10 / 05 / 2024

Bülent Doğru

Bülent Doğru

Temizlik sektörü gözünü 30 milyar dolarlık Ortadoğu pazarına dikti. Temizlik ve Tesis Hizmetleri Yönetimi İşadamları Derneği Başkanı Bülent Doğru, "Irak, Libya, Tunus ve Cezayir'i Türk firmaları temizliyor" dedi..

Endeksa'dan gayrimenkul sektörüne yeni bir soluk! Yatırımcıların doğru karar vermelerini sağlayacak sistem geliyor

Endeksa, makine öğrenimi ve büyük veri analizi tekniklerinin kullanımıyla gayrimenkul değerleme ve analiz süreçlerini değiştiriyor.  Bu teknoloji sayesinde gayrimenkul yatırımcıları daha detaylı analizler yaparak doğru karar verebilecek.

Van depremi, zemini kötü olan alanlara doğru büyümeyi azalttı!

Van'da, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bursa Teknik Üniversitesi akademisyenleri tarafından 1988-2018 yılları arasına ait uydu görüntüleri üzerinden gerçekleştirilen incelemede, Van depreminden sonra zemini kötü olan alanlara doğru büyümenin azaldığı belirlendi.

Bülent Kırımlı kimdir? Hangi pozisyonlarda görev yürüttü? İnfo Yatırım’daki görevi ne?

Bülent Kırımlı ne zaman doğdu? Nereden mezun oldu? Çalışma hayatına ne zaman ver nerede başladı? Hangi görevlerde bulundu? İnfo Yatırım’da hangi pozisyonda görev alıyor? İşte Bülent Kırımlı ile ilgili merak edilenler...

Kredi kullanırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Doğru kredi kullanmanın püf noktaları nelerdir?

Kredi Kayıt Bürosu, bu yıl ikincisini düzenlediği ‘Kredi Okuryazarlık Haftası’ ile hem bireylere hem kurumlara doğru bütçe yönetimi doğru kredi kullanıma ilişkin farkındalık yaratmayı hedefliyor. Projeye çok yoğun ilgi olduğu belirtiliyor.

Borsaya yatırım yapmak için doğru zaman mı? BİST 100 endeksi ucuz mu, pahalı mı?

Borsa üç haftalık düşüş trendinin ardından yeniden yönünü yukarı çevirdi. BİST 100 endeksi haftaya pozitif bir hava ile başlarken, yatırımcılar borsaya yatırım için zamanlamanın doğru olup olmadığını merak ediyor. Şu sıralar sorulan bir başka soru ise borsanın ucuz mu pahalı mı olduğu…

Bülent Özmen'den deprem master planı açıklaması!

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, deprem master planları ve afet risk azaltma planlarının bir an önce hayata geçmesi gerektiğini dile getirdi.

Deprem için tek önlem: Doğru yapılar yapmak!

Ülkemizde yapı stokunun büyük bölümü yenilenen “Deprem Yönetmeliği”nden önce oluşmuştur ve bazı bölgelerle bazı yapılar büyük risk taşıyor. Depreme karşı tek çare ise, doğru yapılar yapmaktan geçiyor...

Doç. Dr. Bülent Özmen'den deprem uyarısı!

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen yaptığı açıklamada İzmir depremi ve buna benzer büyüklükteki depremleri Türkiye için bir uyarı olarak düşünmek gerektiğini belirtti.

Bülent Arınç'tan SİNPAŞ açıklaması: Yönetim kurulu üyeliği teklifi geldi ancak kabul etmedim!

YİK Üyesi Bülent Arınç, SİNPAŞ GYO Yönetim Kurulu Üyeliği'ne getirildiği iddiasını yalanladı. Teklifi doğrulayan Arınç, bunu 'vicdan ve etik açıdan uygun görmediği için' reddettiğini belirtti.

Doğru kentsel dönüşüm nasıl yapılır?

Doğru kentsel dönüşüm çalışmaları için ve dönüşüme imkan sağlamak amacıyla yeni alanların imar planlarının yapılması büyük öneme sahip.

Bülent Özmen’den korkutan İstanbul depremi uyarısı!

Gazi üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevli Doç. Dr. Bülent Özmen İstanbul depremi ile ilgili korkutan bir uyarı yaptı.

Sinop'u doğru imar edemedik!

Sinop'ta doğru bir imar planı yapılamadığını söyleyen CHP Sinop Belediye Başkan Adayı Barış Ayhan, ''4 köy ile ilgili olarak ilave bir imar planı yapıldı. Ancak burada çok ciddi sıkıntılar yapıldı. O bölgede maalesef doğru bir imar planı yapamadık'' diye konuştu.

İnşaat temelli bir anlayıştan, insan temelli bir anlayışa doğru gidiyoruz!

Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özhaseki, "İnşaat temelli bir anlayıştan, insan temelli bir anlayışa doğru gidiyoruz. Herkese dokunacak projeler hazırlıyoruz" dedi...

Bülent Doğru Haberi

Bülent Doğru

1 milyon 200 bin kişinin çalıştığı, 10 milyar dolar hacme ulaşan temizlik sektörü gözünü Ortadoğu'ya dikti. Temizlik ve Tesis Hizmetleri Yönetimi İşadamları Derneği (TESHİAD) Başkanı Bülent Doğru ile bir araya gelerek sektörün hedeflerini konuştuk. Doğru, Ortadoğu'da 30 milyar dolarlık bir iş hacmi bulunduğunu belirterek, "Şu anda 3 firmamız Irak, Libya, Tunus ve Cezayir'de iş yapıyor. Oralarda yol, çöp, kamu binalarını temizliyoruz" diyor. 


-Temizlik sektörünün büyüklüğü nedir? 

10 milyar dolara yaklaştı. Her geçen gün büyüyor. Geçen yıl büyüme oranımız yüzde 20-30'du. Bunun sebebi de inşaat sektörünün gelişmesi... Artık bir meslek olarak kabul edilmemiz gerekiyor. 


-Bunun için çalışmalar var mı? 

Mesleki Yeterlilik Kurumu'na 3 yıl önce sektörümüzü anlattık. Hâlâ taşeron olarak görülüyoruz. 2015 ilk çeyrekte muhtemelen meslek olarak kabul ediliriz. O zaman standartlar belirlenecek. Taşeron...