07 / 05 / 2024

Bulgaristan metroları

Bulgaristan metroları

Bulgaristan’da 11 istasyonlu Sofya metrosunun ikinci hattı Doğuş İnşaat'ın katkılarıyla devreye girdi

Metro İstanbul duyurdu: İstanbul metrolarında yeni dönem başladı!

İstanbul'da metroların hizmetine yönelik yeni bir dönem başladı. Bu güncelleme, Metro İstanbul'un resmi sosyal medya hesapları aracılığıyla duyuruldu.

İstanbul’da bayramda toplu ulaşım ücretsiz! Metrolar 24 saat açık olacak! Su ve doğalgaz kesintisi yapılmayacak!

İstanbul Belediyesi yaklaşan Ramazan Bayramı tatili öncesi hazırlıklarını tamamladı. İBB bayram boyunca toplu ulaşımın ücretsiz yapılacağını belirtirken, metroların 24 saat boyunca çalışacağını da duyurdu. Ayrıca su ve doğalgaz kesintisinin yapılmayacağı da bildirildi.

Sabiha Gökçen, İstanbul Havalimanı, Kayaşehir-Başakşehir metroları ne zaman açılacak? Bakan Karaismailoğlu açıkladı! 

Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı metroları güzergahında yer alan 3 metronun açılış tarihleri merak konusu oldu. Peki, E5-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu açıldı mı? İstanbul Havalimanı Metrosu ne zaman açılacak? Kayaşehir-Başakşehir arasındaki metro hattı ne zaman hizmete girecek? İşte cevabı

Bulgaristan'da müteahhitlerimiz AVM, otel, gayrimenkul projelerinde yer alıyor!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Bulgaristan İş Konseyi Başkanı Zeki Sarıbekir, "Bulgaristan'da müteahhitlerimiz her türlü altyapı ve AVM, atık ve su arıtma tesisleri, otel, gayrimenkul gibi inşaat projelerinde gerek ana yüklenici gerekse de taşeron olarak yer alıyorlar" dedi.

Sarten Ambalaj 10 milyon Euro'ya Bulgaristan'daki ikinci fabrikasını aldı!

Türkiye'deki 16 fabrikası ile bölgesel güç haline gelen Sarten Ambalaj, 10 milyon Euro yatırımla Bulgaristan'daki ikinci fabrikasını satın aldı.

Doğuş İnşaat Bulgaristan’da ikinci metro projesini hayata geçirdi!

Bulgaristan’da 2003 yılından bu yana faaliyet gösteren Türk Doğuş İnşaat’ın başkent Sofya’da hayata geçirdiği 8 kilometrelik metro hattı açıldı.

Bulgaristan ve Hırvatistan'dan avroya geçiş adımı!

Bulgaristan ve Hırvatistan avro para birimine geçişin ilk aşaması olan Avrupa Döviz Kuru Mekanizması'na katıldı.

AB Hırvatistan ve Bulgaristan'ı Euro Bölgesi’ne almaya hazırlanıyor!

Avrupa Birliği (AB), Hırvatistan ve Bulgaristan'ı Euro Bölgesi’ne almak için ilk adımı atmaya hazırlanıyor. Nihai karar verildiği takdirde her iki ülkenin 3 yıl sonra Euro Bölgesi’ne geçmesi bekleniyor.

Bulgaristan Şipka Tüneli'nin inşaatı için Türk firmalarından teklif!

Bulgaristan Hükümeti, Shipka kasabasında bulunan karayolu tünelinin yapılması için teklifleri aldı. 7 teklif arasında 5 Bulgar şirketinin yanı sıra 3 Türk şirketi de bulunuyor.

Bulgaristan'ın tünel inşaatı ihalesine 3 Türk şirketten teklif!

Bulgaristan Hükümeti, Shipka kasabasında yapılacak karayolu tüneli inşaatı için teklifleri aldı. 7 teklif arasında 5 Bulgar şirketinin yanı sıra 3 Türk şirketi de yer alıyor. 

Mimar Fikriye Bulunmaz'a Bulgaristan'dan ödül!

Balat'taki "Demir Kilise" olarak bilinen Stevi Stefan Kilisesi'ni restore eden Fikriye Bulunmaz yaptığı çalışmasıyla Bulgaristan'dan ödül aldı. 

Bulgaristan'da 479 yıllık cami yıkılmak üzere!

Pek çok Osmanlı mimarisinin bulunduğu Balkan ülkelerinden biri olan Bulgaristan'da bulunan 479 yıllık Fatih Sultan Mehmet Camii'si yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Bulgaristan'ın Köstendil kentinde bulunan tarihi cami, bakımsızlık nedeniyle yok olma tehlikesi yaşıyor. 

Bakanlığın yaptığı metroların devir şartlarında değişiklik!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, şehir içinde üstlendiği raylı ulaşım sistemleri, metrolar ve bununla ilgili tesislerin yapım giderlerini belediyeden tahsil edecek.

Bulgaristan metroları Haberi

Bulgaristan metroları

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da, yapımına 2008 yılında başlanan 11,6 km ve 11 istasyonlu metronun ikinci hattı hizmete girdi.


İkinci hattın inşaatının teknik olarak en sorunlu ve zor olan kısmı Doğuş İnşaat tarafından gerçekleştirildi. Doğuş İnşaat, yeni hattın yapımının ve tüm elektro mekanik işlerin yanında, Sofya’nın en prestijli 4 metro istasyonunun yapımında da rol alıyor.


Sofya Metrosu’nun ikinci hattının açılış törenine Cumhrubaşkanı Rosen Plevneliev, Başbakan Boyko Borisov, Sofya Belediye Başkanı Yordanka Fandıkova, Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barosso, Doğuş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Talu ve Bulgar bakanlar katıldı.



Metropoliten EAD tarafından ihale edilen, Avrupa Bölge Kalkınma Fonları ve kısmen işveren bütçesi ile finansmanı karşılanan Sofya Metrosu Genişletme Projesi, Lot 1 inşaatı projelendirme ve yapım işi yaklaşık 261 milyon dolar  teklif ile Doğuş İnşaat...