03 / 05 / 2024

bosna savaşında zarar gören milli kütüphane

bosna savaşında zarar gören milli kütüphane

Saraybosna'nın çok milletli yapısını simgeleyen İdare Binası'ndaki 2 milyon matbu ve yazma eser, 1992 yılındaki saldırıda yanmıştı. Savaştan sonra başlayan restorasyon 18 yıl sürdü ve 16 milyon Euro'ya mal oldu...

Konut piyasasında son dakika! Büyük firmalar zarar ediyor, orta ve küçük firmalar ayakta kalmaya çalışıyor!

İnşaat alanının köklü markası Emlak Konut, 2023 yılında 4,1 milyar TL net zarar açıkladı. Köklü firmanın 2023’ü zararla kapatmasını Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam değerlendirdi. 

Merkez Bankası 818, 2 milyar TL zarar açıkladı, tarihe geçecek…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası  kur korumalı mevduatların da etkisiyle 2023 yılında zarar açıkladı. Ekonomist İris Cibre, söz konusu rakamın tarihe geçecek nitelikte olduğunu belirtti.

Ege adalarında imar savaşı başladı! Villa inşaatları durmuyor!

Türk turistler tarafından merakla beklenen vizesiz ziyaret uygulamasına sayılı günler kala, Ege'nin gözde adalarında ise imar savaşı başladı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Eve zarar veren kiracı hakkında nasıl işlem yapılır?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan çok sayıda yaşanan anlaşmazlıklar gündemdeki yerini koruyor. Bir kiracının eve zarar vermesi durumu da bunlardan birisidir. Ev sahipleri kiracıları eğer eve zarar vermişse ne yaparlar? 

Altında savaş etkisi! 2000 bin doları görmek çok uzak değil

Altın fiyatlarında son dakika sürprizi yaşanıyor. Altın alacakları yakından ilgilendiren gelişme. Altın uzmanı İslam Memiş, altın için savaşı işaret edip 2000 dolar seviyesi için tarih verdi. İşte merak edilen tüm detaylar....

Altında savaş etkisi! Altın fiyatları bir günde resmen fırladı! 10 Ekim Salı altın fiyatları ne kadar?

Altın almak veya satamka isteyebnler heyecanla güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Son günnderde düşüşe geçen altın fiyatlarında ''savaş etkisi görüldü ve altın fiyatları resmen fırladı. Altın fiyatları bugün ne kadar? 10 Ekim altın fiyatları kaç lira?

Folkart Narlıdere'de yangının izleri hızla siliniyor!

Folkart Narlıdere’de 27 Nisan günü yaşanan yangında zarar gören bloğun yenilenmesi için Folkart ile anlaşma sağlandı.

İki büyük dünya devi arasında yaşanan ‘çip savaşı’ büyüyor

Amerika ile Çin arasında yaşanan ‘çip savaşı’ büyüyor. Çip savaşında ABD ve Çin arasında yaşanan gerilim, Çin'in elektronik şirketi Micron'a getirdiği yasakla beraber artarak devam ediyor.

Fi Yapı 2020 adet icra dosyasının takibini durdurdu!

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilin etkilendiği depremler sonrasında zarar görenlerin yaraları yapılan yardımlarla sarılmaya çalışılıyor. Bu sırada da Fi Yapı’dan önemli bir duyuru yapıldı. İşte detaylar!

Gazprom resmen tehdit etti! 20 Ekim’e kadar süre verildi!

Rusya-Ukrayna savaşında ki tutumu nedeniyle gaz sevkiyatlarının düşürüldüğü Moldova’ya, Rusya’dan tehdit gibi açıklama geldi. Rus enerji şirketi Gazprom, aksayan doğalgaz ödemelerinin 20 Ekim’e kadar yapılmaması halinde sevkiyatları durdurabileceğini bildirdi.

Kiracı ev sahibi savaşında son perde! Kiracılar hava parası istiyor!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen kiracı ev sahibi savaşında sular durulmuyor. Kiracılar şimdi de hava parası istiyor... İşte detaylar...

Enerji fiyatları halkı sokağa döktü! 70 bin kişi hükümeti protesto etti

Çekya’nın başkenti Prag’da 70 binden fazla protestocu, artan faturalar ve Rusya-Ukrayna savaşında hükümetin taraflı politikasına karşı sokağa döküldü.

FED ile altın arasında savaş başlayacak! İslam Memiş gram altın için kritik rakamı açıkladı!

Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş, yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak görülen altın için önemli açıklamalar yapmaya devam ediyor. Bu sene FED ile altın arasında savaş çıkacak diyen İslam Memiş gram altın için kritik rakamı açıkladı...

bosna savaşında zarar gören milli kütüphane Haberi

bosna savaşında zarar gören milli kütüphane


Bosna Savaşı'nda Sırp topçusunun sürekli hedefinde olan ve Milli Kütüphane'ye ev sahipliği yapan bina 22 yıl sonra yeni yüzüne kavuştu. Saraybosna'nın çok milletli yapısını simgeleyen İdare Binası'ndaki 2 milyon matbu ve yazma eser, 1992 yılındaki saldırıda yanmıştı. Savaştan sonra başlayan restorasyon 18 yıl sürdü ve 16 milyon Euro'ya mal oldu. Masrafın yarıya yakınını Avrupa Birliği karşıladı.


Bosna-Hersek Üçlü Cumhurbaşkanlığı Konseyi'nin Müslüman Üyesi Bakir İzzetbegoviç ve Saraybosna Belediye Başkanı İvo Komşiç bugün yenilenen binayı ziyaret etti. Binayı gördüğünde, savaştan önceki halini hatırladığını ifade eden İzzetbegoviç, "Bugün bu halini görmek, beni çok mutlu etti. Tarihî özellikleri taşımıyor ama şimdi eskisinden daha güzel oldu. Bosna-Hersek'i seven ya da sevmeyen herkes duysun ki, binalarımızı yıkarak bir şey elde edilemez. Yenilerini inşa edeceğiz." dedi.


Restore edilen...