29 / 04 / 2024

boya sektörü 2017

boya sektörü 2017

İnşaat, mobilya, otomotiv, ağır sanayi ve matbaacılık sektörleriyle direkt ilişkili olan boya sektörü gün geçtikçe farklılaşma ve değişim gösteriyor.

5 yıldır daralan inşaat sektörü bu yıl büyümeye hazırlanıyor!

Son büyüme performansına 2017'de imza atan inşaat sektörü, deprem sonrası konut seferberliğinin etkisiyle bu yıl yeniden büyüme gösterebiliyor.

Gayrimenkul sektöründe trendler değişiyor!

2017 yılının sonlarında gayrimenkul sektöründe meydana gelen krizle beraber adeta yaprak kımıldamayan bir süreç yaşandı ve bunun tam aksine 2019 yılının sonlarında faiz oranları indirimleriyle beraber stoklar bir anda eridi. Şimdi gayrimenkul sektöründeki eğilimler 2 model üzerinde yoğunlaşıyor.

Moody's: İnşaat sektöründe görünüm negatife döndü!

Moody's, küresel inşaat sektörü için görünümün negatife döndüğünü açıkladı. İnşaat sektörü için görünüm 2017'den beri ilk kez negatife döndü...

Konut satışlarındaki hareketlilik boya sektörünü de etkiliyor!

Akçalı Şirketler Topluluğu’nun CEO’su Akın Akçalı, "Faizlerin düşmesiyle, konut satışlarındaki hareketlilik olduğunda bu boya sektörünü etkiliyor. Türkiye’deki boyaların yüzde 80-85’i yenilemede kullanılıyor" diyor...

Adana yapı sektörü bir araya geldi!

Adana bölgesi inşaat sektörünün temsilcileri FİLLİ BOYA – AYAMDER işbirliği ile gerçekleştirilen toplantıda buluştular.

72 maddede dünya ekonomisi ve inşaat sektörü!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı örgütü Türkiye İMSAD, güncel bilgilerle hazırladığı Yapı Sektörü Raporu 2017’yi yayımladı...

Çatı kaplamaları sektör büyüklüğü 166 milyon metrekareye ulaştı!

Çatılarda Kullanılan Nihai Çatı Kaplama Malzemelerinin 2017 Yılı Sektör Büyüklüğü araştırmasına göre, düz ve eğimli çatı kaplamaları sektör büyüklüğü 166 milyon metrekareye ulaştı.

Ağaoğlu inşaat sektörünün en itibarlı firması seçildi!

Türkiye İtibar Endeksi 2017 Araştırması sonuçları açıklandı. Açıklamaya göre, İnşaat sektöründe “Türkiye’nin En İtibarlı Markası”, Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Aağaoğlu oldu.

İnşaat sektörü ne vadediyor?

Gayrimenkul, Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri...200'e yakın alt sektörü besliyor, istihdam açısından da önemli bir büyüklüğe sahip. 2017 yılını rekor büyümeyle kapatan sektörde yılın ilk çeyreğindeki küçülme ise dikkat çekici...

İnşaat sektörü geleceğe umutla bakıyor!

Gayrimenkul sektörü 2017’de yüzde 8.9 büyüyerek 146 milyar dolarlık hacme ulaştı. İnşaat sektörünün 2018 yılında büyümesinin ise yüzde 4-5 aralığında olması bekleniyor.

İnşaat sektörü 2017'de yüzde 8,9 büyüdü!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle takip edilen aylık sektör raporunu açıkladı.

Hazır beton sektöründen 20 milyar TL ciro!

Genel Kurulda konuşan Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, "Sektörümüz 2017 yılında yaklaşık 113 milyon metreküp üretimle 20 milyar Türk lirası ciro yapmıştır." dedi.

İnşaat sektörü 2017'de yüzde 8,9 büyüdü!

Türkiye’de standartlara uygun beton üretilmesi ve inşaatlarda doğru beton uygulamalarının sağlanması için 30 yıldır çalışan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), 2017 yılı büyüme verisiyle ilgili değerlendirmelerini açıkladı.

boya sektörü 2017 Haberi

boya sektörü 2017

İnşaat, mobilya, otomotiv, ağır sanayi ve matbaacılık sektörleriyle direkt ilişki içinde olan boya sektörü, Boya Sanayicileri Demeğinin (BOSAD) verilerine göre %60 inşaat boyaları, %15 mobilya boyaları, %10 sanayi boyaları, %9 otomotiv boyaları ve %6 toz boya segmentine yönelik faaliyet gösteriyor. Müşteri ihtiyaçlarına göre refleks gösteren boya sektöründe, çevreye olumsuz etkileri en aza indirmek ve müşterilerden gelen çevreci ürün talebini karşılamak üzere çevre dostu ürünlere yönelik bir eğilim sektörde var.  Bu kapsamda yüksek solitli ürünlerin, toz boyaların ve VOC düşük ürünlerin sayısındaki artış dikkat çekiyor. Çevreci özellikli su bazlı sistemlerin pazardaki payı da yükseliyor. 2016 yılı itibarıyla pazarın en büyük tüketim alam olan inşaat pazarında %85 su bazlı, %15 solvent bazlı ürünler tüketildi. 


TÜRKİYE AVRUPA'DA BEŞİNCİ SIRADA 

Büyüklüğü 130 milyar ABD dolarını...