21 / 07 / 2024

boru seçiminde ne önemlidir

boru seçiminde ne önemlidir

Çelik Boru İmalatçıları Derneği (ÇEBİD) yerel yönetimleri bir kez daha uyarıyor… Türkiye’nin en önemli tatil beldelerinden Bodrum, son dönemlerde sık sık su iletim hatlarında meydana gelen patlama haberleri ile gündeme geliyor.

Ekrem İmamoğlu: 50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık!

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala İstanbul'da seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Ekrem İmamoğlu yaptığı son dakika paylaşımında "50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık." dedi.

AÖL ders seçimi ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 yılı ilk kayıt ve kayıt yenileme tarihleri ile sınav takvimi açıklanmıştı. Öğrencilerin ilk olarak AÖL ders seçimi işlemini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Peki, AÖL 1. dönem ders seçimi ne zaman yapılacak?

iPhone zamlı 14 Pro, 14 Pro Max, 14, 13 iPhone fiyatları ne kadar, kaç TL oldu? 

Apple iPhone cep telefonlarına zam yaptı. Peki, 14 Pro, 14 Pro Max, 14, 13, 13 Mini, SE fiyatları ne kadar, kaç TL? 

Oy kullanmama cezası ne kadar? 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak zorunlu mu? 

Türkiye bugün 13. Cumhurbaşkanını seçmek üzere ikinci kez sandığa gidiyor. Peki, Oy kullanmama cezası ne kadar? 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak zorunlu mu? İşte tüm merak edilenler...

Oy kullanmayana ceza! 28 Mayıs seçiminde oy kullanmak zorunlu mu, oy kullanmama cezası ne kadar, kaç TL?

Türkiye, 13. Cumhurbaşkanını seçmek için 28 Mayıs Pazar günü bir kez daha sandık başına gidecek. İlk turda neredeyse 8 milyon vatandaş oy kullanmadı. Peki, oy kullanmamanın cezası var mı?

Borsada seçimlerden sonra ne olacak? Yükselecek mi, düşecek mi? 

Borsa İstanbul'da seçimlerden sonra ne olacağı sık sık araştırılıyor. Peki borsada seçimlerden sonra ne olacak? Yükselecek mi, düşecek mi? 

Bakan Nebati seçimden sonra euronun ne olacağını açıkladı! Elinde euro olanlar hemen baksın!

14 Mayıs seçimlerine son 4 gün kaldı. Milyonların gözü döviz kurlarına çevrilirken euro kurunun ne olacağı merak ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati seçimden sonra euronun ne olacağını açıkladı. Elinde euro olanlar hemen baksın.

14 Mayıs seçimi sonrası dolar ne olur? Dünya devi bankadan gündemi sarsan tahmin

14 Mayıs seçimleri yaklaştıkça, vatandaşlar seçim sonrası doların ne kadar olacağını merak ediyor. İşte bununla alakalı dikkat çeken bir değerlendirme Amerika merkezli yatırım bankası olan JPMorgan dan geldi. JPMorgan, seçim bittikten sonra doların ne kadar olacağını net rakam vererek ilan etti.

Seçim sandık görevlisi ücreti ne kadar oldu, zam geldi mi? İşte telaffuz edilen o rakam...

Türkiye 14 Mayıs tarihinde seçime gidiyor. Sandıkta görev alacak vatandaşlar ise ücret alıp almayacağını sorguluyor. Peki 2023 sandık görevli ücreti belli oldu mu?, Seçim sandık görevlisi ücreti ne kadar oldu, zam geldi mi? İşte telaffuz edilen rakam...

14 Mayıs seçimi sonrasında döviz kurları ve faiz oranları ne olur? 

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kalan döviz kurları ve faiz oranlarının ne olacağı merak ediliyor. Dünya Gazetesi yazarı Mesut Koyuncu seçim sonrasında döviz kurlarının ve faiz oranlarının nasıl olacağını değerlendirdi.

2023 seçimleri için yer sorgulama nasıl yapılır? Nerede oy kullanacağım?

2023 yılı, seçim yılı oldu için büyük bir önem taşıyor. Bir aydan az bir süre kalan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için seçmenler nerede oy kullanacağını merak etmeye başladı. 14 Mayıs seçiminde nerede oy kullanılacağı belli oldu mu?

2023 yılının ilk çeyreğinde hangi fonlar kazandırdı? Altın ve hisse fonları ne kadar getiri sağladı?

Bu yılın ilk çeyreğinde ABD ve Avrupa ekonomisinden gelen haber akışlarının yanı sıra küresel merkez bankalarının faiz artırımları ve bankacılık krizine ilişkin endişeler fon dünyasını da etkiledi. Yatırımcılar fon seçiminde yurt dışı faktörlerin yanı sıra seçim öncesi gelişmeleri de dikkate alıyor.

Borsada hangi hisselerin getiri potansiyeli yüksek? İşte, seçim öncesi aracı kurumların hisse önerileri…

Borsa İstanbul’da seçimlere kadar dalgalı bir seyir bekleniyor. Seçim öncesi BIST 100 endeksi yeniden yönünü yukarı çevirirken, borsaya yatırım yapmayı düşünenlerin hisse seçiminde dikkatli olmasında yarar var. İşte, Türkiye’nin 7 aracı kurumundan derlenen hisse önerileri…

boru seçiminde ne önemlidir Haberi

boru seçiminde ne önemlidir

“Bodrum Yarımadası Acil İçme Suyu Projesi”nde kullanılan CTP (Cam Elyaf Takviyeli Plastik) malzemenin uygun olmaması sebebiyle sık sık patlayan isale hattı hem can hem de mal güvenliğini tehdit ediyor. ÇEBİD, gerekli tedbirler alınmazsa, güvenilirliği gözetilmeksizin kullanılan boruların hem maddi hem manevi açıdan çok daha büyük sorunlara yol açacağına dikkat çekiyor.   


Su iletim hatlarında işletme güvenliği dikkate alınmadan yapılan boru hatlarında zaman zaman patlamalar meydana geliyor. Bu patlamalar sonucunda bir yanda ağır maddi hasarlar oluşurken, diğer yanda ise halk mağdur oluyor. Geçtiğimiz günlerde Bodrum içme suyu hattında yeniden yaşanan patlama bunun en çarpıcı örneği. Türkiye’nin coğrafi şartları ve tektonik yapısı göz önüne alındığında su iletim hatlarında, yüksek basınca ve darbelere dayanıklılığı ile ön plana çıkan çelik boru kullanımı ise birçok...