16 / 05 / 2024

buca heyelan

buca heyelan

Buca Belediyesi, Yaylacık Mahallesi'nin yıllardır çözülemeyen heyelan sorununa el attı. Buca Yaylacık Mahallesi’nde heyelan tehlikesi nedeniyle hayati risk oluşturan bin 210 metrekarelik alanı baştan yarattı...

Buca Belediyesi Yaylacık'taki heyelan sorununa el attı!

Buca Belediyesi, Yaylacık Mahallesi'nin yıllardır çözülemeyen heyelan sorununa el attı. Buca Yaylacık Mahallesi’nde heyelan tehlikesi nedeniyle hayati risk oluşturan bin 210 metrekarelik alanı baştan yarattı...

Kent Buca Evleri teslim tarihi!

2 blok şeklinde yükselen Kent Buca Evleri projesinde toplam 88 adet daire yer alıyor. Proje Hak İnşaat imzasıyla yükseliyor. İşte Kent Buca Evleri teslim tarihi...

Kent Buca Evleri fiyat listesi!

Toplam 88 adet daireden oluşan projede dairelerin alanları 178 metrekare alan olarak tasarlandı. Proje İzmir İl'i Buca İlçe' sinde yer alıyor. İşte Kent Buca Evleri fiyat listesi...

İzmir Kent Buca Evleri' nde fiyatlar 430 bin TL' den başlıyor!

Hak İnşaat tarafından hayata geçirilen İzmir Kent Buca Evleri projesinde daireler 3 oda 1 salon şeklinde dizayn edildi. İzmir Kent Buca Evleri' nde fiyatlar 430 bin TL' den başlıyor.

Üçkuyular-Narlıdere ve Üçyol-Buca metro hatlarına ne zaman başlanacak?

Ulaştırma Bakanlığı karara göre İstanbul, Ankara ve Antalya’da metro projelerini üstlenirken Üçkuyular - Narlıdere ve Üçyol - Buca Metro hatlarını yatırım programına dahil etmedi...

Sapanca'da heyelan yüzünden 5 yıldızlı otelin inşaatı yıkılıyor!

Yılbaşından bu yana etkili olarak yağan kar ve yağmurların toprağı gevşetmesi sonucu, Sapanca'da Bobadayı mevkisinde heyelan meydana geldi. Heyelan, 5 yıldızlı otelin temeline ve bazı evlere de zarar verdi.

Düzce'de heyelan meydana geldi!

D-655 Batı Karadeniz bağlantı yolunda meydana gelen heyelan yüzünden ulaşım, tek şeritten kontrollü sağlanıyor. Alınan bilgiye göre, bağlantı yolunun Akçakoca istikametindeki Tepeköy mevkisinde toprak kayması meydana geldi.

Buca Belediyesi kaçak yapıları yıkıyor!

Buca Belediyesi, özel üniversite hastanesinin kiracısı olduğu De Jong Köşkü'nün bahçesine inşa edilen üç kaçak binayı yıkmak için, davanın sonucunu bekliyor.

Kent Buca Evleri'nde inşaat çalışmaları devam ediyor!

Hak İnşaat, 28 yıldır, toplu konuttan hastaneye, fabrikadan yol ve altyapı hizmetlerine sektörün her alanında faaliyet gösteriyor. Firma Buca'daki 'Kent Buca Evleri'yle özel bir projeye imza atıyor..

Buca Kasaplar Meydanı ihalesi 20 Şubat'ta!

Alsancak Spor Salonu Yeraltı Otoparkı ve Kültürpark Yeraltı Otoparkı’nı kente kazandıran Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Buca’ya bir yeraltı otoparkı ve meydan düzenlemesi kazandırmak için 20 Şubat 2015 tarihinde yapım ihalesine çıkıyor.

Kastamonu'da heyelan nedeniyle karayolu çöktü!

Kastamonu/Küre İlçesinde 37-81 kod nolu Küre/İnebolu yolunun Küre çıkışının 2.km.sinde karların erimesi ve yağışları ardından heyelan oluştu. Heyelan nedeniyle yolda çökme meydana geldi..

Sivas'ta heyelan meydana geldi!

Sivas Göllüköy Mahallesi'nin muhtarı Fehmi Özcan'ın üç katlı beton evinin önünde heyelan meydana geldi. Kayan toprak, Özcan'ın komşusu İsa Özcan'ın traktör garajının yıkılmasına neden oldu.

Buca Belediyesi ahşap molozları mobilyaya dönüştürüyor!

Buca Belediyesi, bünyesinde bulunan tesisleri yenilemenin yanı sıra bu tesislerden elde edilen ahşap molozları Fen İşleri Marangozhanesinde işleyerek kent mobilyaları üretiyor.

buca heyelan Haberi

buca heyelan


Buca’nın Yaylacık Mahallesi sakinleri sonunda rahat bir nefes aldı. Yıllardır yüzde 40 eğimden dolayı toprak kaymalarının yaşandığı bin 210 metre karelik toprak alan Buca Belediyesi tarafından düzenlendi. Arazinin kot farkından dolayı zemin akmasının yaşandığı, özellikle yağışlı havalarda mahalle sakinlerinin can ve mal kaybı riskiyle burun buruna yaşamak zorunda kaldığı bölgede, jeolojik etüt çalışmaları yapılarak düzenlemesi yapıldı, çehresi değiştirildi.

Endişelerini mahalle ziyaretleri sırasında Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya aktaran mahalle sakinlerinin talebi 145 günde tamamlandı. Geçtiğimiz Şubat ayında başlayan ve 145 gün süren çalışmaların ardından yaşam tehlikesi bulunan alan, baştan yaratılarak mahalleye yaşam alanı oldu.  Yaklaşık 500 bin liraya mal olan çalışmalar ile bin 210 metre karelik toprak alan, 5 kademeli olarak düzenlendi. Arazinin ilk 4 kademesine bitkisel peyzaj yapılarak dinlenme...