21 / 05 / 2024

brüt metrekare ile net metrekarenin farkı nedir

brüt metrekare ile net metrekarenin farkı nedir

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 81 ilin valiliğine bir yazı göndererek gayrimenkul projelerinde ‘net ve brüt tanımının’ net olması gerektiğini bildirdi. Bundan böyle tanım dışı bilgilendirme yapan suçlu sayılacak.

Evde brüt sahtekarlığına son!

Evde brüt sahtekarlığına son. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 81 ilin valiliğine bir yazı göndererek gayrimenkul projelerinde ‘ net ve brüt tanımının ’ net olması gerektiğini bildirdi.

Brüt Mühendislik Ve Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Brüt Mühendislik Ve Mimarlık Limited Şirketi  Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Emre Can Vural tarafından kuruldu.

TÜİK İşgücü Girdi Endeksleri'ni açıkladı! Brüt ücretler yüzde 119,4 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İşgücü Girdi Endeksleri'nin birinci çeyreğini kapsayan verileri açıkladı. Buna göre Brüt ücretler yüzde 119,4 arttı.

Döviz talebi artınca Merkez Bankası’nın brüt rezervleri gerilemeye başladı!

Merkez Bankası'nın (TCMB) toplam brüt rezervleri geçen hafta içerisinde artan döviz talebinin etkisiyle birlikte yaklaşık 5 milyar dolar azalışla 116 milyar dolara kadar geriledi. Deprem öncesi döviz rezervi ise 129.63 milyar dolar düzeyindeydi.

Migros'tan temettü açıklaması geldi! Migros'ta hisse başına brüt 2.60 TL, net 2.34 TL kâr payı dağıtılacak! 

Migros'un 2022 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı dün gerçekleştirildi. Toplantıda temettü dağıtımı ile ilgili de önemli bir karar verildi. Peki Migros ne kadar temettü dağıtacak? 

Toplu İş Sözleşmesi zam talebi oranı belli oldu! Brüt 15 bin TL mi oluyor?

TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ, 700 binden fazla kamu işçisini ilgilendiren sözleşme görüşmelerinde taban ücretlerin brüt 15 bin TL’ye yükseltilmesi ve bütün ücretlere yüzde 15 refah payı ilave edilmesi talebinde bulundu.

Asgari ücretli çalışanlara yeni teşvikler: Brüt yerine net ödeme ve prim Desteği! Kimse bunu beklemiyordu!

Asgari ücretliye 11  bin 760 lira maaş! Brüt yerine Net ödeme, 10 senelik prim desteği ve vergide yüzde 90 indirimi de ek! İşte bütün ayrıntılar...

 Türkiye’ye dev destek! Uluslararası firmalar Türkiye ile devam dedi

Türkiye hazır giyim ve tekstil ihracatının yüzde 70’ini yapan 23 alım grubundan, “Türkiye ile alakalı negatif bir durum yok. Satın almaya devam edeceğiz” dedi.

EYT'liler için maaş hesaplaması nasıl yapılır? Brüt maaş nasıl hesaplanır?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) artık düzenlemein bir önce yapılmasını ve aldığı şekillenme üzerine hayatımıza devam edelim görüşünde. Fakat  akıllara takılan en büyük soru, EYT'liler için maaş hesaplaması nasıl yapılır? Brüt maaş nasıl hesaplanır?  

KPSS’den 70 almak yetiyor! Brüt sözleşme ücretinin iki katı kadar maaş! KOSGEB sözleşmeli personel alıyor!

KOSGEB özel şartlarla brüt sözleşme ücretinin iki katı kadar maaşlı personel alacağını açıkladı. KOSGEB sözleşmeli personel alım ilanını duyurdu. İşte detaylar…

Düşük bütçe ile ev sahibi olmak isteyenler dikkat! 2+1, 3+1 prefabrik ev fiyatları kaç TL? 27 Ağustos 2022 fiyat listesi

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar dikkat! Betonarme evlere göre daha pratik olan prefabrik evler, düşük bütçe ile ev sahibi olmanıza olanak sağlıyor. Peki, 2+1 ve 3+1 prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 27 Ağustos 2022 fiyat listesi...

TCMB brüt rezervlerinde gerileme yaşandı! İşte detaylar!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın brüt rezervleri 19 Ağustos haftasında 112,3 milyar dolara gerilediği açıklandı. İşte detaylar!

Türkiye ile Pakistan arasında ''Köşe taşı'' niteliğinde anlaşma! Hayallerin ötesinde

Türkiye ile Pakistan arasında Mal Ticaret Anlaşması imzalandı. ''Köşe taşı'' niteliğinde olan bu anlaşma Pakistan ile Türkiye'nin kapasitesinin hayallerin ötesinde olduğuna işaret edildi.

Türkiye ile ABD arasında kritik alışveriş! Joe Biden açıkladı

Türkiye ile ABD arasında 6 milyar dolar değerinde olan kritik F-16 anlaşması ile ilgili ABD lideri Joe Biden'dan açıklamalar geldi. 

brüt metrekare ile net metrekarenin farkı nedir Haberi

brüt metrekare ile net metrekarenin farkı nedir


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 81 ilin valiliğine bir yazı göndererek gayrimenkul projelerinde ‘net ve brüt tanımının’ net olması gerektiğini bildirdi. Bundan böyle tanım dışı bilgilendirme yapan suçlu sayılacak.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, inşaat şirketleri tarafından hayata geçirilen gayrimenkul projelerinin satışlarında müşterilerle paylaşılan ‘kullanım alanları’ konusunda yeni bir düzenleme hazırladı. 81 ilin valiliğine Bakan İdris Güllüce’nin imzası ile gönderilen yazıda müteahhitlerin gayrimenkul alımlarında vatandaşın ‘kandırılma’ yoluyla kafa karışıklığına neden olduğu gerekçesiyle tanım dışı bilgilendirme yapmayan firmaların ‘suç işleyeceği’ bildirildi. Bundan böyle gayrimenkul projelerinde sosyal alan, otopark, galeri boşlukları ve eklentiler gibi ortak alanlar gelişigüzel ‘brüt metrekare’ olarak satış şartnamesine eklenemeyecek. Net ve brüt alanların tanımı sözleşmelerde tam olarak gösterilecek. Bakanlık bu doğrultuda alım-satımı yapılacak konutlara ait mimari projenin ilgili kat planlarının...