28 / 04 / 2024

Kredi kullanırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Doğru kredi kullanmanın püf noktaları nelerdir?

Kredi kullanırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Doğru kredi kullanmanın püf noktaları nelerdir?

Kredi Kayıt Bürosu, bu yıl ikincisini düzenlediği ‘Kredi Okuryazarlık Haftası’ ile hem bireylere hem kurumlara doğru bütçe yönetimi doğru kredi kullanıma ilişkin farkındalık yaratmayı hedefliyor. Projeye çok yoğun ilgi olduğu belirtiliyor.



Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir büyümesi, kalkınması ve refahı açısından bireylerin her konuda bilinçli olması büyük önem taşıyor. Hem bireylerin hem kurumların bütçelerini sağlıklı bir şekilde yönetebilmesi, gelecek dönemde yaşanabilecek olası kriz durumlarına karşı güvence sağlıyor.

Kredi kullanırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Doğru kredi kullanmanın püf noktaları nelerdir?

Bütçe yönetiminde de gelir ve gider dengesine dikkat etmek gerekiyor. İhtiyacımız olmayan bir ürünü satın almak ne kadar gereksiz ise, aynı şekilde ödeyemeyeceğimiz bir borç yükünün altına girmek de o derece tehlikeli. Bu yüzden finansal okuryazarlık yani finansal ürünleri kullanarak bilinçli davranmak önemli.

Kredi Kayıt Bürosu (KKB) ise finansal okuryazarlık alanındaki çalışmaları bir adım ileriye taşıyarak ‘Kredi okuryazarlık Haftası’ düzenledi. 19 Haziran ile 23 Haziran tarihlerini kapsayan hafta boyunca, kurumların ve bireylerin finansal hayatlarını daha sağlıklı ve etkin yönetmelerinin sağlanması hedefleniyor. Bu yıl ikinci düzenlenen hafta sürecinde; bilinçlendirme ve farkındalık etkinlikleri ile hem bireylerin hem kurumların kredi okuryazarlığının geliştirilmesi planlanıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön