14 / 05 / 2024

borçlunun evine icra gelir mi

borçlunun evine icra gelir mi

Borcunu ödemeyen borçluya haciz başlatılması durumunda bazı mallarına el konabilirken, bazı malları ise haczedilemiyor. Peki, borçlunun tek evi haczedilebilir mi? İşte haczedilemeyen ve haczedilebilen mallar...

Kredi ve kredi kartı borçlarında icra takibi zirve yaptı! 1 haftada 1.2 milyar TL arttı!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin hazırlamış olduğu ekonomi raporuna göre bankaların icra takibine aldıkları bireysel kredi ve kredi kartı alacakları ise 19-26 Nisan 2024 haftasında 1.2 milyar Türk Lirası daha arttı ve 59.7 milyar Türk Lirası'na çıktı. 

İcra dairelerinde derdest bulunan toplam dosya sayısı 21 milyon 703 bine çıktı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut vatandaşların bankalara olan borçlarının Mart'ın son haftasında 66,1 milyar Türk Lirası artarak 3,1 trilyon Türk Lirası'na yaklaştığını dile getirirken, icra dairelerinde derdest bulunan toplam dosya sayısı 21 milyon 703 bine çıktığını söyledi.

İcra takibine alınan borç miktarı 53,5 milyar liraya kadar yükseldi! 

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bankaların tüketicilerden zamanında tahsil edilemediği için icra takibine aldıkları bireysel kredi ve kredi kartı alacakları ise söz konusu haftada 1,1 milyar lira daha yükselerek 53,5 milyar lira olduğunu ifade etti. 

İcra borçları 194 milyara kadar çıktı! Bir ayda 696 bin yeni icra dosyası...

Son 1 haftada icra dairelerine 155 bin 829, bir ayda ise 696 bin yeni icra dosyası geldiği kaydedildi. Buna göre, icralıkların borcu bir haftada 1 milyar liradan fazla yükselerek 194 milyar 215 milyona kadar çıktı. 

'Ödeme İste' sistemi kullanımda: Kiracıya kira ödemesi de hatırlatılacak!

"Ödeme İste", ödemeler öncesinde alacaklının borçludan ödeme istemesi, borçlunun ise bu talebi yanıtlaması esasına dayanıyor. Sistem, kiracıya kira ödemesinin hatırlatılması, öğrenciye harçlık gönderilmesi gibi konularda kolaylık sunuyor. İşte 7 soruda "Ödeme İste" sistemi tüm detaylarıyla...

Son dakika! Doğal gaz ve elektrik borçları silindi! Az önce Resmi Gazete’de yayımlandı!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler nedeniyle evleri ağır ve orta hasar alan depremzedelerin elektrik ve doğal gaz borçları silindi. 6 Şubat tarihine kadar elektrik ve doğal gaz dava ve icra takipleri de kaldırıldı.

Hem icra takibinde olanlar hem de borcu için kara kara düşünenler sevinçten havalar uçacak!

Dün, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin detaylarını açıkladığı Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırması ile milyonlarca kişinin borcu silinecek, bu borçlar nedeniyle icra takibinde olanların borçları da tasfiye edilecek. İşte detaylar…

Borcunu ödeyemeyenler dikkat! O limitin altında borcu olanların icra dosyaları siliniyor!

Türkiye genelinde mahkemelerdeki icra dosyası sayısının kabardığı ve 10 Ocak tarihi itibarıyla 23 milyon 204 bini aştığı bildirildi. Ancak hükümetin icra dosyalarındaki bu artışı önlemek amacıyla çıkardığı torba kanunla, belli bir limitin altındaki borçlar için açılan icra dosyaları siliniyor.

Binlerce kişinin merak ettiği soru! Bağkur'da geçmişe dönük borçlanma var mı?

EYT düzenlemesinin içeriği halen bilinmiyor. 2023 yılına ötelenen EYT düzenlemesinde geçmişe dönük borçlanma, prim tamamlama imkanı 4A kapsamında çalışanlar için mümkün ancak binlerce Bağkur'lunun geçmişe dönük borçlanma yapması ek bir düzenlemeye bağlı.  

KYK borçları, sicil affı, maske cezaları, işçilere fatura desteği... Milyonları ilgilendiren düzenleme yürürlükte!

KYK borç faizlerinin silinmesi, icra takibindeki 2 bin lira ve altı alacakların tasfiyesi, senet ve kredi borçları için sicil affı gibi değişiklikleri kapsayan ekonomik düzenlemeler resmen yürülüğe alındı. İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o düzenlemenin detayları...

Borçlar siliniyor! Torba yasada neler var? Elektrik faturası, doğal gaz faturası, KYK, icra borcu, yoksul, engelli…

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yeni torba yasa teklifi son zamanların en önemli gündem maddesi. Elektrik ve doğal gaz faturaları, KYK ve icra borçları için umutlandıran haber geldi. Borçlar silinecek mi? İşte detaylar…

TOKİ'den 'borçlar ödenmiyor' iddiasına cevap!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İdare'nin borçlarını ödemediği ve banka hesaplarında onlarca haciz kararı bulunduğu iddialarını yalanlayarak "Site yönetimleri tarafından yapılan mal ve hizmet alımından kaynaklı icra takipleri ve haciz kararlarıyla TOKİ’nin herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır." dedi.

İcralık borçlar nasıl silinecek? Hangi icralık borçlar silinecek? İcra affı ne zaman olacak?

6 milyon vatandaşa ait borçların tam iki bin liralık kısmı devlet tarafından ödecek. Peki, icra borçları nasıl kapatılacak, nereye müracat edilecek, hangi icra borçları silinecek?

borçlunun evine icra gelir mi Haberi

borçlunun evine icra gelir mi

Borçlunun tek evi haczedilebilir mi?

Borçlu ve alacaklı arasındaki hesabın zamanında kapatılmaması durumunda alacaklı, alacağını İcra Memuru ile tahsil edebiliyor. Borcunu ödemeyen borçluya haciz başlatılması durumunda bazı mallarına el konabilirken, bazı malları ise haczedilemiyor.


Kanunen; Maaşlar, tahsisat ve her nevi ücretler, intifa hakları ve hasılatı, ilâma müstenit olmayan nafakalar, tekaüt maaşları, sigortalar veya tekaüt sandıkları tarafından tahsis edilen iratlar, borçlu ve ailesinin geçinmeleri için icra müdürünce lüzumlu olarak takdir edilen miktar tenzil edildikten sonra haczolunabiliyor.


Ancak haczolunacak miktar bunların dörtte birinden az olamıyor. Birden fazla haciz var ise sıraya konuyor. Sırada önde olan haczin kesintisi bitmedikçe sonraki haciz için kesintiye geçilemiyor. Peki, borçlunun tek evi haczedilebilir mi?


Borçlunun tek ve haline münasip evi haczedilemeyecek mallar arasında yer alıyor. Ancak bu evin değerinin fazla...