25 / 07 / 2024

Bozcaadadaki koylar kiralanacak mı

Bozcaadadaki koylar kiralanacak mı

Çanakkale'ye bağlı Gökçeada ve Bozcaada bulunan toplam 4 koyun kiralanmasına ilişkin bugün gazetelerde çıkan haberlere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı açıklama yaptı. İşte o açıklama..

Arsa mirasçılarına talih kuşu kondu! İşlenmeyen araziler artık kiralanacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, annesinden ya da babasından miras kalanlara sevindiren haber geldi. Mirasçıların işlenmeyen arazileri artık kiralanacak.

Antalya Phaselis’in koylarında inşaatı başlatılan halk plajı ‘hukuka aykırı’ görüldü!

Birinci derece arkeolojik sit alanı olan Phaselis’in koylarına günübirlik tesis ve plaj ihalesinde ‘hukuka aykırı’ görüşü çıktı.

O ilde Haziye ait 17 adet arsa satılacak! 14 tarla kiralanacak! Sakın kaçırmayın!

Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Osmaniye ili, Merkez ilçesinde Haziye ait 17 adet arsa satılacak. 14 tarla kiralanacak! İşte ayrıntılar...

Türk ürünleri hakkında flaş gelişme! Market rafları kiralanacak

Türkiye'nin ürünleri hakkında flaş bir gelişme yaşandı. Buna göre Türk ürünleri için uzak ülkelerde market rafları kiralanacak.

Türkiye'nin ünlü koylarında imar kirliliği!

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin 2012-2015 yılı Başkanı olan ve şu anda da genel sekreter görevini üstlenen Galip Gür (59), önemli açıklamalarda bulundu. Gür, Türkiye'de ve turizmde önde gelen ülkelerin koylarının rant, imar kirliliği ve betonlaşma tehlikesinde olmasının altını çizdi.

O ilçede kiralanacak ev kalmadı!

ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, turistik ilçede doluluk oranının yüzde 100 arttığını belirterek, olası yılbaşı partilerini engellemek için İzmir'den jandarma ve polis ekipleri geleceğini söyledi. Demir, ilçede kiralanacak ev kalmadığını söyledi.

Bakanlıktan sahil ve koyların işletme haklarının ihalesiz olarak verildiği iddialarına yanıt!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sahil ve koyların işletme haklarının ihalesiz olarak Muğla Çevre Koruma Vakfına (MUÇEV) verildiği iddiasının gerçek dışı olduğunu belirtti.

Cennet koyların yeni koruma statüleri iptal edildi!

Türkiye’nin cennet koylarından Kaş, Patara, Fırnaz ve Yeşilköy’ün sit derecelerini düşürerek imara açılmasına yol açacak yeni koruma statüleriyle ilgili kararları, mahkeme iptal etti.

Hazine arazisi esnafa 49 yıllığına kiralanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hazineye ait arazileri ekonomiye kazandırmak için çalışmalara başladı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki araziler küçük esnafa 49 yıllığına kiralanacak.

2023'e kadar 2 milyon hektar arazi kiralanacak!

Tarım arazilerinin etkin ve verimli kullanılması amacıyla çalışmalar devam ediyor. 24 milyon hektar tarım alanının tamamında 2023'e kadar toprak veri tabanı güncellenecek ve toplam 2 milyon hektar arazi kiralanacak. 

Askeri gazino ve değerli sosyal tesisler özel şirketlere mi kiralanacak?

Askeri gazino, vardiya yatakhaneleri ve değerli sosyal tesisler özel şirketlere mi kiralanacak?

Bodrum'un en özel koylarından birinde: Nef Reserve Gölköy!

Bodrum'un en özel koylarından Cennet Koyu'nun hemen yanında yer alan Nef Reserve Gölköy, çam ve zeytin ağaçlarıyla çevrili, doğayla iç içe bir yaşam sunuyor. Emre Arolat'ın tasarladığı, Herman Salm'ın da peyzaj tasarımını yaptığı bu butik proje 38 villadan oluşuyor...

Hazine arazileri çiftçilere nasıl kiralanacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde Hazine arazilerinin çiftçilere kiraya verileceğini açıklamıştı. Peki, Hazine arazileri çiftçilere nasıl kiralanacak?

Bozcaadadaki koylar kiralanacak mı Haberi

Bozcaadadaki koylar kiralanacak mı

Çanakkale'ye bağlı Gökçeada ve Bozcaada bulunan toplam 4 koyun kiralanmasına ilişkin bugün gazetelerde çıkan haberlere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı açıklama yaptı.  


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın açıklaması


Bazı basın yayın organlarında Bozcaada kıyıları ile ilgili çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.


Çanakkale İli, Bozcaada İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi, Sulubahçe 1 Mevkiinde devletin hüküm ve tasarrufunda bulunan tescil harici alanda ekli proje ve vaziyet planına uygun olarak kiralanması Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu tarafından 29.07.2015/1179 sayılı karar ile uygun bulunmuştur. Söz konusu alan 1. ve 3.Derece Doğal Sit alanı içerisinde yer almaktadır.


Bilindiği üzere; 08.08.2011 tarih ve 648 Sayılı KHK ile değişik 644 sayılı Çevre Ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün görevlerini tanımlayan 13-A Maddesi, 1. Bendi,  (e)...