13 / 08 / 2024

boşanan eşler ev hakkı

boşanan eşler ev hakkı

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucularından birinin ; "boşanacağım eşimin üzerine alınan dairedeki hakkım nedir" sorusuna yanıt verdi. Heper, okuyucunun sorusuna cevabını köşe yazısında verdi...

Kira artış oranı yüzde 65'e çıktı, ev sahipleri sağlam kiracı arayışına girdi!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen Kira artış oranının yüzde 65 şeklinde açıklanmasından sonra mülk sahipleri sağlam kiracı arayışına girdi. Ancak yasaları hiçe sayan bazı ev sahipleri taahhütname dayatmasında bulunurken bazıları da çiftlere çocuk sahibi olup olmayacaklarını dahi soruyor.

Ev sahipleri dikkat! Kiracılar evden çıkmak için para istiyorlar!

Kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan çeşitli sıkıntılar ve anlaşmazlıklar giderek artıyor. Yaşanan ekonomik sıkıntılar, enflasyon bu sıkıntılara yenilerinin de eklenmesine neden oluyor. Bu süreçte, kiracılar evden çıkmak için ev sahipleri ile para pazarlığı yapmaya başladıkları konuşuluyor.

İstanbul’da eşyalı ev dönemi artık bitiyor!

Büyükşehirlerde özellikle Airbnb sistemi ile kısa süreli ya da turizm amacı ile kiralanan eşyalı ev dönemi artık sona eriyor. Buna göre, yeni sistem ile ne gibi değişiklikler olacak işte ayrıntılar...

Cem Hakko’dan boşanan Ronit Gülcan Etiler'de 200 bin TL'ye daire kiraladı!

İş insanı Cem Hakko’dan anlaşmalı bir şekilde olarak boşanan sosyetik Ronit Gülcan, Etiler'de 200 bin TL'ye boğaz manzaralı bir daire kiraladı.

Ev sahipleri dikkat! Kiracı ile yaşanan bazı sorunlarda ev sahibine hapis cezası gelebilir...

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntıların hukuki çözümleri maalesef zaman zaman can yakıcı olabiliyor. Ev sahipleri için 3 yıla kadar hapis cezası bile veriliyor.

Ev sahipleri ve kiracılar arasında tahliye kavgası! Evi boşaltmak için 4 milyon lira istedi!

Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorunlar her geçen gün büyüyor. Şimdi de aralarında evin tahliye edilmesi konusunda kavgalar çıkmaya başladı. Bir kiracı evi boşaltması için ev sahibinden dudak uçuklatan ücret istedi.

Tahincioğlu güvencesindeki HUPEV'ler ev sahibi ve kiracılara büyük fırsatlar sunuyor!

Tahincioğlu güvencesindeki HUPEV'ler, kiralık ev arayanlara merkezi lokasyonlarda, eşyalı, tam donanımlı konaklama hizmeti sunarken ev sahiplerine de evlerini güvenle kiraya vererek, maksimum gelir elde etme fırsatı sunuyor.

Yeni ev sahibi sözleşmeye rağmen kiracıyı tahliye edebilir mi? Kiracılar 1 aylık süreye aman dikkat!

İstanbul'da bir ev sahibi, kiracısına binayı boşanacağı eşine devredeceğini söyleyerek evi tahliye etmesini istedi. Peki, bu durumda kiracı evden çıkabilir mi? Yeni ev sahibi sözleşmeye rağmen kiracıyı tahliye edebilir mi? İşte detaylar...

Eşyalı ev kiralamak: Ev sahibine sormanız gereken 10 Soru!

Eşyalı ev kiralamak, birçok insan için pratik bir seçenek olabilir. Ancak, ev sahibine sorulması gereken bazı önemli sorular vardır. İşte, eşyalı ev kiralamak isteyenlerin ev sahibine sorması gereken 10 soru...

2022'de 574 bin 358 çift evlendi, 180 bin 954 çift boşandı! Türkiye'de evlenmeler de boşanmalar da arttı!

Türkiye'de geçtiğimiz sene evlenen çiftlerin sayısı 574 bin 358'e, boşanan çiftlerin sayısı da 180 bin 954'e ulaştı. İşte ayrıntılar...

Konut kredisi ile alınan eve ortak tapu yapılabilir mi? Ev Tapusu iki eşin üzerine yapılır mı?

Tapu konusuna dair pek çok kişinin kafasında birtakım sorular olabilir. Özellikle eşler, ortak tapuya dair sorular sormaktadır. İşte bu konuya dair sorulan o sorular!

0,69 faizli konut kredisi kimlere verilecek? Şartlar peş peşe duyuruldu! Ev alacaklar hemen bakın!

0,69 konut kredisi şartları ev almak isteyen milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alıyor. 0,69 faizli konut kredisi kimlere verilecek? Şartlar peş peşe duyuruldu! Ev alacaklar hemen bakın!

Bankalar resmen duyurdu! Bu son dakika rakamlarını gören inanamadı! Ev alacaklar şu an bakın! 

Son zamanlarda konut fiyatlarında yaşanan yükselişler ev sahibi olmayı zorlaştırdı. Konut almak isteyen vatandaşlar konut kredisine yöneliyor. Peki en düşük konut kredisi faizi veren bankalar hangileri? İşte Ziraat, Akbank, Garanti, Vakıfbank, QNB, İş Bankası tek tek resmen açıkladı.

boşanan eşler ev hakkı Haberi

boşanan eşler ev hakkı

İkinci dava riskli 

18 senelik evlilikten sonra eşimle boşanma aşamasına geldik ama hakim davamıza dört sene baktıktan sonra bizi boşamadı. Ancak ben yine boşanma davası açacağım. Şimdi, eşimin üzerine, babasından bedel ödenmeden geçmiş bir daire ile müşterek parayla ama eşim üzerine alınmış daire ve araba var. Yeni açacağım davada bunlar üzerindeki hakkım nedir? • K.P. 


Mallar üzerindeki haklarınızdan önce, isterseniz açacağınız dava için konuşalım. Boşanma davası reddolmuş, Yargıtay da onamış. Şimdi yeniden dava açacaksınız. İyi ama yine aynı nedene bağlı olarak bir dava açmayı düşünüyorsanız, bu davayı kazanma şansınız var mı? Eskiden şiddetli geçimsizlik dediğimiz, bugün aile birliğinin temelden sarsılması şekline dönüştürdüğümüz bir dava reddolmuş ise sizin bu konuda yeni olaylar olmadan açacağınız bir dava da redde mahkumdur. Kabul edilebilir olması...