02 / 05 / 2024

Himmet Karadağ: 600 bin TL'lik konutu 400 bin TL'ye satıyoruz!

Himmet Karadağ: 600 bin TL'lik konutu 400 bin TL'ye satıyoruz!

Türkiye'de bireysel küçük yatırımcıların borsadan uzak durma sebeplerini anlatan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Karadağ, "Müteahhidin ve TOKİ'nin 600 bin liraya sattığı daire borsada 400 bin lira. Buna rağmen insanlar çekiniyor." dedi.



Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Anadolu Ajansı muhabirlerinden Bahattin Gönültaş ile Sevgi Ceren Gökkoyyun'a bir takım açıklamalarda bulundu. Karadağ, Türkiye'de bireysel küçük yatırımcıların borsadan uzak durma sebeplerini anlattı. Karadağ, "Örneğin müteahhidin ve TOKİ'nin 600 bin liraya sattığı daire borsada 400 bin lira. Buna rağmen insanlar çekiniyor. Gerçekten konut mu, tapu verilecek mi, sanal bir şey mi, anlayamıyorlar." dedi.


"600 bin liralık konutu 400 bin liraya satıyoruz, inandıramıyoruz"

Borsa İstanbul aracılığıyla konutları doğrudan tüketiciye sunduklarını ifade eden Karadağ,  "Gerçekten tapu vereceğiz. Hatta bürokratik süreçleri azaltacağız, adresine tapusunu göndereceğiz. Şahıs bazında gayrimenkul sertifikası yatırımı yapanlar yeterli sertifikayı topladıklarında, konutu ister oturmak için kullanabilecek, isterse tapuyu almadan sertifikasını satarak kazancını realize edebilecek. Bu çok güzel bir yatırım. 600 bin liralık konutu 400 bin liraya satıyoruz, inandıramıyoruz." açıklamasında bulundu. 


Geri Dön