11 / 05 / 2024

buca köy meydanı yenileme çalışmaları

buca köy meydanı yenileme çalışmaları

Buca'da, aralarında bin yaşında çınarın da bulunduğu 6 anıt ağacı restore eden Büyükşehir Belediyesi, şimdi de ağaçların bulunduğu köy meydanında doğal dokuya uygun yenileme çalışması başlattı.

Kadıköy Meydanı için tasarım yarışması başladı: Üç proje oylamaya açıldı!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) ortak çalışmalarıyla Kadıköy Meydanı tasarımı için üç proje oylamaya açıldı. 

Salacak Kıyısı, Taksim Meydanı ve Bakırköy Meydanı için yapılan tasarım oylamaları yanlış mı?

Salacak Kıyısı, Taksim Meydanı ve Bakırköy Meydanı için yapılan tasarım oylamaları yanlış mı? Mimar Sinan Genim, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kadıköy İskelesi’nde başlayan restorasyon için izin alınmamış!

1926 yılında Kadıköy Meydanı’nda inşa edilen ve yıllar içinde yapılan yanlış müdahalelerle orijinal neo-klasik görüntüsünden uzaklaşan Kadıköy İskelesi’nde son başlayan restorasyon için Koruma Kurulu’ndan izin alınmamış...

İzmir Balıkçılar Meydanı projesi için yeni inceleme!

İzmir Balıkçılar Meydanı projesinde eksik incelemelerde bulunulduğu nedeniyle Büyükşehir’in 3 bürokratına verilen ‘soruşturmaya yer yoktur’ kararı bozuldu.

Erenköy'deki Sarı Köşk apartmanlara meydan okuyor!

Kadıköy Erenköy, Osmanlı'dan bu yana varlıklı ailelerin büyük bahçeler içerisinde bulunan köşkler yerini çok katlı yüksek apartmanlara bıraktı.

Kemeraltı Balıkçılar Meydanı'nın hali içler acısı!

CHP’li İzmir Büyükşehir, Kemeraltı’nda bulunan Balıkçılar Meydanı Projesi fiyaskoyla sonuçlandı. Sözde yeni biten imalatlar dikkatleri çekti.

Gelibolu Kıyı Emniyeti binası yıkıldı!

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde bulunan eski Kıyı Emniyeti binası yol ve meydan çalışmaları kapsamında yıkıldı.

Balıkesir Sarıkız Meydanı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Kentteki çalışmalarına son sürat devam eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sarıkız Meydanı'nın inşaatını tamamlıyor.

Gaziosmanpaşa Küçükköy Meydanı imar planı askıya çıktı!

Gaziosmanpaşa Küçükköy Meydanı ve Çevresi Yol, Kavşak Revize Ön Projesine ilişkin imar planı tadilatı bugün askıya çıktı..

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattı Küçükköy Meydanı'na uzatılacak!

Gaziosmanpaşa'daki ulaşım projeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte masaya yatırılarak değerlendirildi. Toplantıda Eminönü-Alibeyköy Cep Otogarı tramvay hattının Küçükköy Meydanına kadar uzatılması kararı alındı.

İzmir Buca'ya köy müzesi kuruluyor!

KÖYLERİN yüzyıllar öncesinden bugüne uzanan kültürel serüvenini gelecek nesillere taşımak için harekete geçen Buca Belediyesi, İzmir’in ilk “Köy Müzesi"ni Buca Kaynaklar’a kurmaya hazırlanıyor.

Mamak Kutlüğün Mahallesi Köy Meydanı hizmete girdi!

Mamak Kutludüğün Mahallesi’nde yapımı tamamlanan köy meydanı vatandaşların hizmetine sunuldu. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Yeni kent meydanımız Kutludüğün sakinlerine hayırlı olsun" dedi.

Kemeraltı Balıkçılar Meydanı ihalesi yarın!

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 yıl önce yıkılan, altı balık hali olan Taşçılar İçi Katlı Otoparkı'nın yerine yapılacak Balıkçılar Meydanı'nın ihalesi yarın yapılacak.

buca köy meydanı yenileme çalışmaları Haberi

buca köy meydanı yenileme çalışmaları

Geçtiğimiz yıl Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile işbirliği yaparak Buca Kaynaklar Meydaru'nda aralarında 1000 yaşındaki çınarın da bulunduğu 6 tescilli ağacı restore eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de projenin ikinci etabına başladı. Zemindeki asfalt nedeniyle çınarların yağmur suyunu çekemediği meydanda, asırlık ağaçların daha uzun yıllar tarihe tanıklık etmesini sağlamak ve meydana özgün bir kimlik kazandırmak amacıyla hazırlanan projeye başladı. 


Ağustos'ta tamamlanacak 

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı ile birlikte hazırlanan projeye göre, öncelikle ağaç köklerinin yağmur suyunu emmesini sağlamak amacıyla kökler etrafındaki asfalt kaldırıldı. 

Hem ağaç çevreleri hem de meydanda yağmur suyunu geçiren küp taş kullanılması planlandı. Kaynaklar'a hayat verecek projeye göre, küp taşların etrafı kırmızı tuğla ile kaplanarak meydana renk getirilecek. Yine küp taştan 2x2 metre boyutlarında ve farklı kotlarda oturma...