05 / 05 / 2024

Boşandıktan sonra aile konutu şerhi

Boşandıktan sonra aile konutu şerhi

Aile konutu şerhi tapu üzerine kayıtlı olanın diğer eşe sormadan 3. şahıslara devir ve temlik etmesini engellemek amacı ile konuluyor. Peki, boşandıktan sonra aile konutu şerhi konulabilir mi?

Ev sahiplerine kritik soru: Kiracınızı çıkardıktan sonra evinizi yeniden kiraya verir misiniz?

Yüzde 25 zam sınırı ve uzayan dava süreçleri sebebiyle mağdur olduklarını belirten ev sahipleri, yaşadıklarını sosyal medya hesapları aracılığıyla sık sık açıklıyor. Peki ev sahipleri kiracıları çıktıktan sonra evlerini yeniden kiraya vermeyi düşünüyor mu? 

1937'de Tozkoparan Caddesi yapılmış! Tarlabaşı'ndan sonra bu cadde kullanılmış!

1937 yılında Belediye Tozkoparan Caddesi'ni asfalt olarak yaptırmaya karar vermiş. Çalışma tamamlandıktan sonra Tarlabaşı'ndan sonra bu cadde kullanılacakmış.

TÜİK açıkladı: 5 bin 126 çift, 1 sene dolmadan boşandı!

TÜİK tarafından Türkiye'de 5 bin 126 çiftin 1 sene dolmadan boşandığı, en yaygın boşanma sebebinin de şiddetli geçimsizlik olduğu açıklandı. İşte ayrıntılar...

Başakşehir Şahintepe'nin kentsel dönüşümünde flaş gelişme: Ev yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı geldi!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm krizinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Altıncı İdari Dava Dairesi, bir vatandaşın evi yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Ev aldıktan sonra yapılması gerekenler nelerdir?

Ev aldıktan sonra yapılacak birkaç işlem vardır. İşlemlerin adım adım uygulanması, karmaşıklığı önleyerek evin benimsenmesine yardımcı olur. Öncelikle tapu ve mülk işlemleri yapılır. Evin size ait olduğuna dair resmi işlemlerin yapılması gerekir. İşte ev aldıktan sonra yapılması gerekenler...

Aile Destek ödemelerine okkalı zam ne zaman yapılacak? Süresi uzatılan 2023 yeni ay Aile Destek parası ne kadar oldu?

Asgari ücret ara zammından sonra Aile Destek ödemelerine zam yapılıp yapılmayacağı gündemde yer alıyor. Ayrıca destek alanlar ödemelerin ne zaman sona ereceği de merak ediyor.

Aile Destek ödemelerine temmuz zammı geldi mi? 1250 TL'lik yardım ne zaman sona erecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay hesaplara 850 ile 1250 TL arasında destek ödemesi yapılıyor. Peki, asgari ücret zammından sonra aile destek ödemeleri artacak mı? İşte detaylar...

Doların 5 gün sonra geleceği rakam belli oldu! Doları olanlar hazır olun! Dolar bu kadar olacak

Dolar/TL güne yatay seyirle başladıktan sonra 19 liraya ulaşarak rekor kırdı. Milyonlarca kişi doların ne kadar olacağını merak ediyor. Doların 5 gün sonra geleceği rakam belli oldu! Doları olanlar hazır olun! Dolar bu kadar olacak.

2022'de 574 bin 358 çift evlendi, 180 bin 954 çift boşandı! Türkiye'de evlenmeler de boşanmalar da arttı!

Türkiye'de geçtiğimiz sene evlenen çiftlerin sayısı 574 bin 358'e, boşanan çiftlerin sayısı da 180 bin 954'e ulaştı. İşte ayrıntılar...

TOKİ evleri neden yıkılmıyor?

TOKİ tarafından Kahramanmaraş merkezli depremin yaşandığı 10 ilde inşa edilen 133 bin 759 konutun depremde hasar görmediği açıklandıktan sonra herkes aynı sorunun yanıtını merak etti. TOKİ evleri neden yıkılmıyor?

Yüzbinler sevince boğulacak! Beklenen haber geldi! EYT düzenlemesi Meclis’te!

EYT’lilerin beklediği haber nihayet geldi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde imzaya açıldı. EYT düzenlemesinin imzalar tamamlandıktan sonra Meclis Başkanlığı'na sunulacağı bildirildi.

Twitter’ı satın aldıktan sonra gündemden düşmeyen Elon Musk hakkında flaş iddia! Bu kez de bu işe el attı!

Twitter’ı satın aldıktan sonra gündemden düşmeyen Tesla, SpaceX ve Twitter’ın CEO’su Elon Musk hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı. İşte Elon Musk’ın gireceği yeni sektör.

Ocak asgari ücret zammından sonra Aile destek ödemeleri ne kadar oldu? Yeni ay ödemeleri ne zaman yapılacak?

Asgari ücret 2023 zammından sonra devlet desteği alan vatandaşlar Aile Destek Ödemelerine zam gelip gelmediğini merak ediyor. Peki Ocak 2023'te aile destek ödemeleri ne kadar olacak? İşte detaylar...

Boşandıktan sonra aile konutu şerhi Haberi

Boşandıktan sonra aile konutu şerhi

Boşandıktan sonra aile konutu şerhi konulabilir mi?

Tapu üzerinde konulabilen şerhler arasında yer alan aile konutu şerhi, eşlerden tapu üzerine kayıtlı olanın diğer eşe sormadan 3. şahıslara devir ve temlik etmesini engellemek amacı ile konuluyor. 


Aile konutu, evlilik birliği içinde, eş ve çocukların ikamet etmek amacıyla oturdukları yer olarak tanımlanıyor. Eşlerin devamlılık arzetmeyen yahut yerleşme niyetiyle ikamet etmedikleri örneğin yazlık ev, atama nedeniyle tek bir eşin gittiği şehirde tuttuğu ev bu anlamda aile konutu sayılmıyor.


Peki, boşandıktan sonra aile konutu şerhi konulabilir mi? Boşanma davasında ile konutu şerhi talebi onaylanır mı?


Aile konutu şerhi için merkezi nüfus idaresi sisteminden veya nüfus müdürlüğünden alınan yerleşim yeri belgesi ile medeni hali gösterir nüfus kayıt örneği aranır. 


Ayrıca, aile konutu şerhi işlenmesi gereken taşınmazın tapu sicilindeki ada/parsel...