23 / 07 / 2024

boş işyeri için çevre temizlik vergisi

boş işyeri için çevre temizlik vergisi

Konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için çevre temizlik vergisi de ödeniyor. Yapıda kiracı olması durumunda, vergi mükellefi kiracı oluyor. Peki, boş işyeri için çevre temizlik vergisi ödenir mi?

Ali Kurt: Deprem dirençli İstanbul için en hızlı çözüm, boş evleri riskli yapı sahiplerine kullandıracak bir yöntemdir!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, büyük depremin beklendiği İstanbul'da  deprem dirençli İstanbul için en hızlı çözümün boş konutların riskli yapı sahiplerine kullandıracak bir yöntem olduğunu söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Boş evler için dairenin rayiç kira bedeli üstünden yaptırım uygulanabilir mi? Vatandaşlar vergilere neler diyor? 

İktisatçı-Yazar Mustafa Sönmez, 'Boş evler için dairenin rayiç kira bedeli üstünden yaptırım uygulanabilir mi?' sorusunu gündeme getirdi. İşte ayrıntılar ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

TOKİ'den 36 şehir için Mayıs ayının son fırsatı! 60 ve 72 ay vadeyle hem konut hem de iş yeri satacak! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı toplamda 36 kentte konut ve iş yeri satışı için start verdi. Yüzde 15 ve yüzde 25 peşinatla satışa çıkan konut ve iş yerleri için son tarih bugün...

TOKİ 36 şehir için düğmeye bastı! Yüzde 15 peşinat, 60 ay vadeyle konut ve iş yeri satacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 36 şehirde konut ve iş yeri satışı için düğmeye bastı. Yüzde 15 peşinat ve 60 ay vade imkanı sunulan konut ve iş yerleri için son tarih 30 Mayıs 2024.

Evini boş tutanlar dikkat! Boş ev için kira vergisi ödenecek mi? Şimdi açıklandı!

Kira geliri elde eden mülk sahiplerinin 1 Mart tarihinden itibaren beyanname verme süreçleri başladı. Peki boş ev için kira vergisi ödenecek mi?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında tahliye kavgası! Evi boşaltmak için 4 milyon lira istedi!

Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorunlar her geçen gün büyüyor. Şimdi de aralarında evin tahliye edilmesi konusunda kavgalar çıkmaya başladı. Bir kiracı evi boşaltması için ev sahibinden dudak uçuklatan ücret istedi.

TOKİ, Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri'ndeki 106 yeni konut için ihaleye çıkıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri'ndeki 106 yeni konut için 4 Aralık tarihinde ihaleye çıkacak.

TOKİ Ankara projesi için yeni tarih resmen belli oldu! 78 yeni konut ve 138 yeni iş yeri geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın başkent Ankara projesi için yeni tarih resmen belli oldu. Kalecik ilçesine 78 yeni konut ve 138 yeni iş yeri geliyor...

Boşta duran telefonlar için kritik karar: IMEI havuzundan çıkartılarak siyah listeye alınacak!

resmi Gazete'nin bugünkü sayısında sinyal alınamayan telefonlar için kritik karar alındı. Bir yıl boyunca kesintisiz sinyal alınmayan boşta duran telefonlar IMEI havuzundan çıkartılıp siyah listeye alınacak. İşte detaylar...

Dev yaşam merkezi için start verildi! Otel, konut, İş yeri Rezidans ve AVM! Algün Center geliyor!

Düzce İli, Merkez İlçesi, Metek Mahallesi, Namazgah Mevkii sınırları içerisinde, tapuda 2948 ada, 1 parsel numaralı toplam 31 bin 232 metrekare alan üzerinde Nişa Yapı tarafından “Algün Center” projesi kapsamında Otel, Konut, İş Yeri, Rezidans ve AVM'nin olduğu dev yaşam merkezi için start verildi.

Boş ofisler konut oluyor! Dönüşüm için ilk adım geldi

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde yapılan düzenlemeyle atıl durumdaki boş ofislerden şartları uygun olanların, toplam konut oranı en fazla yüzde 50 olabilecek şekilde konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı verildi.

Boş ofislerin, konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclisine yetki!

Atıl durumdaki boş ofisler konuta dönüştürülecek. Bu kapsamda toplam konut oranı en fazla yüzde 50 olabilecek şekilde konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı getirildi.

Boş tutulan evlere vergi artışı için hazırlık başladı: Hükümet kiralarda indirimi sağlayacak!

Kiralara yüzde 25 zam sınırı uygulamasının ardından, ev sahibi ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar katlandı. Hükümet boş tutulan evlere vergi artışı için düğmeye bastı. 

boş işyeri için çevre temizlik vergisi Haberi

boş işyeri için çevre temizlik vergisi

Boş işyeri için çevre temizlik vergisi ödenir mi?

Konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen vergiler arasında çevre temizlik vergisi de bulunuyor. Vergiyi yapıyı kullanan taraf ödüyor.


Belediye Gelirleri Kanunu gereğince, mükellefiyet ise yapının kullanılmaya başladığı tarihte başlıyor. Yapıda kiracı olması durumunda, vergi mükellefi kiracı oluyor. Peki, boş işyeri için çevre temizlik vergisi ödenir mi?


3 Ağustos 2006 tarihinde Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan özelge gereğince, boş işyeri için çevre temizlik vergisi ödenmiyor. Boş işyerinin mükellef durumundan çıkarılması için, belediyeye giderek bildirimde bulunulması gerekiyor.


T.C.

MALİYE BAKANLIĞI

Gelir İdaresi Başkanlığı 


SAYI:B.07.1.GİB.0.66/6601-728/60690      

KONU: Çevre temizlik vergisi hk.


...........  BAKANLIĞI


...................... tarafından Başkanlığımıza verilen 03.02.2006 tarihli dilekçenin bir örneği ilişikte gönderilmiş olup, konu ile ilgili Başkanlığımız görüşü aşağıda belirtilmiştir.


Söz konusu dilekçede, boş binaların çevre temizlik vergisine...