödemeyen kiracısı ile ilgili sorularına yer veriyor. İşte o yazı!

KYK ve icra borçları, enflasyon, kira...! Ceza affında tarih netleşti

Başta ekonomi olmak üzere birçok düzenleme 1 Ekim tarihinin gelmesiyle çalışma masasında yer alacak. Hazırlıkları süren çalışma kapsamında KYK borçlarının faizinin silinmesi, elektrik su faturası kaynaklı icra dosyalarının silinmesi için yeni bir düzenleme yapılması tahmin ediliyor.

DHMİ'nin bir şirketin kira borçlarını ertelemesi mecliste!

DHMİ'nin bir şirketin kira borçlarını ertelemesi meclis gündemine taşındı. Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Veli Ağbaba: Esnafımızın kira ve diğer borçlarını devlet üstlenmeli!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ramazan ayında restoran ve lokantaların kapatılma kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Veli Ağbaba, "Esnafımızın kira, fatura ve diğer borçlarını devlet bizzat kendi üstlenmelidir" dedi.

Türk Borçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Türk Borçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile iş yerlerinin kira giderlerinin azalan ciro oranınca hesaplanan kısmının Hazine tarafından karşılanması amaçlanıyor.

Kuşadası Belediyesi balıkçıların kira ödemelerini erteleyecek!

Aydın Kuşadası Belediyesi, balıkçı esnafın kira borçlarını erteleme gecikme faizlerini silme kararı aldı. 

Kuşadası Belediyesi kira borçlarını taksitlendirecek!

175 esnafın kira borcunu 5 ay erteleyen Aydın Kuşadası Belediyesi kira borçlarını 4 eşit vadeye yayacak. 

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya'dan kira borçları yapılandırılsın çağrısı!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, borçların yapılandırılması amacıyla son başvuru tarihinin yaz aylarına kadar uzatılmasını önerdi.

İş GYO Ocak-Mart 2021 döneminde kiracılarına kira desteği verecek!

İş GYO Ocak-Mart 2021 döneminde kiracıların geçmiş borçlarını kapatması veya ödeme planına bağlamaları şartıyla ve her bir kiracı özelinde değişen şekil ve tutarlarda kira desteği sağlanması hususlarında Şirket Genel Müdürlüğü'ne yetki verildi. 

Amerika'da ödenmemiş kira borçları giderek artıyor!

Amerika çapında ödenmemiş kira faturaları giderek artıyor. Federal hükümet ve bazı eyaletlerse kira ödemelerini yapamayan ailelerin evlerinden tahliye edilmelerini engellemek için bazı çalışmalar yapmıştı, fakat borçlar hala artışta.

Kadıköy'deki Öykü Sahne kira borçları sebebiyle kapanıyor!

2010 yılının Mayıs ayında Tiyatro Açıkça tarafından İstanbul Kadıköy’de açılan tiyatro sahnesi Öykü Sahne, koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde birikmiş kira borçları sebebiyle kapanma kararı aldı.

TEDAŞ'tan tarımsal sulama borçlarına yeniden yapılandırma!

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ), tarımsal sulama borçlarının yeniden yapılandırılması dahilinde, 22 bin 15 abonesinin 493 milyon 316 bin 464 TL'lik borcunu yeniden yapılandırdı.

Kredi borçlarının 3 ay ertelenmesi sektöre rahat bir nefes aldıracak!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel yaptığı açıklamada salgın sürecinde verilen kredi borçlarının 3 ay ertelenmesinin perakende sektörüne rahat bir nefes aldıracağını söyledi.

Pandemiden zarar gören esnafın borçları ertelendi!

Koronavirüs salgınında zarar gören esnaf ve sanatkarların, kredi ve kefalet kooperatifleri kefaletiyle ve Halk Bankası kanalıyla 30 Haziran tarihi öncesi kullandığı düşük faizli kredi borçları üç ay süreyle ertelendi.

borçlar kanununda kira maddeleri Haberi

borçlar kanununda kira maddeleri


1 Temmuz nedir? diye sorsam biliyorum hiç kuşkusuz hep beraber “Kabotaj Bayramıdır” diyeceksiniz. Ama yanıldınız, hukuk konusunda milattır. 


Temel kanunlardan biri olan yeni Borçlar Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu (birtakım değişikliklere uğrama kaydıyla) 1 Temmuz’da yürürlüğe girdi. Meclis’te de hepimizin hayatını etkileyecek bir yargı paketi kabul edildi. Meğer bu 1 Temmuz ne müthiş bir tarihmiş, değil mi? Bu değişiklikleri uzun uzun konuşacağız, iyi mi oldu kötü mü oldu bir taraftan tartışacağız bir yandan da yaşayacağız. 


Bugün vatandaşı yakından ilgilendiren kira konularındaki değişiklikten kısaca söz edeceğim. Bugüne kadar kira konularını bu konuya has 6570 sayılı kanunla hallediyorduk. Artık o kanun yok. Bu konu Borçlar Kanunu içine girdi. Maddelerde çok değişiklik yok ancak değişiklik yapılan maddeler ses getirecek nitelikte.


Örneğin bunlardan biri şu: 


Kiracı 10...