08 / 05 / 2024

Bosnalı Şehit Çocuklar Parkı bina

Bosnalı Şehit Çocuklar Parkı bina

Pendik Sapanbağlar Mahallesi’nde bulunan 13 bin metrekarelik Bosnalı Şehit Çocuklar Parkı’na tek katlı bir bina inşa eden Belediye, binanın ne amaçla kullanılması gerektiğini halka sordu. Halk oylamasında 'Kütüphane Kafe’ 658 oy aldı.

Bakan Işıkhan duyurdu: Şehit ve gazi çocuklarına eğitim yardımı ödemeleri yarın yapılıyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, şehit ve gazilerin çocukları ile gazilere yönelik eğitim yardımı ödemelerinin yarın yapılacağını duyurdu.

Bakanlıktan müjde! O öğrencilerin hesaplarına yarın 7649 TL, 11.470 TL ve 15.293 TL yatırılacak! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, gazi ve şehit çocuklarına eğitim yardımı yapılacağını açıkladı. Bu kapsamda ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerine maddi destek sağlanacak. Bakanlıktan müjde!

Bakan Bilgin müjdeyi verdi! Anne babalar dikkat! 10 bin lira hesaplara yatıyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, şehit çocukları, harp ve vazife malullerinin kendileri ile çocuklarının 2022-2023 eğitim yardımı ödemelerinin bugün yapılacağını duyurdu.

Dünya Şehit Çocukları Vakfından Suriye İdlib'e briket ev!

Dünya Şehit Çocukları Vakfınca Suriye'nin İdlib bölgesine inşa edilen briket evler ailelere teslim edildi.

Pendik Bosnalı Parkı'ndaki bina ‘Kütüphane Kafe’ olacak!

Pendik Sapanbağlar Mahallesi’nde bulunan 13 bin metrekarelik Bosnalı Şehit Çocuklar Parkı’na tek katlı bir bina inşa eden Belediye, binanın ne amaçla kullanılması gerektiğini halka sordu. Halk oylamasında 'Kütüphane Kafe’ 658 oy aldı.

Pendik Belediyesi'nden sosyal tesis oylaması!

Pendik Belediyesinin Bosnalı Şehit Çocuklar Parkı’nda inşa ettiği tesisin hangi amaçla hizmete sunulacağı yapılacak oylama sonucunda belli olacak.

Alanya Şehit Ömer Halisdemir Parkı açıldı!

Sugözü Mahallesi’nde 15 Temmuz’un başkahramanı Astsubay Şehit Ömer Halisdemir’in isminin verildiği park, çocukların ve vatandaşların hizmetine açıldı.

Sarıçam'da konut yapmak isteyen şehit ailelerine müjde!

Adana'nın Sarıçam ilçesinde konut yapmak isteyen şehit aileleri ile dar gelirlilere bazı kolaylıklar sağlandı. Konut yapacak şehitlerin eş çocukları ile anne veya babasından, belediyenin belirlediği ücretler alınmayacak...

Beykoz'da çocuklar için trafiği sevdiren park kuruluyor!

Beykoz'da çocuklar için trafiği sevdiren park kuruluyor. Beykoz’da çocuk ve ilköğretim öğrencilerine trafik bilgisi vermek ve kurallara uyma alışkanlığı kazandırmak amacıyla trafik eğitim parkı kuruluyor.

'Çocuklar Gülsün Diye Derneği' 20. anaokulunu Konya Yeniceoba'da açtı!

Ünlü Sanatçı Gülben Ergen’ in başkanlığını yürüttüğü 'Çocuklar Gülsün Diye Derneği’ öncülüğünde Konya’ nın Cihanbeyli ilçesine bağlı Yeniceoba Mahallesi’ nde yapılan Nejla Süreyya Tercan Anaokulu törenle açıldı...

Gülben Ergen: 'Çocuklar Gülsün Diye' Kıbrıs'ta da okul açabilir!

Tepe Nautilus, dün ünlü sanatçı Gülben Ergen’i ağırladı. Gülben Ergen, kurucusu olduğu ‘Çocuklar Gülsün Diye Derneği’nin amacını ve yaptığı çalışmaları Tepe Nautilus ziyaretçileri ile paylaştı...

Giresun Şehit İsmail Bay Özel Eğitim Uygulama Merkezi açıldı!

Otizmli çocukların eğitim görmesi için yapılan Giresun Şehit İsmail Bay Özel Eğitim Uygulama Merkezi törenle açıldı. Samanlıkkıranı mahallesinde yapılan okulun açılış törenine Vali Vekili Bekir Ergök ve Emniyet Müdürü Uğur Öztürk de katıldı...

Ataşehirli çocuklar çevre için kumbara yaptı!

“Kutu Kutu Pense” isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında 6-12 yaş arasındaki Ataşehirli çocuklar geri dönüşümün önemini tasarım kavramıyla tanışarak öğrendiler. Ataşehirli çocuklar çevre için kumbara yaptı.

Bosnalı Şehit Çocuklar Parkı bina Haberi

Bosnalı Şehit Çocuklar Parkı bina

Pendik Belediyesi, Boşnak vatandaşların çoğunlukta yaşadığı Sapanbağlar Mahallesi’nde bulunan 13 bin metrekarelik Bosnalı Şehit Çocuklar Parkı’na tek katlı bir bina inşa etti.

Milliyet Gazetesi'nden Gökhan Karakaş'ın haberine göre; bölgenin en büyük parkına yapılan binayı vatandaşların hizmetine açmadan önce ne amaçla kullanılması gerektiğini halka soran belediye bir halk oylaması yaptı. 

Referandum için Sapanbağları’ndan sonra Yeşilbağlar ve Yeni Mahalle sakinlerinden oluşan 705 kişi sandık başına geldi. İlk seçenek olan oylarını ‘Kütüphane Kafe’ 658 oy aldı. Seçimde 12 yaş üzeri çocuklarında oy kullandığı seçimden sonra binanın kütüphane kafeye çevrilmesi için proje hazırlığında bulunacak. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, bölge sakinlerinin kararı için hayırlı olsun dileklerini sundu ve  kapalı tesisin en kısa zamanda Kütüphane Kafe’ye dönüşeceğin i belirtti.

Boşnakça kitaplar olmalı

13 yaşında olan Selen Çolak “Geçmişimizi bilmek...