16 / 05 / 2024

Bozcaada koyları imara açılacakmı

Bozcaada koyları imara açılacakmı

Bozcaada koylarının özel sektöre açılmasına tepkiler sürerken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yaptığı açıklamada koyların 'hiçbir şekilde imara açılmayacağını', deniz kenarlarının kiralanacağını ve sadece şemsiye ve şezlong ücreti talep edileceğini duyurdu

Cennet koyların yeni koruma statüleri iptal edildi!

Türkiye’nin cennet koylarından Kaş, Patara, Fırnaz ve Yeşilköy’ün sit derecelerini düşürerek imara açılmasına yol açacak yeni koruma statüleriyle ilgili kararları, mahkeme iptal etti.

Yanan ormanların imara açılması söz konusu olamaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bodrum'un kıyı ve koylarını incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, "Yanan ormanlarımızın imara açılması söz konusu olamaz." diye konuştu.

Bodrum'daki bazı koyların sit dereceleri düşürüldü!

Çevre Bakanlığı, Bodrum’un cennet koylarının sit derecelerini düşüren bir çalışmaya imza attı. Bodrumlular isyan etti: Proje hayata geçerse bakir koylar imara açılır. Doğa yok olur...

Bozcaada koyları için karar çıktı!

Bozcaada’nın Sulubahçe ve Habbele koyları ihaleye çakmayacak. Haberi Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz duyurdu.

Göcek koyları imara mı açıldı?

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Muğla'daki Göcek Koyu'ndaki alanların imara açıldığı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu belirtilerek, koyda otel kurulmasının mevcut mevzuata göre mümkün olmadığını bildirdi.

Göcek Koyları imara açılacak mı?

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Göcek Koyları ile ilgili iddiaları yanıtladı. Bakanlık, Muğla'daki Göcek Koyu'ndaki alanların imara açılarak, doğal ve tarihi yapıya zarar verebilecek tesislerin yapılmasının kesinlikle söz konusu olmadığını bildirdi.

Göcek koylarına malikane mi yapılacak?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Göcek koylarının bazı AKP’lilere, üst düzey yöneticilere ve geçmiş dönem milletvekillerine malikane yapılabilmesi için imara açılacağı iddiasını Meclis’e taşıdı.

Göcek Koyları imara açılmayacak!

Orman Genel Müdürlüğü: "Muğla'nın büyükşehir olması, İl Özel İdaresinin kapanması ve tüzel kişiliğinin bitmesi dolayısıyla ilgili tesisler Özel İdare tarafından Dalaman Orman İşletme Müdürlüğüne mayıs ayında devredilmiştir" ifadelerini kullandı.

Göcek koylarının kiralanmasına karşı dava açılacak!

Muğla ilinin Göcek Bölgesi’nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kiralanacak ve yapılaşmaya açılacak Bedri Rahmi, Akbük, Göbün ve Küçük Sarsala Koyları için Muğlalı çevrecilerden tepki geldi. İhale yoluyla kiralanacak koylar için dava açılacak.

Metropollerde yeni alanların imara açılması teşvik edilecek!

Türkiye'nin Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi doğrultusunda, imara açılmış alanlarda belli bir yoğunlukta yerleşim sağlanmadan yeni alanların imara açılmaması teşvik edilecek.

Göcek Koyları ihale ile kiralanacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Muğla'da "Göcek koyları" diye bilinen Bedri Rahmi, Akbük, Göbün ve Küçük Sarsala koylarını ihaleyle kiralayacak. Kiralamayla birlikte doğal güzelliğiyle ünlü koylar, tesisler için yapılaşmaya açılacak.

Göcek koyları ihaleyle kiralanacak mı?

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Göcek koylarının ihaleyle kiralanması ilişkin açıklamada bulundu. Eroğlu, 'Bu alanlar sadece vahşi doğa için değil, aynı zamanda insanlarımızın istifadesine sunulması içindir...' dedi.

Duraliler'in imara açılması kentin geleceğini tehlikeye atıyor!

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Tuncer, Duraliler Mahallesi’nde yaklaşık 2000 dekar tarım alanının imara açılması ile ilgili “Kenti yönetenler genel seçimin yaklaştığı bugünlerde siyasi ikballeri uğruna kentin geleceğini tehlikeye atıyor” dedi..

Bozcaada koyları imara açılacakmı Haberi

Bozcaada koyları imara açılacakmı

Bozcaada'da, bu kez de bakir koyların işletilmesinin özel şahıslara devredilmesi gündeme gelince yatırımcılar, gözünü adanın bakir kalmış koylarına dikti. Adanın dünyaca ünlü Ayazma, Sulubahçe, Habbele, Beylik gibi bakir kalmış koylarını devletten kiralayarak işletmek için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne 17 başvuru yapıldı. Kiralanan koyların, plan gerekmeksizin 150 metre arayla 6 metrekare büyüklüğünde büfelerin yanı sıra şezlong, şemsiye, duş, gölgelik, soyunma kabinleri ile fosseptik gerektirmeyen seyyar tuvalet yapılarak işletileceği öğrenildi. 


Bozcaada ile ilgili çıkan haberler üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yazılı açıklama yaptı. İşletmeye açılacak koylarda şemsiye, şezlong gibi hizmetlere ücret talep edileceği belirtildi. Yapılacak büfe ve burada verilecek ücretli hizmetlerden bahsedilmeyen açıklamada, şöyle denildi: 

'Halkın kullanımına açık' 

"Alan kullanımından doğan habitat bozulmalarının rehabilite edilebilmesi, atık su ve katı atıkların günlük bertaraf edilmesinde...