02 / 05 / 2024

borsada düzeltme

borsada düzeltme

Borsa birinci seansta düşmeye devam ediyor. Saat 12:30 itibariyle BIST 100 endeksindeki düşüş yüzde 3'ün üzerinde. İkinci seansta ABD'den gelecek enflasyon oranı da etki edecek. Uzmanlar düşüşü alım fırsatı olarak görenleri uyarıyor: Acele etmeyin!

Almanya'da ev fiyatlarında tarihi düşüş! 60 yıldır görülmemiş oranda düştü!

Almanya'da 2023 yılında konut fiyatlarının en az 60 senedir görülmemiş oranda düşüş gösterdiği belirtildi. Araştırmayı yapan kurum söz konusu bu düşüşün bir "fiyat düzeltme evresi" olduğunu dile getirdi.

Bankada parası olanlara kötü haber! Mevduat faizleri yüzde 50'nin altına düştü!

Mevduat faizindeki artışın ardından bankaların bilanço düzeltme çabalarının etkisiyle mevduat faizleri yüzde 50'nin altına düştü.

Borsada düzenli temettü veren 41 hisse!

Borsada halka arzların ardından temettü veren hisseler de popüler oldu. Yatırımcılar bu hisseleri merak ediyor. 27,5 bin takipçili Temettü Direktör kullanıcısı, X sosyal medya hesabından düzenli temettü veren 41 hisseyi açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Borsada düşüşler ve yükselişler bitmez: Kazanan doğru hissede uzun vadeli yatırım yapanlar olur!

Değer Yatırımcısı Yasin Özdemir, X sosyal medya hesabından Borsada yaşanan düşüş ve yükselişler ile ilgili açıklama yaptı ve "Kazanan kesinlikle doğru hissede uzun vadeli yatırım yapanlardır" dedi. İşte Özdemir'in o paylaşımı ve vatandaşların yorumları...

Emekli aylığında yanlış hesap düzeltmeleri yapılacak: Eğer emekli aylığı hesaplamasında yanlışlık varsa...

Emekli aylığı hesaplamalarında hata oluştuğunda düzeltme işlemi oldukça önemlidir. Yanlış hesaplamaların giderilmesi, emeklilerin haklarını korumak ve adaleti sağlamak için gereklidir. EYT düzenlemesi çerçevesinde, yaklaşık 2 milyon kişi emekli aylığına kavuşmuş durumda.

Tapu sicili düzeltme davası nedir?

Tapu kayıtlarının eski olması, kadastro ve tapu işlemleri sırasında oluşan hataların giderilmesi tapu sicili düzeltme davası ile giderilir. Bu işlemlerde en yaygın hatalar tapu sahibinin adı, soyadı, anne ve baba adı gibi unsurlar vardır. Peki tapu sicili düzeltme davası nasıl açılır?

Tapu kaydının düzeltilmesi/ tapuda isim tahsisi nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi ya da tapuda isim tahsisi, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bir konudur. Bu düzeltme işlemi birçok nedene bağlı olarak isim hatalarının olması durumunda yapılabilir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi nasıl yapılır ve dava süreci nasıl işler?

Borsa güne düşüşle başladı! Borsa İstanbul'da en çok hangi hisse kazandırdı?

Borsa İstanbul'a yatırım yapan vatandaşlar borsanın güne nasıl, kaç puanla başladığını sorguluyor. Peki borsada düşüş devam edecek mi? Borsa neden düştü? İşte detaylar...

ECB'den emlak piyasası analizi: Faiz artırımları risk yaratıyor! 

Avrupa Merkez Bankası(ECB) tarafından, Finansal İstikrar Raporu  yayımlandı ve veriler açıklandı. ECB, raporda sıkılaştırma ile beraber emlak piyasasında "fiyat düzeltme riskinin" yükseldiği uyarısını yaptı. İşte ayrıntılar...

Windows 11 büyük bir güvenlik tehdidiyle karşı karşıya

Bu yılın Ocak ayında Microsoft, Windows 11'e güncellenen bilgisayarlar için bir güvenlik düzeltme eki yayınladı. Düzeltmenin amacı, Güvenli Önyükleme güvenlik mekanizmasındaki ciddi bir güvenlik açığını gidermekti. 

Borsada seçimlerden sonra ne olacak? Yükselecek mi, düşecek mi? 

Borsa İstanbul'da seçimlerden sonra ne olacağı sık sık araştırılıyor. Peki borsada seçimlerden sonra ne olacak? Yükselecek mi, düşecek mi? 

Borsa yatırımcısı 2023’de hayal kırıklığına uğradı! Borsada düşüş trendi ne zaman sona erecek? Kritik viraj neresi?

Seçim öncesi belirsizlikler orsa yatırımcısını tedirgin ediyor. Yıl başından bu yana endeksteki kayıp yüzde 20’ye ulaşırken, hisse bazında ise bu kayıplar çok daha yüksek seviyelerde. Endeksin seyrini ise seçim sonuçları belirleyecek. Uzmanlar ise yatırımcıları panik yapmaması konusunda uyarıyor.

Tahıl Koridoru buğday fiyatlarını düşürecek mi? Buğday, mısır, arpa hangi borsada kaç TL? 20 Mart 2023 fiyat listesi...

Tahıl Koridoru'nda sürenin uzatılmasının fiyatları nasıl etkileceği merak konusu oldu. Çiftçiler dikkat! Tahıl Koridoru buğday fiyatlarını düşürecek mi? Buğday, mısır, arpa hangi borsada kaç TL? 20 Mart 2023 fiyat listesi...

borsada düzeltme Haberi

borsada düzeltme

Borsa'da gün içinde neler olacak? Hangi veriler endeksi etkileyecek? Yatırımcı ne yapmalı? İşte piyasa uzmanlarının konuyla ilgili görüş ve uyarıları.

Tunç Şatıroğlu: BİST 100 sistem SAT'a döndü. Kısa vadeli yükseliş trendi bitti. Endekste 3405 kritik desteğini takip ediyoruz. Saat 15.30'daki ABD, ÜFE (Üretici Fiyat Endeksi) verisi gelmeden alım yapmak riskli olur.

Devrim Akyıl: BIST 100  yükselişler satış fırsatı olmaya devam ediyor! Dinamiği bozuk bir yükseliş yaşadık maalesef! Düzeltmesi de sakin olamaz! Doğru hisselere yatırım için iyi fırsatlar gelecek! Aceleci olmamak lazım.

İris Cibre: Her gün tavan tavan kilitleyenler, yarın atmosfere indiğinde "yer çekimi var" demeyin taban taban yer, bu sağlıklı piyasa değil diye uyardık hepimiz. Tabanların yarın tavan olmayacağı anlamını taşımaz fakat bu piyasanın borsa olmadığı anlamını taşır.

Tuncay Turşucu: Bu tarz düşüşler...