22 / 07 / 2024

borsa. borsada rekor. borsada yükseliş

borsa. borsada rekor. borsada yükseliş

Borsadaki yükselişi 1 ay öncesine kadar kenardan izleyen bankacılık hisselerinde sert yükseliş sürüyor. Peki, bu yükseliş sürecek mi? Bankacılık hisseleri yatırımcısına kazandırmaya devam edecek mi? Hangi bankanın hissesi ne kadar kazandırdı? Bankacılık hisselerini kim alıyor?

Işık Ökte’den 2024 borsa analizi, gelecek 1 yıl beklentisi ve portföylerini kendi yönetenlere 4 tavsiye

Borsa İstanbul’da endeks 11 binin üzerine yükselse de hisselerdeki seyir yatırımcının beklentisini karşılamaktan çok uzak. Fon yöneticisi ve finansal danışmanı Işık Ökte, borsada tarihi bir süreç yaşandığını ve önümüzdeki bir yıllık süreçte de istenen zirvelerin görülmesinin zor olduğunu söyledi.

Borsada böyle bir süreçte ne yapılmalı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in dün yaptığı vergi açıklamalarının ardından Borsa İstanbul’da yükselen endişeli hava devam ediyor. Peki borsada nasıl hareket edilmeli? Böyle bir süreçte borsada ne yapılmalı?

Haziran ayında borsada en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler!

Borsa İstanbul’da hareketlilik devam ediyor. Haftaya yükselişle başlayan BIST100 endeksi Bakan Mehmet Şimşek’in borsaya vergi açıklamalarının ardından düşüşü geçti. Peki Haziran ayında borsada hangi şirketler kazandırdı, hangileri kaybettirdi. İşte o liste

Borsada göstergeleri 'al' veren hisseler açıklandı! Borsa yatırımcıları dikkat!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftanın son işlem gününe yüzde 0,54 yükselişle 10.738,78 puandan başladı. Borsaya ilgi giderek yükselirken, yatırımcılar hangi hisselerin kazandırdığını merak ediyor. İşte Borsada göstergeleri 'al' veren hisseler...

Borsada realize olmayan paralize oldu!

Borsa yatırımcısı uzun süredir kayıplarının telafisi için beklerken, borsaya vergi iddiaları da piyasayı olumsuz etkiledi. Toprak Yatırımcısı ve Danışmanı Aksel Melkonyan, borsadan karını alıp başka yatırım araçlarına geçenlerin bu dönemde daha karlı olduğunu söyledi. Melkonyan, “Borsada realize olm

Borsa İstanbul'a vergi mi geliyor? Borsa vergisine itirazlar var

​​​​​​​Borsa ve kripto paralara işlem vergisi uygulamasına ilişkin çalışmaların son aşamada olduğu iddiası piyasalarda panik yarattı. Info Yatırım Satış ve Pazarlama Direktörü Ali Acer, “Borsada vergi böyle bir dönemde konu bile olmamalı” dedi. İşte o açıklamalar ve vatandaşın tepkisi…

Piyasa uzmanı açıkladı: Borsa yılın ikinci yarısında kazandırmaya başlar

Küçük yatırımcının uzun süredir bekleyişte olduğu Borsa İstanbul’da birçok hisse zirvesinden uzakta işlem görüyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, borsada yükseliş için tarih vererek, nedenlerini açıkladı.

Bu hafta hangi yatırım aracı kazandırdı? Borsa mı? dolar mı? altın mı? 

İki haftadır düşüş gösteren altın, bu hafta yatırımcısının yüzünü güldürdü. Bu hafta altın, dolar, borsa ne kadar kazandırdı? Borsada en fazla primlenen hisse hangisi?

Borsada milyonlar kazanmak kolay mı? Paranız katlayarak nasıl artar!

Yatırımcının son dönemde yeniden ilgisinin arttığı Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi yeni rekorlar deniyor. Peki borsada para kazanmak kolay mı yoksa zor mu? Yıllar içinde borsadaki para nasıl katlanıyor?  

Borsa İstanbul'da haftanın en çok kazandıran hisseleri hangileri?

Borsa İstanbul, geçtiğimiz hafta rekor üzerine rekor kırarken, tarihinde ilk defa 10 bin puan seviyesinin üzerini test etmiş oldu. Buna göre, haftanın en çok kazandıran ve kaybettiren hisseleri hangileri oldu? 

Borsada çocuğa vasi hesap nasıl açılır?

​​​​​​​Borsada çocukları için yatırım yapmak isteyenler, “Çocuğa borsa hesabı açılır mı? sorusunun cevabını arıyor. 18 yaş altındaki çocukların borsada yatırımcı olması için yapılması gerekenleri finans danışmanı Tugay Tarakçı anlattı.

Borsa yatırımcıları dikkat! Borsada beklenen zirve göründü! Uzman isim alım fırsatını açıkladı!

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi güne yüzde 0.56 oranında düşüşle 9759 puan seviyesinden başlarken uzman isim borsa yatırımcılarını uyardı.

Borsa yatırımcılarına altın değerinde tavsiye! Borsada kazanınca veya kaybedince ne yapmalı?

Milyonlarca borsa yatırımcısı borsayı anbean takip ediyor. Kimileri kazançlı çıkarken kimileri kaybediyor. Peki borsada kazanınca veya kaybedince ne yapmalı? İşte borsa yatırımcıları için altın değerinde tavsiye...

borsa. borsada rekor. borsada yükseliş Haberi

borsa. borsada rekor. borsada yükseliş

Dünya Gazetesi'nde yer alan haberde bankacılık hisselerinde yaşanan sert yükseliş masaya yatırıldı. Bankacılık hisselerinin çok sayıda yasal düzenleme ile karşı karşıya kaldıkları için hareket alanlarının dar olduğu ve 1 ay öncesine kadar sanayi sektöründeki hisselerin tavan yapmasını kenardan izlediği belirtilerek, "Geçmişin ağır topları olan büyük banka hisseleri bir anda ‘bir daha bulunamayacakmış’ gibi talep akınına uğradı" denildi.

Haberde Borsa İstanbul'da son bir ayda BİST 100 endeksi yüzde 29 artarken bankacılık endeksindeki artışın yüzde 87 olduğu belirtilirken hisse bazında hangi hisse ne kadar arttı sorusuna yanıt verildi. Buna göre hisse bazında bakıldığında yüzde 200'e varan artışların yaşandığı belirtilirken, Akbank hisselerinin 1 ayda yüzde 66, İş Bankası C hisselerinin yüzde 105, Vakıfbank hisselerinin yüzde 198, Halkbank hisselerinin ise yüzde 158 prim yaptığı...