05 / 07 / 2024

Boşandıktan sonra ev satışı

Boşandıktan sonra ev satışı

Eşler arasında uygulanan Edinilmiş mallara katılma rejimi, edinilmiş mallar ile eşlerden her birinin kişisel mallarını kapsıyor. Peki, boşandıktan sonra ev satışı nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Ev sahibi ile tartışan kiracı çıldırdı! Doğalgaz vanasını açtı, ev patladı!

Kiracı ile ev sahibi arasındaki gerilime bir yenisi daha eklendi. Bursa'da bir kiracı ev sahibi ile tartıştıktan sonra doğalgaz vanasını açtı ve sıkışan gazdan dolayı patlama yaşandı. Ev kullanılamaz hale geldi. İşte ayrıntılar...

Tahliye taahhüdüne rağmen evine geçemeyen ev sahibi isyan etti! Ev aldıktan sonra kiracı olduk!

Tahliye  taahhüdüne rağmen evine geçemeyen bir ev sahibi, kiracının 253 gündür evden çıkmaması üzerine ''ev aldıktan sonra kiracı olduk, anahtarımı istiyorum' diye isyan etti. 

Kiracısını mahkeme kararıyla çıkartan ev sahibinin karşılaştığı manzara hayrete düşürdü! 

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan gerilim hız kesmeden devam ederken Sosyal Medya Fenomeni Serkan Tanyıldızı X hesabı üzerinden ev sahibinin 1.500 TL kira veren kiracısını evden mahkeme kararıyla çıkarttıktan sonra karşılaştığı manzarayı paylaştı. 

Ev sahiplerine kritik soru: Kiracınızı çıkardıktan sonra evinizi yeniden kiraya verir misiniz?

Yüzde 25 zam sınırı ve uzayan dava süreçleri sebebiyle mağdur olduklarını belirten ev sahipleri, yaşadıklarını sosyal medya hesapları aracılığıyla sık sık açıklıyor. Peki ev sahipleri kiracıları çıktıktan sonra evlerini yeniden kiraya vermeyi düşünüyor mu? 

TÜİK açıkladı: 5 bin 126 çift, 1 sene dolmadan boşandı!

TÜİK tarafından Türkiye'de 5 bin 126 çiftin 1 sene dolmadan boşandığı, en yaygın boşanma sebebinin de şiddetli geçimsizlik olduğu açıklandı. İşte ayrıntılar...

Önce arsa, sonra ev sahibi olmak gayrimenkulde altın formül oldu! Bu riskleri sakın gözden kaçırmayın! 

Artan konut maliyetleri, gayrimenkulde önce arsa, sonra ev sahibi olmayı altın formül haline getirdi. Peki nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

Hangi hisseler 3 yıl sonra ev ve araba aldırır? Yatırımcılar aman dikkat!

3 sene sonra ev ve araba aldıracak hisseler sıralandı. Peki bu ne kadar mantıklı? Kaç lira yatırım yapmak gerekiyor? Vatandaşlar ne diyor? İşte 177,9 bin takipçili Finansal Broker olan Efe Yakup Karahanlı'nın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Asgari ücret zammından sonra ev sahipleri harekete geçti! Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Kiralardaki fahiş fiyat artışları gündemde yer alırken, asgari ücret zammının belli olmasından sonra fırsatçı ev sahipleri kira fiyatlarını artırmak için harekete geçti. Peki  Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında tahliye kavgası! Evi boşaltmak için 4 milyon lira istedi!

Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorunlar her geçen gün büyüyor. Şimdi de aralarında evin tahliye edilmesi konusunda kavgalar çıkmaya başladı. Bir kiracı evi boşaltması için ev sahibinden dudak uçuklatan ücret istedi.

Başakşehir Şahintepe'nin kentsel dönüşümünde flaş gelişme: Ev yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı geldi!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm krizinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Altıncı İdari Dava Dairesi, bir vatandaşın evi yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Ev aldıktan sonra yapılması gerekenler nelerdir?

Ev aldıktan sonra yapılacak birkaç işlem vardır. İşlemlerin adım adım uygulanması, karmaşıklığı önleyerek evin benimsenmesine yardımcı olur. Öncelikle tapu ve mülk işlemleri yapılır. Evin size ait olduğuna dair resmi işlemlerin yapılması gerekir. İşte ev aldıktan sonra yapılması gerekenler...

Tarlaya prefabrik ev yapılır mı? İzin almak gerekir mi?

Arsa sahipleri maliyeti uygun olan, kullanımı pratik olan bu evlerin yapımı için gerekli şartları aldıktan sonra prefabrik projelerini gerçekleştirebilirler. Peki “Tarlaya prefabrik ev yapılır mı? İşte detaylar!

Aile Bakanlığı ödemelerinden sonra ev kadınlarına yeni müjde

Aile Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ödemeler ev kadınlarının elini çok ciddi anlamda rahatlatmıştı. Aile Bakanlığı ödemelerinden sonra ev hanımlarına yönelik çok önemli bir müjde daha geldi.

Boşandıktan sonra ev satışı Haberi

Boşandıktan sonra ev satışı

Boşandıktan sonra ev satışı nasıl yapılır?

Eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejiminin uygulanıyor. Buna karşın eşler, mal rejimi sözleşmesiyle kanunda belirlenen diğer rejimlerden birini kabul edebilirler.


Edinilmiş mallara katılma rejimi, edinilmiş mallar ile eşlerden her birinin kişisel mallarını kapsıyor. Edinilmiş mal, her eşin bu mal rejiminin devamı süresince karşılığını vererek elde ettiği malvarlığı değerleri oluyor.


Bir eşin edinilmiş malları özellikle şunlardır:

1. Çalışmasının karşılığı olan edinimler,

2. Sosyal güvenlik veya sosyal yardım kurum ve kuruluşlarının veya personele yardım amacı ile kurulan sandık ve benzerlerinin yaptığı ödemeler,

3. Çalışma gücünün kaybı nedeniyle ödenen tazminatlar,

4. Kişisel mallarının gelirleri,

5. Edinilmiş malların yerine geçen değerler.


Kişisel mallar

1. Kanuna göre

MADDE 220.- Aşağıda sayılanlar, kanun gereğince kişisel maldır:

1. Eşlerden birinin yalnız kişisel kullanımına yarayan eşya,

2. Mal rejiminin başlangıcında eşlerden birine ait bulunan...