20 / 07 / 2024

Bremen türk ormanı

Bremen türk ormanı

Almanya’nın Bremen kentinde Türkiye kültürünü tanıtmak amacıyla geçen yıl kurulan Türkiye Kültür Forumu, şehir parkında Türk ormanı oluşturuyor. Törene, Türkiye Kültür Forumu üyeleri, diğer sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve iş adamları katıldı.

Türkşeker duyurdu! Türkşeker'den personel alımı açıklaması...

Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu Türkşeker, 214 sözleşmeli personel istihdam edeceğini açıkladı. Yapılan açıklamada Türkşeker, 214 sözleşmeli personel alacağını bildirdi.

Atatürk Orman Çiftliği'ne Türk-İş'in genel merkez binası yapılacak iddiası!

Türk-İş'in genel merkez binasını Atatürk Orman Çiftliği'ne yapmak istediği ortaya çıktı. Peki Atatürk Orman Çiftliği'ne Türk-İş'in genel merkez binası mı yapılacak? Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili son dakika gelişmesi...

Türkşeker fabrikalarına 613 geçici işçi alınacak! Bu tarihleri aman kaçırmayın! Tek tek açıklandı! 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'nin (Türkşeker) bünyesindeki fabrikalarda istihdam edilmesi amacıyla farklı branşlarda toplam 613 geçici işçi alınacağını duyurdu. Peki başvurular ne zaman?

Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu! TÜRKŞEKER 1.000 işçi alacak! Başvurular 2 gün sonra başlıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre TÜRKŞEKER AŞ fabrikalarına 1000 kişilik işçi alımı yapacak. Başvurular 2 gün sonra başlıyor. TÜRKŞEKER işçi alımı başvuru şartları neler? İşte ayrıntılar...

Atatürk Orman Çiftliği'nin arazi varlığı 382 dekar azaldı!

Atatürk Orman Çiftliği arazisi son 20 senede 382 dekar azalarak 33 bin 105 dekara kadar düştü. 2002'de 33 bin 487 dekar arazi varlığına sahip olan AOÇ, varlığının 382 dekarını kaybetmiş oldu...

Atatürk Orman Çiftliği'nin yapılaşmaya açılması davasında son durum ne?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği'nin askeri alan şeklinde yapılaşmaya açılmasıyla ilgili sürdürdüğü hukuksal mücadeleyi kazandı.

Atatürk Orman Çiftliği için komisyon talebi!

Atatürk Orman Çiftliği'nin asrın talanı ile karşılaştığını dile getiren CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, tarihi emanete sahip çıkılması için Meclis Araştırması komisyonu kurulması gerektiğini belirtti. 

Atatürk Orman Çiftliği’nde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yapılması kararı iptal edildi!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin, Atatürk Orman Çiftliği’ne inşa edilmesinin önünü açan ilke kararı, Mimarlar Odası’nın açtığı dava sonucunda iptal edildi. 

Ankara Atatürk Orman Çiftliği arazisi 158 dekar daha küçüldü!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk Milleti’ne emaneti Ankara’daki Atatürk Orman Çiftliği’ndeki (AOÇ) kıyım Sayıştay raporlarıyla ortaya çıktı. 1925 yılında kurulan, 1937'de ‘korunması’ şartıyla Hazine’ye bağışlanan AOÇ arazisinin yarıya yakını kaybedildi.

'Atatürk Orman Çiftliği için komisyon kurulsun' önerisi!'

CHP, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) için araştırma komisyonu kurulması amacıyla Meclis Başkanlığı’na başvuruda bulundu.

Atatürk Orman Çiftliği yapılaşmaya açılıyor!

Atatürk Orman Çiftliği'nin (AOÇ) belirlenen arazisi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile AOÇ tüzel kişiliğine bir külfet ve yükümlülük getirmemek kaydıyla, Ankara Büyükşehir Belediyesine, 29 yıllığına ve bedelsiz olarak tahsis edilecek

Beytürk Orman Projesi'nde Ramazan fırsatı!

Türk inşaat sektörünün yerli ve yabancıya konut satışında önde gelen şirketlerinden olan Beyttıirk İnşaat, Ramazan ayına özel Beyttürk Orman projesinde yüzde 10 indirim yaptı.

Beyttürk Orman projesinde Ramazan'a özel yüzde 10 indirim!

Türk inşaat sektörünün yerli ve yabancıya konut satışında önde gelen şirketlerinden olan Beyttürk İnşaat, Ramazan ayına özel Beyttürk Orman projesinde yüzde 10 indirim yaptı.

Bremen türk ormanı Haberi

Bremen türk ormanı

Almanya’nın Bremen kentinde Türkiye kültürünü tanıtmak amacıyla geçen yıl kurulan Türkiye Kültür Forumu, Bürgerpark isimli şehir parkında oluşturulacak Türk ormanına ilk dut ağaçları dikildi.


Türkiye Kültür Forumu Başkanı Bülent Uzuner, törende yaptığı konuşmada Türkiye’den Almanya’ya göçün simgesi olarak, Almanya’da ender görülen ve Türkiye’de kırsal alandaki birçok evin bahçesinde dikili dut ağacıyla başladıklarını belirtti. Uzuner, "Etkinliğimize, Türklerin Almanya’da 50 yılını sembolize etmek için şimdilik 5 dut ağacı ile başladık. Parkın en işlek yerine dikilen bu dut ağaçları, buradan geçen Almanlar’ın olduğu gibi, burada yetişen Türkler’inde ilgisini çekeceğine inanıyoruz. Zamanla Türkiye’de yetişen diğer meyve türlerinin fidanlarını buraya dikerek ormanızı zenginleştireceğiz“ dedi.


Uzuner, dut ağaçları önüne ağacın cinsi ve meyvesi üzerine bilgilerin yanısıra, şair Nazım Hikmet’in Davet şiirinden ''Yaşamak bir ağaç gibi tek ve...