03 / 05 / 2024

Boş alanlarda yapılan çalışmalar kentsel dönüşüm

Boş alanlarda yapılan çalışmalar kentsel dönüşüm

Muhittin Selvitopu, kentsel dönüşümün boş alanlarda yapılacak planlarla olmayacağını da vurgulayarak, “Boş alanlarda kentsel dönüşüm planlaması yapmak kolaydır. Boş alanı planlayıp imara açarsınız olur biter. Ancak bunun adı dönüşüm olmaz.” dedi.

Yeşil alanlarda yapılaşma şartları!

Toplumun yararlanması için ayrılan yeşil alanlarda belli koşullar ve sınırlar dahilinde yapılaşma yapılabiliyor. Peki, yeşil alanlarda yapılaşma şartları nelerdir? Yeşil alanların yüzde kaçına yapı inşa edilebilir? İşte Yeni İmar Yönetmeliği'ndeki koşullar..

Otoyol ve boğaz köprülerine yapılan zamlar mecliste!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, otoyol ve boğaz köprülerinin geçiş ücretlerine yapılan zamları meclis gündemine taşıdı. Basmacı sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu..

Korunan alanlarda yapılacak planlara dair yönetmelikte değişiklik 2016!

Korunan alanlarda yapılacak planlara dair yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 6 Aralık 2016 tarihinde 29910 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelikte yapılan değişiklikler..

Beykoz'daki SİT alanına yapılan çalışmalara tepki!

İstanbul'un Fethi'nin 563. yılı kutlamaları kapsamında yapılan etkinliklerde Beykoz'daki tarihi Küçüksu mesire alanına iş makineleri girdi. Boğaziçi Dernekleri Platformu SİT alanına işmakinelerinin girmesine tepki gösterdi.

Nişantaşı'nda tadilat yapılan bina çöktü!

Nişantaşı'nda, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımı gerekleştirilen ve bir süre önce boşaltılan binanın içinde çökme meydana geldi. Tadilat yapılan binanın çökmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Kentsel dönüşüm kredi faiz desteği anlaşması yapılan bankalar!

Kentsel dönüşümde riskli binasını anlaşma yolu ile boşaltan kimselere sunulan destekler arasında kentsel dönüşüm kredi faiz desteği de bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kredi faiz desteği anlaşması yapılan bankalar hangi bankalardır?

Boş alanlarda yapılan çalışmalar dönüşüm değildir!

Muhittin Selvitopu, kentsel dönüşümün boş alanlarda yapılacak planlarla olmayacağını da vurgulayarak, “Boş alanlarda kentsel dönüşüm planlaması yapmak kolaydır. Boş alanı planlayıp imara açarsınız olur biter. Ancak bunun adı dönüşüm olmaz.” dedi.

Yeni yapılan inşaat eve zarar verirse ne olur?

Binanızın yanındaki boş arsa üzerine inşaat yapılmaya başlandığını farz edelim. Bu yeni yapılan inşaatın evinize zarar vermesi halinde sorumluluk kimde olur? Yeni yapılan inşaat eve zarar verirse ne olur?

Bebek'te doğal sit alanına yapılan inşaat yargıya takıldı!

İstanbul Bebek'te Boğaz'a bakan ve doğal SİT olan arazide yapılan inşaat, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden vize aldı ancak yargıya takıldı. Mahkeme, ruhsatsız inşaatın yıkılmasına ve arazinin eski hale getirilmesine karar verdi.

Müzayede yoluyla yapılan taşınmaz satışları!

Müzayede yoluyla yapılan taşınmaz satışları ile ilgili esaslar, 2014 yılında Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan rehber kapsamında açıklanıyor. Peki, müzayede yoluyla yapılan taşınmaz satışları KDV'ya dahil mi?

1965 yılında, 1953 senesinden önce yapılan gecekondulara ruhsat verilmiş!

1953 yılından önce yapılan gecekondulara, Belediye tarafından İmar Yönetmeliği'nin ilgili hükümleri çerçevesinde onarım için gerekli müsaade verilmiş. 1965 yılına kadar gecekondulara onarım ve tadilat ruhsatı verilmiyormuş.

Gezi Parkı'ndaki akşam yapılan durak sökülüyor!

Taksim Topçu Kışlası'nın yapılacağına yönelik haberlerin ardından böyle bir kazının başlaması çevredekilerin tepkisine yol açtı. Gece yapılan durağın sabah saatlerinde sökülmeye başlanması ise çevredekileri şaşırttı.

Korunan Alanlarda Yapılacak İmar Planı Teklifi Usul ve Esaslarına Dair Genelge yürürlüğe girdi!

Korunan Alanlarda Yapılacak İmar Planı Teklifi Usul ve Esaslarına Dair Genelge yürürlüğe girdi. İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan genelgenin tam metni...

Boş alanlarda yapılan çalışmalar kentsel dönüşüm Haberi

Boş alanlarda yapılan çalışmalar kentsel dönüşüm

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçede kentsel dönüşüm kapsamında riskli alan olarak belirlenen 540 hektarlık alanın 1.etap imar planlarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığına yönelik AK Parti tarafından yapılan açıklamaları değerlendirdi. Başkan Selvitopu böyle bir planın kendilerine intikal etmediğini belirterek kentsel dönüşümün siyasete alet edilmeyecek kadar ciddi bir konu olduğunu söyledi.



Selvitopu ayrıca, kentsel dönüşümün boş alanlarda yapılacak planlarla olmayacağını da vurgulayarak, “Boş alanlarda kentsel dönüşüm planlaması yapmak kolaydır. Boş alanı planlayıp imara açarsınız olur biter. Ancak bunun adı dönüşüm olmaz.” Diye konuştu.


Karabağlar Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı Muhittin Selvitopu başkanlığında gerçekleşti. Toplantının dilek ve temenniler bölümünde Başkan Selvitopu, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın Karabağlar’da 540 hektarlık alanda yürütülecek kentsel dönüşüm projesi ile ilgili açıklamalarına cevap...