17 / 05 / 2024

Borsa İstanbul konut satışı

Borsa İstanbul konut satışı

Türkiye'de bireysel küçük yatırımcıların borsadan uzak durma sebeplerini anlatan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Karadağ, "Müteahhidin ve TOKİ'nin 600 bin liraya sattığı daire borsada 400 bin lira. Buna rağmen insanlar çekiniyor." dedi.

Borsa İstanbul'da Fikirtepe depremi! Emlak Konut GYO hisseleri sert düştü!

Emlak konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Fikirtepe'de yer alan 1.615 bağımsız bölümü 11.5 milyar liraya satın aldığını duyurdu. Söz konusu bu açıklamadan sonra şirketin hisselerinde sert düşüş yaşandı. Borsa İstanbul iki defa devre kesti.

Altın, dolar, borsa kazandırırken konut yerinde mi sayacak?

Milyonlarca kişi bu yıl kazandıracak yatırım araçlarını merakla araştırıyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, dolar, borsa ve konut ile ilgili bu yıla ilişkin beklentilerini X sosyal medya hesabından açıkladı...

Emlak Konut GYO'dan temettü ödemesi açıklaması geldi! Emlak Konut GYO ne kadar temettü dağıtacak? Şimdi bakın! 

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen Borsa İstanbul’da temettü rüzgarı hızla esiyor. Emlak Konut GYO'dan temettü ödemesi açıklaması geldi! Emlak Konut GYO ne kadar temettü dağıtacak? Şimdi bakın! 

Borsa İstanbul'da sert düşüş! Devre kesici uygulaması devrede!

Borsa İstanbul'da BİST 100 endeksinde cari değer kaybı yüzde 5'e yaklaştı. 21 Ocak Cuma gününü 2011 puandan kapatan endeks bugün 15:58 itibariyle 1915 puana geriledi.

Pasifik GYO Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı!

Ankara'da hayata geçirdiği projelerle sektörde adından söz ettiren Pasifik  GYO, Pasifik GYO Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. 

İstanbul'da konut fiyatları yüzde 26 arttı! 

MINTLAB tarafından hazırlanan İstanbul Konut Piyasası Raporu'nda sektörle ilgili önemli bilgiler yer aldı. Buna göre İstanbul'da konut fiyatları yüzde 26 arttı. 

Borsa İstanbul'dan niçin bir cacık olmaz?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Borsa İstanbul'dan niçin bir cacık olmaz?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

İstanbul konut piyasası Haziran 2021'de ne oldu? 

MinLlab tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan İstanbul Konut Piyasası Değerlendirme Raporu Haziran ayı raporu yayınlandı.

İstanbul konut piyasası Mayıs 2021'de ne oldu? 

Mintlab tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan İstanbul Konut Piyasası Değerlendirme Raporu Mayıs ayı raporu yayınlandı. 

İstanbul konut projeleri 2021!

2021 yılının teslim projeleri hangileri? 2021 yılında hangi projeler satışa çıkacak? Türkiye’nin nerelerinde 2021 teslim projeleri var? İşte İstanbul konut projeleri 2021...

Dünyada konut fiyat artışında hangi il şampiyon oldu?

Yüksek enflasyon ve TL'deki değer kaybı Türkiye'yi konut fiyat artışında zirveye götürdü. Sırasıyla Ankara, İzmir ve İstanbul konut fiyatlarının dünyada en çok artış gösterdiği iller oldu.

Borsa rekor seviyeyi gördü!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,11 değer kazanarak 1.441,90 puana çıktı ve 1.442,52 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Bu hafta borsa kaybettirdi! Altın, dolar, avro kazandırdı!

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 6,57 değer kaybetti, altının gram satış fiyatı yüzde 3,89, dolar/TL yüzde 5,21, avro/TL yüzde 3,95 değer kazandı.

Borsa İstanbul konut satışı Haberi

Borsa İstanbul konut satışı

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Anadolu Ajansı muhabirlerinden Bahattin Gönültaş ile Sevgi Ceren Gökkoyyun'a bir takım açıklamalarda bulundu. Karadağ, Türkiye'de bireysel küçük yatırımcıların borsadan uzak durma sebeplerini anlattı. Karadağ, "Örneğin müteahhidin ve TOKİ'nin 600 bin liraya sattığı daire borsada 400 bin lira. Buna rağmen insanlar çekiniyor. Gerçekten konut mu, tapu verilecek mi, sanal bir şey mi, anlayamıyorlar." dedi.


"600 bin liralık konutu 400 bin liraya satıyoruz, inandıramıyoruz"

Borsa İstanbul aracılığıyla konutları doğrudan tüketiciye sunduklarını ifade eden Karadağ,  "Gerçekten tapu vereceğiz. Hatta bürokratik süreçleri azaltacağız, adresine tapusunu göndereceğiz. Şahıs bazında gayrimenkul sertifikası yatırımı yapanlar yeterli sertifikayı topladıklarında, konutu ister oturmak için kullanabilecek, isterse tapuyu almadan sertifikasını satarak kazancını realize edebilecek. Bu çok güzel bir yatırım. 600 bin liralık konutu...