18 / 07 / 2024

bulgaristan Tuna üzerindeki adalar

bulgaristan Tuna üzerindeki adalar

Georgi Georgiev, nehrin sahillerindeki erozyon nedeniyle bazı adaların Romanya karasuları sınırlarının içine girdiğini, aynı şekilde Romanya ’ya ait bazı adacıkların da Bulgaristan sınırlarında kaldığını belirtti.

Ev üzerindeki haciz, borç yapılandırma ile kaldırabilir mi?

Torba yasa ile gelen borç yapılandırması için ikincil mevzuatlar hazır, Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor. Peki borç yapılandırması yapıldıktan sonra gayrimenkul üzerindeki haciz kaldırılabilir mi? Borç düşükse ne yapılabilir? İşte cevaplar...

Bulgaristan’da sel: İki kişi hayatını kaybetti!

Bulgaristan’ın doğusundaki Burgaz bölgesinde şiddetli yağmurun yol açtığı sellerde iki kişi hayatını kaybetti. Yağışlar nedeniyle Burgaz’ın yanı sıra Eski Zağara, Hasköy ve Dimitrovgrad şehirlerinde de pek çok bölge sular altında kaldı.

2 bin konutun üzerindeki projelerde ÇED zorunluluğu kalkıyor!

Yeni Yönetmelik Taslağı hayata geçerse artık 2 bin konutun üzerindeki toplu konut projeleri için de ÇED raporu zorunluluğu ortadan kalkacak. 500 konutun altındaki projelerden proje tanıtım dosyası bile istenmeyecek

Bulgaristan'da Sarıgöl Malikahanesi devlete iade edilecek!

Sofya İl Mahkemesi, Bulgaristan’ın eski kralı ve eski başbakanı Simeon Sakskoburgotski ve kız kardeşi Maria-Luiza Hrobok’un el koydukları Sarıgöl Malikahanesi’ni, devlete iade etmelerine karar verdi...

Tuna Gayrimenkul sorumluluk beyanını yayınladı!

Tuna Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Tuna Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. sorumluluk beyanını yayınladı.

Tuna Gayrimenkul faaliyet raporunu yayınladı!

Tuna Gayrimenkul yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Tuna Gayrimenkul faaliyet raporunu yayınladı. İşte Tuna Gayrimenkul faaliyet raporu...

Hamit Tuna Mersin Entegre Sağlık Kampüsü'ndeki çalışmaları inceledi!

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Korukent Mahallesi'ncle Sağlık Bakanlığı'na tahsis ettikleri 232 bin metrekare alanda inşasına başlanan bin 250 yataklı Mersin Entegre Sağlık Kampüsü'ndeki çalışmaları inceledi.

Bulgaristan'da sel nedeniyle onlarca bina çöktü!

Bulgaristan'ın kuzeybatısında aşırı yağış sonucu Skıt nehrinin taşması nedeniyle meydana gelen selde onlarca bina çöktü. Büyük maddi hasarın meydana geldiği Miziya'da can kaybı olmadığı açıklandı.

Hamit Tuna: Toroslar'da emlak değerleri arttı!

Göreve geldiği günden bu yana halkın içerisinde gezerek sorunları yerinde dinleyen ve inceleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Tuna, 'Toroslar'da emlak değerleri arttı' dedi.

Taşınmaz üzerindeki ipoteğin kaldırılması davası!

Konut kredisinin tamamı ödenmiş ve ancak alacaklı terkin taahhüdüne rağmen ipoteğin kaldırma işlemini yerine getirmezse ne yapılabilir? Taşınmaz üzerindeki ipoteğin kaldırılması davası nasıl açılır?

Hamit Tuna: Mersin'de en fazla tesise sahip belediyeyiz!

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna. 11 yıllık görev süreleri içerisinde Toroslar'a tam teşekküllü spor kompleksleri ile 11 adet semt basketbol ve 11 adet semt futbol sahası kazandırdıklarını söyledi.

Hamit Tuna: Toroslar Mersin'in spor merkezi oldu!

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 11 yıllık görev süresi içerisinde ilçeye tam teşekküllü spor kompleksleri ile 22 adet semt basketbol ve futbol sahası kazandırdıklarını belirterek, Toroslar'ın Mersin'in spor merkezi olduğunu kaydetti.

Bostanlı Deresi üzerindeki taş köprülerin yerine betonarme köprü yapılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bostanlı Deresi üzerindeki taş köprüleri yıkıp 4 betonarme köprü yapmak istedi ancak proje fiyaskoyla sonuçlandı. 4 köprünün herbiri, inanılmaz hatalar nedeniyle durdurulurken, bölge halkı yaşadıklarına isyan etti

bulgaristan Tuna üzerindeki adalar Haberi

bulgaristan Tuna üzerindeki adalar


Bulgaristan’ın, Tuna Nehri üzerindeki adalardan 6 bin dekarlık araziyi kaybettiği bildirildi.


Tuna üzerindeki adaların, akıntı ve erozyon yüzünden konumlarını değiştirerek Romanya tarafına kaymaları nedeniyle Bulgaristan’ın toprak kaybettiği açıklandı.


Tuna Nehri'ni Araştırma ve Bakımı Ajansı Müdürü Georgi Georgiev, nehrin sahillerindeki erozyon nedeniyle bazı adaların Romanya karasuları sınırlarının içine girdiğini, aynı şekilde Romanya’ya ait bazı adacıkların da Bulgaristan sınırlarında kaldığını belirtti.


Şu anda 8 adacığın, Bulgaristan’a mı yoksa Romanya’ya mı ait olduğunun bilinmediği, tespit edilmeleri için ölçümlerin yapılması gerektiği kaydedildi.


Tuna Nehri’nin ortasından geçen Bulgaristan ile Romanya arasındaki sınır çizgisinin iki tarafında 150 adacığın bulunduğu bildirildi.


Bulgaristan ile Romanya arasında 1908 yılında imzalanan ve Tuna Nehri’ndeki sınıra ilişkin anlaşma gereğince iki ülkenin yetkililerinden oluşan komisyon, her 10 yılda toplanması gerekiyor.


Sözkonusu komisyonun ise en son 13 yıl...