04 / 05 / 2024

bosna savaşında yıkılan alaca camisi yenidenmi yapılacak

bosna savaşında yıkılan alaca camisi yenidenmi yapılacak

Bosna-Hersek'in batısındaki Foça'da Bosna Savaşı' nın hemen başında Sırp güçleri tarafından yıkılan Alaca Camii yeniden inşa edilecek. Alaca Camii' nin yeniden inşasına Türkiye destek verecek...

Mimarideki ilk basın binasıydı! Geçtiğimiz günlerde yıkılan Topkapıda'ki Tercüman binasının hikayesi!

Gazeteci Belma Aksun, 1972 yılında inşaatına başlanan Topkapı’daki Tercüman binasının aynı zamanda Türk mimarisindeki ilk basın binası olduğunu söyleyerek yıkılan binanın hikayesini anlattı.

AİHM'den depremde yıkılan Bayram Otel davası kararında şok detay!

9 Kasım 2011'de Van depreminde yıkılan Bayram Otel’de hayatını kaybeden 24 kişinin ailesinin AİHM'ye başvurusu sonucu açıklandı. 

Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde 11 kentte büyük bir yıkım meydana geldi. Bu kapsamda çalışma yapan Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan 500'e yakın binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi.

6 Şubat depremlerinde yıkılan Galeria Sitesi'ne ilişkin rapor yayımlandı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde esnasında yıkılan ve 89 kişinin hayatını yitirdiği site ile ilgili ek bilirkişi raporunda müteahhit, şantiye görevlileri, alışveriş merkezi yönetimi, yönetmeliği hazırlayan kurum ve proje sorumluları yüzde 20 kusurlu olunduğu kaydedildi.

Depremde yıkılan konutların kredisi nasıl ödenecek? Sigorta ödemeleri konut fiyatlarından düşük kalıyor!

Depremzedeler şimdi ev kiralarının yüksekliğinin karşısında, yıkılan evlerinin kredisini nasıl ödeyeceğini düşünmeye başladı. İşte ayrıntılar...

Bakan Bozdağ açıkladı: Depremlerde yıkılan binalarla ilgili soruşturmalarda 171 kişi tutuklandı!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada depremlerden etkilenen illerde yıkılan binalarla ilgili soruşturmalarda 171 kişi hakkında tutuklama kararı çıkarıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı yardımcısı açıkladı! 131 şüphelinin depremde yıkılan binalarla ilgili sorumluluğu tespit edildi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "131 şüphelinin depremde yıkılan binalarla ilgili sorumluluğu tespit edilmiş, bunlardan 1'i tutuklanmış, 113'ü hakkında gözaltı talimatı verilmiştir." şeklinde konuştu.

Gaziantep`te yıkılan Bahar Apartmanı'nın müteahhitti gözaltında! 9 vatandaş hayatını yitirmişti...

Gaziantep'te deprem nedeni ile yıkılan Bahar Apartmanı'nın enkazında gerçekleşen teknik incelemenin ardından ihmali bulunduğu onaylanan müteahhit İbrahim Mustafa Uncuoğlu İstanbul'da gözaltına alındı.

İzmir depreminde yıkılan Yağcıoğlu Apartmanı sanıklarına 22.5 yıl hapis istemi!

İzmir'de meydana gelen deprem sırasında yıkılan ve 11 kişinin ölümüne sebep olan 7 kişinin ise yaralandığı Yağcıoğlu Apartmanı ile ilgili yargılanan sanıklar için 22.5 sene hapis cezası istendi.

İzmir depreminde yıkılan Cumhuriyet Sitesi C Blok için sanıklara meslekten men talebi!

​​​​​​​Yıkılan Cumhuriyet Sitesi C Blok'la ilgili davanın ilk duruşmasında enkaz altından kurtarılan 4 kadın, ailelerinde travmanın devam ettiğini aktararak, sanıkların mesleklerinden men edilmesini talep etti.

İzmir depreminde yıkılan Emrah Apartmanı davasında yeni gelişme!

Ekim 2020'de meydana gelen depremde yıkılan ve 30 kişiye mezar olan Emrah Apartmanı'na yönelik açılan davada binanın müteahhidi olan sanık, asıl müteahhit olmadığını dile getirdi. 

Afetlerde yıkılan binalarda sorumluluk kimin?

Para Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Demir, bina inşaatlarında uygulanan prosedürleri kaleme aldı. İşte Oğuz Demir'in '32 imzaya rağmen yıkılan binalar başlıklı yazısı...

İzmir depreminde yıkılan binalara yönelik 29 sanık yargılanıyor!

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim 2020'de meydana gelen deprem sonrasında yıkılan apartmanlara yönelik devam eden davada 29 sanık yargılanıyor. 

bosna savaşında yıkılan alaca camisi yenidenmi yapılacak Haberi

bosna savaşında yıkılan alaca camisi yenidenmi yapılacak


Bosna-Hersek'in batısındaki Foça'da Bosna Savaşı'nın hemen başında Sırp güçleri tarafından yıkılan Alaca Camii yeniden inşa edilecek. 1551 yılında yaptırılan ve rengarenk motifleriyle Balkanların en güzel camilerinden biri olarak tanımlanan Alaca Camii'nin yeniden inşasına Türkiye destek verecek. Konuyla ilgili protokol bugün Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem ve Bosna-Hersek İslami Birliği Vakıflar Müdürü Dr. Senaid Zayimović tarafından Saraybosna'da imzalandı.


Gazi Hüsrev Bey kütüphanesindeki törende konuşan Zaimoviç, bugünun Boşnaklar için tarihi bir gün olduğunu dile getirdi.


Adnan Ertem ise "Beş yüz yıla yakın bir tarihe sahip olan ve savaşın acımasız yönüyle yok olan Balkanların en güzel camiinin inşa edilmesi için buradayız. Keşke yeniden inşa olmasaydı da biz restorasyon, onarım yapabilseydik." dedi. 


UNESCO'nun Dünya Mirası listesinde yer alan cami 2 Auğustos 1992'de Sırp güçleri...