04 / 05 / 2024

boş ofisler konut stoku 2022

boş ofisler konut stoku 2022

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, konutta gerçekleşen aşırı fiyat yükselişlerinin Türkiye'deki 2,5 milyon metrekare boş ofis stokunun konuta dönüştürülmesiyle kontrol altında tutulabileceğinin altını çizdi. 

Seçim sonrası boş konut vergisi geliyor mu? Konutların gerçek değerini ev sahipleri ve müteahhitler belirlememeli!

Seçimlerden sonra en çok değişimin vergilerde olması bekleniyor. Bu vergilerden birinin de boş konut vergisi olabileceği gündeme geldi. İşte konut sektörünün seçim sonrası beklentileri...

Emlak kriziyle boğuşan Çin'de konut satışlarının düşmesi bekleniyor!

Fitch Ratings, büyük bir emlak kriziyle boğuşan Çin'in konut piyasasında 2024'te yeni konut satışlarında yüzde 5 - yüzde 10'luk bir düşüş bekliyor. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Boş ofisler konut oluyor! Dönüşüm için ilk adım geldi

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde yapılan düzenlemeyle atıl durumdaki boş ofislerden şartları uygun olanların, toplam konut oranı en fazla yüzde 50 olabilecek şekilde konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı verildi.

Boş ofislerin, konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclisine yetki!

Atıl durumdaki boş ofisler konuta dönüştürülecek. Bu kapsamda toplam konut oranı en fazla yüzde 50 olabilecek şekilde konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı getirildi.

Boş evlerle savaş: İstanbul'da konut sorunu ve dünyada çığır açan çözümler!

İstanbul'da konut sorunu, emlak sektöründeki ilerlemelerle birlikte artış göstermeye devam ediyor. Bu dönemde şehirde on binlerce boş evin bulunması da yoğun tartışmalara neden oluyor. Peki, dünya kentlerinde bu sorunun nasıl yaşanıyor ve hangi tür çözümler gündeme geliyor? İşte ayrıntılar...

İstanbul’da tam 400 bin ‘hayalet konut’ var! Ev sahipleri evleri boş tutup kira zamlarını bekliyor!

Kiraya yüzde 25 zam sınırından memnun olmayan ve piyasanın yükselmesini bekleyen konut sahipleri konutlarını boş tutmaya başladı. Çin ve bazı Arap ülke vatandaşlarının da hem tatil bir hem kâr satışı için evlerini kiralamadığı, boş tutulan 'hayalet evlerin' yeni zammı tetiklediği belirtildi.

Ev sahipleri, konutlarını kiraya vermekten kaçıyor! İstanbul’da boş konut sayısı 400 bini geçti!

Kiraların yükseleceğini düşünen ve yüzde 25 sınırında takılmak istemeyen konut sahipleri, evlerini kiralamadı. İstanbul'da boş konut sayısı 400 bini geçti. 

İstanbul’da boş konut sayısı 400 bini geçti!

Kiraların yükseleceğini öngören ve yüzde 25 sınırında takılmak istemeyen mülk sahipleri, konutlarını kiralamadı. Hal böyle olunca, İstanbul’daki boş konut sayısı da 400 bini aştı.

İBB İstanbul'daki boş konut sayısını duyurdu! Kutudan inanılmaz bir sayı çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'da bulunan boş konut sayısının kabul edilemez bir seviyede olduğunu açıkladı. Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, sadece İstanbul'da 450 bin ile 750 bin arasında boş konut olduğunu ifade etti.

İstanbul’da 450 bin ile 750 bin marjında boş konut var! 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, stanbul’daki boş konut sayısını açıkladı ve bunun kabul edilemez seviyede olduğunu belirtti. 

Fırsatçı konut sahipleri kiraları yüzde 70 artırdı! Uzmanlardan konutların boş tutulmasını önleyecek mekanizma çağrısı! 

Depremzedeler yakın şehirlere göç ederken bazı fırsatçı konut sahipleri kiraları yüzde 70’e varan oranda yükseltti. Çevre şehirlerdeki emlak komisyoncularından fırsatçılara göz açtırılmaması çağrısı yapılırken; uzmanlar boş tutulan konutlar ve yabancılar için önlem alınmasını istiyor.

İmamoğlu'ndan İstanbul'da konut sahiplerini yakından ilgilendiren flaş açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da 750 bin civarında boş tutulan konut olduğunu belirterek bu konutlarla ilgili ilginç bir çıkışta bulundu.

250 bin yeni konut projesine tepki: 1,6 milyon boş konut var

İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu 250 bin yeni sosyal konut projesine tepki gösterdi. Türkkan, halihazırda 1.6 milyon konutun boş durduğunu söyledi.

boş ofisler konut stoku 2022 Haberi

boş ofisler konut stoku 2022

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, konutta gerçekleşen aşırı fiyat yükselişlerinin Türkiye'deki 2,5 milyon metrekare boş ofis stokunun konuta dönüştürülmesiyle kontrol altında tutulabileceğinin altını çizdi. 

Konutta arz-talep dengesinin bozulmasıyla fiyatlar tam gaz yükselirken, sektör temsilcileri acil çözüm olarak Türkiye'deki boş kalan 2.5 milyon metrekarelik boş ofis stokunun dönüşümü önerisinde bulundu. Özellikle İstanbul’da 1.5 milyon metrekare şeklinde öngörülen ofis stokunun dönüşümüyle, A sınıfı projeler de dahil diğer alt segmentlere kadar uzanan fiyat indiriminin sağlanabileceğine vurgu yapılıyor. Fakat, ofislerin konuta dönüştürülmesi için belediyelerin imar değişikliğinin ardından tadilat ruhsatı vermesi gerekli.

“Konut stokunu yükseltmek lazım”

İstanbul Gayrimenkul Değerleme Kurucu ve Yönetici Ortaklarından Ahmet Büyükduman, konutta arz eksikliğinin görüldüğü bu süreçte, ofislerde dönüşümün sektöre cansuyu olacağının altını çizdi. Özellikle İstanbul Finans Merkezi ile İstanbul’daki boş ofis stokunun...