27 / 04 / 2024

Borusan abd vergi

Borusan abd vergi

Türk çelik boru üreticilerine ABD’de yüzde 35.8 anti-damping vergisi çıkartıldı. Teksas’ta fabrika açacak olan Borusan’a ise yüzde 15.9’luk telafi edici vergi hesaplandı. Borusan mahkemeye gidiyor

Deutsche Pfandbriefbank ABD'deki ticari gayrimenkul sıkıntılar için kâr tahminini revize etti!

Deutsche Pfandbriefbank (PBB), ABD ticari gayrimenkul piyasasının kötüleşmesi nedeniyle yıllık vergi öncesi kar tahminlerini önemli ölçüde düşürdüğünü duyurdu. Banka, sert bir kar uyarısı yaparak risk karşılıklarını artırdı ve bu gelişmenin ardından hisseleri %14 oranında değer kaybetti.

ABD'de tüm Tesla Model 3 araçlara vergi teşviki!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın tüm Model 3 araçlarının, ABD Hazine Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan yeni batarya tedariki kriterleri kapsamında vergi teşvikinden faydalanabileceği bildirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Borusan'a vergi incelemesi!

Borsa İstanbul şirketlerinden Borusan Yatırım ve Pazarlama A.Ş.'ye 2018, 2019, 2020, 2021 dönemlerine ilişkin vergi kanunları yönünden sınırlı inceleme yapılacağı bildirildi.

ABD'de zenginlere yeni vergiler gündemde!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen yaptığı son dakika açıklamasında yüksek gelirliler ile şirketler için vergi oranlarının "tarihi normlara döndürülmesi" gerektiğini ve vergi reformlarının hükümete kritik yatırımlar için ek mali alan sağlayacağını belirtti.

ABD enflasyonu düşürmek için yasa çıkardı: Vergi zamları, teşvikler… Peki ABD ekonomisi iyiye gidecek mi?

ABD Temsilciler Meclisi, enflasyonun düşürülmesine yönelik yasa tasarısını onayladı. Yasa ile sağlık ve iklim konusunda düzenlemelerin yanı sıra vergi artışları da dikkat çekiyor.

ABD'de benzine vergi indirimi gündemde! Biden son kararını verecek

ABD'de benzin fiyatlarının son yılların en yüksek seviyesi kabul edilen 5 doları görmesi Washington'ın federal benzin yasasını gözden geçirmesine neden oldu. Biden, benzinde uygulanan vergileri kaldırmayı gündeme aldı. Başkanın son kararı hafta sonunda açıklanacak

Elon Musk milyarderler için vergi tasarısına tepki gösterdi!

Tesla CEO'su Elon Musk, ABD Kongresinde önerilen milyarderlerin daha fazla vergi ödemesi yönündeki tasarıya tepki gösterdi. 

ABD'li milyarderlerden ne kadar vergi alınacak?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Şant Manukyan bugünkü köşesinde ABD'de Demokrat senatörler tarafından gündeme getirilen milyarderler vergisini kaleme aldı. İşte Şant Manukyan'ın 'FOMC toplantısı ve milyarderler vergisi' başlıklı yazısı...

ABD'li milyarderlerin vergi ödemediği ortaya çıktı! 

George Soros, Elon Musk ve Jeff Bezos gibi ABD'li milyarderlere ait gizli kayıtlar ortaya çıktı. Kayıtlara göre ABD'li milyarderlerin vergi ödemediği ortaya çıktı. 

ABD'den 10 bin dolar üstü kripto para transferine rapor şartı!

ABD'de Hazine Bakanlığı tarafından yeni yayınlanan vergi uygulama tavsiyelerine ilişkin bir raporda, piyasa değeri 2 trilyon doları bulan kripto paraların endişeye neden olduğu vurgulandı. 

Joe Biden, vergi indirimi ve kira yardımını içeren destek paketini imzaladı!

ABD Başkanı Joe Biden, Senato'nun ardından Temsilciler Meclisi'nde de onaylanan, düşük gelirli ailelere vergi indirimi ve kira yardımını da içeren destek paketini imzaladı.

ABD'de kira yardımı artışı paketi Temsilciler Meclisi’nde onaylandı!

ABD Başkanı Joe Biden’ın 1,9 trilyon dolarlık Kovid-19 yardım paketi, Senato'dan sonra Temsilciler Meclisi’nde yapılan oylamada 211'e karşı 220 oyla onaylandı. Paket, düşük gelirli ailelere vergi indirimi, kira ve gıda yardımında artışları içeriyor...

ABD'nin Türk çeliğine yönelik ilave vergi kararı anayasaya aykırı bulundu!

ABD Uluslararası Ticaret Mahkemesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'den ithal edilen çeliğe yönelik olan gümrük vergisini iki misline çıkarma kararının anayasaya aykırı olduğuna karar verdi. 

Borusan abd vergi Haberi

Borusan abd vergi


Küresel ekonomik krizi tüm dünyada koruma duvarlarını yükseltti. Çelik ihracatında en büyük ikinci pazarımız olan ABD, Türkiye’nin de içinde bulunduğu 9 ülke için petrol ve gaz kuyu boruları satışı için anti damping ve telafi edici vergi soruşturması açtı. ABD’de yerel üreticilerin yaptığı başvuru üzerine verilen bu kararda Türk çelik boru üreticileri için önce yüzde 4.78 anti damping vergisi hesaplandı.

Herhangi bir teşvikten faydalanmadıkları ortaya çıkarken Türk şirketlerine, telafi edici vergi oranı ise hesaplanmadı. Ancak, açıklanan bu ön inceleme sonuçlarına ABD’li yerel üreticiler ve çeşitli kanallar vasıtasıyla yapılan itirazlar üzerine, Türk çelik boru üreticileri için ön inceleme sonucunda bulunamayan telafi edici vergi oranı yüzde 25.76 olarak revize edildi. Bu baskılar sadece Türk şirketleri için değil, bu ülkeye önemli oranda ihracat gerçekleştiren...