29 / 04 / 2024

boydak rüzgar elektrik santrali

boydak rüzgar elektrik santrali

Silivri'de Boydak Enerji tarafından kurulacak Rüzgâr Elektrik Santrali için, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onay verildi...

SANKO Enerji, rüzgar-güneş hibrit santral yatırımını tamamladı

SANKO Enerji, Karaman’da başlattığı rüzgar ve güneşe dayalı hibrit elektrik santrali yatırımını tamamladığını belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Yenilenebilir enerjinin payı artıyor! Güneş ve rüzgar elektrik üretiminde nükleeri geçti!

Enerji Enstitüsü’nün raporuna göre yenilenebilir enerjinin payı tüm dünyada güçlü biçimde artmaya devam ediyor. Solar kaynaklı enerji üretimi geçen yıl yüzde 25, rüzgar kaynaklı üretim yüzde 13 oranında artış gösterdi.

Halit Öztürk evinin elektrik ihtiyacını rüzgar türbiniyle karşılıyor!

Kırşehir'in Kaman ilçesinde yaşayan demirci ustası Halit Öztürk, evinin bahçesine kurduğu rüzgar türbiniyle elektrik ihtiyacını karşılıyor.

Mersinli İzmir Rüzgar Enerji Santrali projesinde son durum!

YANDER Elektrik tarafından Torbalı. Kemalpaşa ve Bayırdır arasına yapılması planlanan Mersinli Rüzgar Elektrik Santrali projesinde sona gelindi. Bakanlık ÇED süreci tamamlanan proje için İnceleme Değerlendirme toplantısı düzenledi.

Yares'ten Bursa'ya rüzgar santrali!

Yares Elektrik Üretim AŞ, Bursa'nın tepelerine rüzgâr enerji santrali (RES) projesiyle geliyor. Şirket Gemlik, Osmangazi ve Gürsu sınırları içinde yer alacak, 30 rüzgar türbininden oluşan 50 MW kurulu gücünde bir santral kuracak.

Karaburun Rüzgar Enerji Santrali Kapasite Artışı projesi için Halkın Katılımı Toplantısı yapılacak!

Lodos Karaburun Elektrik Üretim A.Ş tarafından İzmir Karaburun'a yapılacak "Karaburun Rüzgar Enerji Santrali Kapasite Artışı" projesi için 17 Temmuz'da halkın katılımı toplantısı yapılacak.

2001 yılında İSKİ, rüzgar enerjisinden elektrik üretecekmiş!

2001 yılında İSKİ, rüzgar enerjisinden yararlanmak amacıyla bir proje başlatmış. İTÜ ile yürüteceği projeyle baraj havzalarına rüzgar enerjisi tribünleri kuracakmış ve ihtiyacı olan elektriğin yüzde 20'sini buradan karşılayacakmış.

Tübitak ilk yerli rüzgar türbinini Temmuz'da açacak!

TÜBİTAK öncülüğünde hazırlanan ilk yerli rüzgar türbini elektrik üretimi için gün sayıyor. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanı Tunaboylu, “Projenin ikinci aşamasında 2,5 megavat versiyonu üretilecek” dedi.

Urla Demircili Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Urla ilçesinde Çalık Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretim Ltd. Şti’ye ait “Demircili Rüzgar Enerji Santrali” 1/5000 ölçekli ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı nazım ve uygulama imar planı askıda...

Türkiye'nin rüzgar enerjisi kapasitesi yüzde 27 arttı!

Türkiye'nin kurulu rüzgar enerjisi kapasitesi 2014'te yüzde 27 artışla 3 bin 763 megavata çıktı. Dünya Rüzgar Enerjisi Birliği, 2014 sonu itibariyle küresel elektrik talebinin yaklaşık yüzde 5'inin rüzgardan sağlandığını belirtiyor.

Çağlayan Adliye Sarayı'nın çatısına rüzgar türbini kuruldu!

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın çatısına elektrik tüketimini azaltmak için rüzgar türbini kuruldu. Fehmi Tosun: "Asıl amacımız, böyle bir türbinin üretilebileceğini ve ülkemizde kullanılabileceğini göstermek" dedi.

Türkiye'nin en büyük rüzgar santrali Geycek RES açıldı!

EPDK Başkanı Yılmaz, bugün açılan Türkiye'nin en büyük rüzgar santrali Geycek RES ile "Türkiye’nin elektrik enerjisi sektörü yeni ve önemli bir yatırıma daha kavuştu" dedi.

Elektrik üretiminde rüzgarın payı büyüyor!

Türkiye'nin elektrik üretiminde, rüzgar enerjisinin payı büyüyor. 2014 yılında rüzgardan üretilen elektrik miktarı, bir önceki yıla göre yüzde 11.5 artarak 8 milyar 359 milyon kilovatsaate ulaştı

boydak rüzgar elektrik santrali Haberi

boydak rüzgar elektrik santrali

45 megawaat büyüklüğünde olacak olan Silivri'deki Rüzgar Elektrik Santrali Boydak Enerji tarafından kurulacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı santralin izinlerini onaylandı. Şirket aynı bölgeye 18 adet rüzgâr ünitesi daha kurmak istiyor. Boydak Enerji, İstanbul'da Ömerli ve Çanta'da rüzgâr enerjisiyle elektrik...