18 / 05 / 2024

Bornova ve Bayraklıdaki binalar incelenecek mi

Bornova ve Bayraklıdaki binalar incelenecek mi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ekipleri, saha çalışmaları ile tespit ettikleri öncelik taşıyan binalardan numuneler alarak incelemelere başladı

Beşiktaş yönetimi, Akatlar, Pendik ve Fulya’daki gayrimenkulleri için harekete geçti! Kira bedelleri artırılacak! 

Beşiktaş yönetiminin sorunlarından biri de gayrimenkullerden alınan kira bedelleri oldu. Yönetim Akatlar, Pendik ve Fulya’daki gayrimenkulleri için harekete geçiyor. İşte ayrıntılar...

Hatay ve Antalya'daki 67 gayrimenkul kiraya veriliyor!

Hatay ve Antalya'da yer alan toplam 67 gayrimenkul için kiralama ihalesi düzenleniyor. Antalya'daki eğlence merkezinin kira süresi 1 yıl, Hatay'daki iş yerlerinin kira süresi ise 5 yıl olarak açıklandı.

İzmir'in iki ilçesinde yapı envanteri çalışmaları tamamlandı! Duvarsız otoparklara eksi puan geldi!

İzmir'in Bornova ve Bayraklı ilçelerinde başlatılmış olan yapı envanteri çalışmaları tamamlandı. Çalışmalarla ilgili açıklama yapan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Afet Komisyonu Üyesi, İnşaat Mühendisi Ali Güngör duvarsız otoparklara eksi puan geldiğini söyledi.

Üç ildeki gayrimenkuller kiraya veriliyor! 7 iş yeri ve Amasya'daki termal tesis için tarih açıklandı!

Çanakkale Bayramiç ve Uşak Merkez'de yer alan 7 adet iş yeri ile Amasya'daki termal sosyal tesis kiraya veriliyor. İşte detaylar...

Karayolları, Düzce ve Ankara'daki 1 arsa ile 1 adet araziyi taksitle satıyor! 

Karayolları 4.Bölge Müdürlüğü, Düzce ve Ankara illerinde yer alan 1 arsa ile 1 adet araziyi taksitle satıyor. Peki Düzce ve Ankara'daki gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Yatırımcılar dikkat! Paladyum, Platin ve Rodyum'daki dalgalanmalar yılın 2. yarısında yerini yükselişe bırakacak!

Paladyum, Platin ve Rodyum'daki dalgalanmalar yılın 2. yarısında yerini yükselişe bırakacak. İşte konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detayları...

Ziraat GYO İzmir Bayraklı'daki 3 arsasının yüzde 50 hissesini 1.1 milyar TL'ye sattı! 

Ziraat GYO İzmir Bayraklı'da yer alan 3 adet arsasının yüzde 50 hissesini, T.C.Ziraat Bankası A.Ş ve T.Halk Bankası A.Ş Mensupları Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı'na sattı. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektörünü neler bekliyor? Satılık ve kiralık ev fiyatları düşecek mi?

Bornova ve Bayraklı Müteahhitler ve İşadamları Derneği Başkanı Caner Tan, inşaat sektöründeki son durum ile kiralık ve satılık konut fiyatlarını değerlendirdi. İşte Caner Tan'ın o açıklamaları...

Özelleştirme İdaresi'nden bomba satış! İstanbul, İzmir, Muğla ve Ankara'daki araziler de var! İşte il il satış listesi..

Özelleştirme yoluyla kamu arazilerinin ve üzerinde yer alan yapıların satışı devam ediyor. İstanbul, İzmir, Muğla ve Ankara'daki araziler de var. İşte il il satış listesi...

Tunç Soyer Bayraklı'daki emsal artışı davasını değerlendirdi!

TMMOB ve İKK, emsal artışını içeren uygulama imar planı plan notunun sürtürülmesinin durdurulması ve reddi için İBB ve Bayraklı Belediyesi’ne dava açtı. Söz konusu davaya ilişkin İBB Başkanı Tunç Soyer açıklama yaptı.

İzmir Bayraklı'daki emsal artışına yapılan itirazlar reddedildi!

İzmir Bayraklı'da 30 Ekim 2020'de 6,9 büyüklüğünde deprem yaşandı. Deprem sonrasında askıya alınan imar plan notu değişikliğine itiraz edildi. Kentsel Dönüşüm, Deprem ve Afetler Komsyonları, oy birliğiyle itirazların reddine karar verdi.

İzmir Bayraklı'daki emsal artışına itiraz!

TMMOB tarafından, emsal artışı kararına ilişkin Bayraklı Belediyesi’ne itiraz dilekçesi verilerek, söz konusu plan notunun iptal edilmesini ve dilekçede Belediye’ye yöneltilen soruların yanıtlandırılmasını istedi.

Konut satışında Amerika ve Avrupa’daki modeller örnek alınmalı!

Türkiye'de sayılarının 300 bine ulaştığı belirtilen konut mağdurları senelerdir çözüm arıyor. Uzmanlar Türkiye'de ev alım satımında Amerika ve Avrupa’daki satış modellerinin örnek alınması gerektiğine dikkat çekiyor. 

Bornova ve Bayraklıdaki binalar incelenecek mi Haberi

Bornova ve Bayraklıdaki binalar incelenecek mi

İzmir'de yaşanan depremden sonra bölgede çalışmalara başlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ekipleri, tespit ettikleri öncelik taşıyan binaların kolon ve kirişlerinden beton örnekleri de alıyor.

İzmir'deki depremden en fazla hasar gören Bayraklı'da yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ederken, bölgedeki diğer yapılarda hasar oranlarının tespiti için hızla çalışma başlatıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ekipleri, Bayraklı ve Bornova'da bulunan yaklaşık olarak 100 bin binada detaylı tespit çalışması yaparak bunları az, orta ve ağır hasarlı kategorilerine göre ayıracak.

Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Murat Akın, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, depremin yaşandığı ilk andan itibaren sahaya inerek incelemelere başladıklarını belirtti.

Özellikle yıkım olan binaların olduğu bölgelerdeki ayakta kalmış yapıların risk taşıyıp taşımadığını araştıracaklarını dile getiren Akın,...