03 / 05 / 2024

Brugin ruhsatsız mı

Brugin ruhsatsız mı

Batı Şeria'da Selfit'in batısındaki Brugin beldesi sakinleri, İsrail'in son yıllarda "ruhsatsız oldukları" gerekçesiyle bölgedeki evlere yıkım için gönderdiği tebligatlardan endişe duyuyor.

Kuşadası Belediye Başkanı Günel: Ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceğiz!

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel,  Kuşadası'nda  ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.

100 kişiye mezar olan o inşaatta korkutan gerçek: İnşası projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz yapılmış!

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Hisami Apartmanı'nın 2 müteahhidi ile arsa sahipleri hakkında açılan davanın iddianamesinde, binanın inşasının ve güçlendirilmesinin projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz yapıldığı ortaya çıktı.

Lüks sitede kaçak inşaat! Kiracı oldukları eve ruhsatsız eklenti yaptılar

İstanbul Sarıyer’de, konumlanan bir sitede iddiaya göre kiracı olarak sitede ikamet eden kiracılar yapıya ruhsatsız eklenti yaptı. İnşaat 4 kez mühürlenmesine rağmen pes etmediler. İşte detaylar...

Trabzonlu vatandaşlara ruhsatsız ve iskansız konut uyarısı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TİSKİ), vatandaşları iskansız ve ruhsatsız konutlara karşı uyardı...

İlkadım'daki ruhsatsız EVKUR binası mühürlendi!

Samsun'un İlkadım İlçesi Mecidiye Çarşısı girişinde yıkımına başlanan Konak sinemasının yer aldığı alanda inşaatı süren, ruhsatsız EVKUR binası mühürlendi.

Afyonkarahisar'da ruhsatsız hamam inşaatı yıkıldı!

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde bulunan hamam inşaatının yıkımı ruhsatsız olduğu nedeniyle yıkıldı.

İzmit'teki ruhsatsız pansiyon mühürlendi!

zmit Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ruhsatsız olarak faaliyet gösteren bir pansiyonu mühürledi.

Ruhsatsız binaya hemen yıkım kararı!

Çevrenin korunmasına yönelik düzenlemeler içeren yasayla; ruhsatsız veya mevzuata aykırı başlanan yapılar, idare tarafından tespit edildiğinde mühürlenecek ve inşaatı durdurulacak...

İSPARK otoparkları ruhsatsız mı?

İstanbul’da İSPARK tarafından işletilen 225 otoparkın 173 tanesinin ruhsatsız olduğu ortaya çıktı.

Türkiye'deki yapıların yüzde 60'ı kaçak ve ruhsatsız!

TMMOB İzmir İnşaat Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Hüseyin Kuzu ve İnşaat Mühendisi Hasan Alınç, Türkiye'deki yapıların en az yüzde 60'ının kaçak ve ruhsatsız olduğunu belirtti. İnşaat mühendisleri konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İmar barışı ile ruhsatsız evlere abonelik hakkı!

SASKİ Abone İşleri Dairesi Başkanı Mücahit Yıldız, imar barışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldız, ruhsatsız ve iskansız yapılarda geçici su aboneliğinin yapılabileceğini söyledi.

Bursa Gölyazı’daki ruhsatsız yapılar yıkılıyor!

Nilüfer Belediyesi 2 bin 700 yıllık tarihi geçmişe sahip Gölyazı’da ruhsatsız yapılarla ilgili mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Bu çerçevede belirlenen izinsiz ve ruhsatsız yapılarda yıkımlar başladı.

Kırklar Dağı'nda ruhsatsız binaların yıkımı tamamlandı!

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde türkülere konu olan Kırklar Dağı'nda ruhsatsız inşa edilen ve tarihi dokuya uygun olmayan 725 daireden oluşan binaların yıkımı tamamlandı. 

Brugin ruhsatsız mı Haberi

Brugin ruhsatsız mı

Batı Şeria'da Selfit'in batısındaki Brugin beldesi sakinleri, İsrail'in son yıllarda "ruhsatsız oldukları" gerekçesiyle bölgedeki evlere yıkım için gönderdiği tebligatlardan endişe duyuyor. 

İsrail yönetimi, yaklaşık 200 ailenin yaşadığı Brugin'de Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde "C bölgesi"nin yüzde 61'lik kısmında" idare ve güvenliğinin" kendilerine bırakıldığı gerekçesiyle Filistinlilere imar izni ver miyor. Brugin Belediye Başkanı Nafiz Berekat, İsrail yönetiminin beldede 5 bin dönüm araziyi Yahudi yerleşim birimleri için müsadere ettiğini söyledi. İsrail yönetiminin 23 dönümlük beldenin 7 dönümüne çiftçilerin girişine izin vermediğini kaydeden Berekat, "Yerleşim birimleri Filistinlilerin evlerine doğru ilerleyerek varlığımızı tehdit ediyor. İsrail tabiatı koruma gerekçesiyle tarım arazilerinin ıslahına izin vermiyor. Buradan bizi göç ettirmek için çalışıyorlar" dedi. Öte yandan Mescid-i Aksa'ya 50 yaş altı Müslüman...