13 / 05 / 2024

bulgaristan 3 Türk ticari teşkilatı

bulgaristan 3 Türk ticari teşkilatı

Bulgaristan’da Türk yatırımlarını canlandırmak için düğmeye basıldı. 3 Türk ticari teşkilatı Türk büyükelçiliği bünyesinde tek çatı altında toplandı. Hedef, ticaret hacmini 5.2 milyar doların üzerine çıkarmak...

Türk Telekom açıkladı! Türk Telekom 3 ünvanda personel alımı yapacak...

Türk Telekom tarafından, 3 ünvanda istihdam edilmek için personel alımı yapılacağı duyuruldu. Buna göre, yapılan açıklama kapsamında Türk Telekom hangi ünvanlara personel alacağı merak ediliyor. Personel alımı için gerekli başvuru nitelikleri nelerdir? Ve kimler başvuru yapabilir? 

Türk müteahhitlik sektörü yurt dışında 2024'ün ilk çeyreğinde 4,3 milyar dolarlık iş üstlendi!

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi verilere göre Türk müteahhitlik sektörünün 2024'ün ilk çeyreğinde yurt dışında üstlendiği proje tutarı 4,3 milyar dolar şeklinde oldu.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Türk Sağlık Sen'den İzmir Şehir Hastanesi çağrısı! En az 3 bin sağlık çalışanı için acil atama bekleniyor!

İzmir Şehir Hastanesi zorunlu görevlendirmelerle toplanan sağlık personelleri ile açılışı yapılırken, Türk Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Atıcı, en az 3 bin sağlık çalışanının İzmir'e atanması talebinde bulundu.

Türk şirketleri Akkuyu’dan 4,3 milyar dolarlık işi üstlendi!

Akkuyu Nükleer A.Ş Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, Türk şirketlerinin Akkuyu projesinde şu ana kadar 4,3 milyar dolarlık iş aldığını belirtti.

Türk müteahhitlik şirketleri, Suudi Arabistan'daki 3 trilyon dolarlık projeler için umudunu koruyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk firmalarının Suudi Arabistan'da gerçekleştireceği potansiyel iş projeleri hakkında umutlu açıklamalarda bulundu. Eren, Suudi Arabistan'ın 3 trilyon dolarlık projelerine katılmak istediklerini vurguladı.

New York Times'tan çarpıcı başlık: Türk yalı satışlarında patlama!

Türk Yalı satışlarında patlama yaşanıyor. Son 3 yılda satışlar yüzde 20- 25 oranında arttı. İşte ne çok tercih edilen bölgeler...

Big Chefs'in halka arz büyüklüğü 832,5 milyon Türk Lirası oldu! 1,8 milyon yatırımcı katıldı! 

3-5 Mayıs tarihlerinde talep toplanan Big Chefs'in toplam halka arz büyüklüğü 832,5 milyon Türk Lirası olarak açıklandı. İşte ayrıntılar...

Almanya’da bir Türk 100 metrelik sokağı aldı: "Ya evinizin önünü satın alırsınız ya da yolu kapatırım"

Almanya’da 100 metre uzunluğundaki bir sokağı satın alan Türk, orada oturanlara bir yazı yolladı ve 3 Mayıs tarihine kadar evlerinin önünü satın almalarını, yoksa kendisinin yolu kapatacağını söyledi. 

Kahve severler müjde! Arçelik Telve K 3300 670 W Türk Kahve Makinesi indirime girdi! 20 Mart 2023 fiyat listesi

Arçelik Telve K 3300 670 W Türk Kahve Makinesi 3 kişilik kahve pişirme kapasitesiyle işlev görüyor. Peki Arçelik Türk kahve makinesi indirimli fiyatıyla nerede satılıyor? İşte detaylar.

Albaraka Türk'ten büyük kolaylık! İGDAŞ faturalarınıza taksit imkanı! Bu haber içinizi ısıtacak

Albaraka Türk bir hanenin en büyük giderlerinden biri olan Doğalgaz ödemelerinizde 1 Aralık 2022-31 Mayıs 2023 tarihleri arasında Albaraka Türk İnternet Şubesi  veya Albaraka Mobil üzerinden banka kredi kartları ile yapılan İGDAŞ ödemelerinde 3 taksit imkânı sunuyor.

Türk şirketleri Romanya'da gaza bastı! 3.5 milyarlık yeni ihale alındı! 

Türk şirketleri, Romanya'da proje üstüne projeye imza atıyor. 3.5 milyarlık yeni ihale alındı! İşte ayrıntılar...

2022 yılında Türk bankacılık sektörü ne kadar kar etti? İşte sektörün 2022 performansı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Türk bankacılık sektörünün 2022 performansını açıkladı. Sektörün toplam aktifleri yüzde 55,7’lik artışla 14,3 trilyon lirayı aştı.

bulgaristan 3 Türk ticari teşkilatı Haberi

bulgaristan 3 Türk ticari teşkilatı

Türkiye, komşusu Bulgaristan’la durma noktasına gelen ekonomik ilişkilerde yeni bir sayfa açıyor. Türkiye ile Bulgaristan arasındaki ticaret hacmi 5 milyar doların biraz üzerinde. Ancak Bulgaristan’daki Türk yatırımları son 7 yıldır neredeyse durmuş vaziyette.


Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) kapatılmasının ardından ekonomik ilişkilerde ağırlığı diplomatik temsilciliklere kaydıran Türkiye, Bulgaristan’da Türk ve Bulgar işadamları tarafından kurulan teşkilatların tek çatı altında birleştirdi. Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe, Sofya’daki Türk Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası (TBTSO), Filibe’deki Bulgar Türk İş Adamları Derneği (BULTİŞ) ve Kuzeydoğu Bulgaristan Bulgar - Türk İşadamları Derneği’nin (BULTİŞAD), Sanayi ve Ticaret Birliği çatısı altında güçlerini birleştirdiğini ilan etti. Yani adeta Voltran’ı oluşturdular...


Gökçe Milliyet’e yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin daha iyi bir seviyede olması gerektiğini, çatı kuruluşun da bu...