16 / 05 / 2024

btk demiryolu binali yıldırım

btk demiryolu binali yıldırım

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Mezra Köyü mevkiisinde yapılan, Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu projesinin ilk ray kaynağı törenine katıldı...

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı'nda sona yaklaşıldı!

839 km uzunluğundaki Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu projesinde sona yaklaşıldı. Hat, İpek yolunu yeniden canlandırmak amacıyla hayata geçirildi.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu kesintisiz seferler için gün sayıyor!

Geçtiğimiz ay test sürüşleri yapılan Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu projesi kesintisiz seferler için gün sayıyor..

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattında son durum!

Gürcistan Ekonomik ve Sürdürebilir Kalkınma Bakanı Giorgi Gakharia, Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu hattının, Doğu ile Batı arasında bir köprü olduğunu belirtti.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı bu ay hizmete açılacak!

Demir İpek Yolu Projesi kapsamında Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Hattı projesi bu yaz hizmete alınacak.

Trabzon demiryolu ile Batum'a bağlanacak!

Başbakan Binali Yıldırım, katıldığı programda, Trabzon'un demiryolu ile Batum'a bağlanmasına ilişkin çalışma yapılacağı yönünde açıklama yapmıştı. Bu açıklama ticaretle uğraşan çevrelerde heyecanla karşılandı.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nda test sürüşleri başlıyor!

Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Projesi'nin tamamlanmasıyla Asya ile Avrupa arasındaki demiryoluyla seyahat süresi 15 güne inecek. Projenin bitiminden sonra Avrupa ile Orta Asya arasındaki yük taşımacılığının tamamının demiryoluna kaydırılması hedefleniyor.

Bakü-Tiflis-Kars hattı Güney Koridor’a bağlanacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakü- Tiflis- Kars (BTK) demiryolu hattını Nahcıvan üzerinden Güney Koridor’a bağlayacak yeni bir hattın çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nun yüzde 87'si tamam!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı’nda incelemelerde bulundu. Bakan Ahmet Arslan, BTK Demiryolu hattının yüzde 87'sinin tamamlandığını söyledi.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı projesi yıl sonunda tamam!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu (BTK) hattı şantiyesinde çalışanlarla yemek yedi.

Doğu Karadeniz'e demiryolu yapılacak mı sorusu mecliste!

Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Doğu Karadeniz'e yönelik demiryolu projelerine ilişkin sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a iletti. İlk sorusu "Doğu Karadeniz'e demiryolu yapılacak mı?" oldu..

Türkiye'de 11 bin kilometre demiryolu ağının yüzde 85'i yenilendi!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ülkedeki mevcut 11 bin kilometre demiryolu ağının yüzde 85'inin tamamen yenilendiğini belirtti.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı Projesi ne zaman bitecek?

Binali Yıldırım, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı Projesinde arzu etmedikleri gecikmeler yaşandığını ancak projenin tamamlanması için hiçbir engel kalmadığını belirterek, "2016'nın sonu itibarıyla trenleri yürütmüş olacağız" dedi.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nda ulaşım 2017'de başlayacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nin yıl sonuna kadar sona ereceğini, 2017 yılında da tren seferlerinin başlayacağını söyledi.

btk demiryolu binali yıldırım Haberi

btk demiryolu binali yıldırım


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu projesiyle ilgili olarak "Bu sadece Azerbaycan'ın, Gürcistan'ın, Türkiye'nin projesi değil; Orta Asya Cumhuriyetleri'nin projesi, Çin'in projesi, Balkanlar'ın projesi, Ortadoğu ülkelerinin, hatta Avrupa Birliği ülkelerinin projesidir. Bu projeyi gerçekleştirdiğimizde herkese açık olacak. Bölgenin, ülkelerimizin refahı daha da artacak. Daha fazla dostluklar kurulacak. Daha fazla birlikte iş yapacağız" dedi.


Bakan Yıldırım, beraberinde Azerbaycan Ulaştırma Bakanı Ziya Memmedov, Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı George Kvirikkashvili ile Mezra köyü mevkisinde yapılan (BTK) Demiryolu Projesi ilk ray kaynağı törenine katıldı.


Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, hayallerin birer birer gerçeğe dönüştüğünü ifade ederek, projenin hikayesinin çok eski olduğunu söyledi.


Projenin ilk defa 1993 yılında gündeme geldiğini ancak aradan 10 yıl geçmesine rağmen projede en ufak bir ilerleme olmadığını...