28 / 04 / 2024

Bünyamin Derman kentsel dönüşüm açıklamaları

Bünyamin Derman kentsel dönüşüm açıklamaları

Mimar Bünyamin Derman konutlar ve ticari alanların içinde yaşayanlar için unutulmaz olduğunu, ancak mimarın adının, şehre değer katan kamusal bir yapıyla hafızalara kazınacağını vurguluyor.

Türkiye’deki en büyük kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa Çarşı şehre yeni bir soluk getirecek!

Polat imzasıyla şehrin dinamiklerine modern bir yorum katan ve Türkiye’deki en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Piyalepaşa Çarşı kapılarını açıyor. 

İzmir'deki en büyük kentsel dönüşüm projesinin planları yeniden askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir'deki en büyük kentsel dönüşüm projesinin planlarını yeniden askıya çıkardı.

Herkesin beklediği haber sonunda geldi! Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü başlıyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, vatandaşlara Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümü alanının yarın açılacağını açıkladı. İşte detaylar!

Forum Göztepe geliyor! İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm projesine Belediye Başkanı Selvitopu’dan destek

Turkmall eli ile Esentepe'de uygulanacak ve İzmir'in en büyük kentsel dönüşüm projesi unvanını alacak olan Forum Göztepe'ye Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu desteklerini iletti. İşte detaylar…

Güngören'de kentsel dönüşüm gerginliği!

Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, Güngören'de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm çalışmalarının İBB ve Mimarlar Odası tarafından engellendiğini dile getirdi.

Bünyamin Demir'den İBB'ye millet bahçesi tepkisi!

Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetiminin iki senedir hukuka aykırı olmayan bir şekilde ilçeye millet bahçesi inşasını engellediğini öne sürdü.

Bursa'nın en büyük kentsel dönüşüm projesi başlıyor!

Geçirdiği koronavirüs hastalığı nedeniyle bir süredir dinlenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş kentsel dönüşüm çalışmaları için sahaya iniyor.

İstanbul'un en büyük kentsel dönüşümü başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Kirazlıtepe Mahallesi'nde İstanbul'un en büyük kentsel dönüşüm çalışmalarının başladığının müjdesini verdi.

İzmir tarihinin en büyük kentsel dönüşümü başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir Bayraklı'da İzmir tarihinin en büyük kentsel dönüşümünün başladığını dile getirdi.

Bünyamin Acar İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bünyamin Acar İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Bünyamin Acar tarafından kuruldu.

Türkiye tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projesi Elazığ'da gerçekleşiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tekirdağ'da yaptığı ziyaretler sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin Elazığ'da gerçekleştiğini dile getirdi. 

Bünyamin Kandemir İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bünyamin Kandemir İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 400 bin TL sermaye bedeli ile Bünyamin Kandemir tarafından kuruldu.

İzmir tarihinin en büyük kentsel dönüşümü başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birinin başladığını açıkladı. Yıkılan 17 bina için yerinde dönüşüm çalışmaları başladı.

Bünyamin Derman kentsel dönüşüm açıklamaları Haberi

Bünyamin Derman kentsel dönüşüm açıklamaları

Son zamanların en çok merak edilen mimarlarından biri olan Bünyamin Derman, adı söylendiğinde ilk olarak “Beşiktaş İnönü Stadı’nın mimarı” olarak akla geliyor. “Bu durum iyi mi, yoksa kötü mü?” diye kendi kendime sorarken, Derman yanıtını kendisi veriyor...


Eşiyle birlikte yürüttükleri “DB Architects” bünyesinde karma kullanımlı ve daha butik pek çok proje üretse de, bunun sadece yapıyı kullanan için unutulmaz ya da çabuk unutulur bir durum olduğunu söylüyor. Mimarın unutulmaz olması veya şehirde kalıcı şekilde hatırlanması içinse, simge olacak kamusal yapı üretmesi gerektiğini vurguluyor.


İstanbul’da, iyi bir konumda inşa edilen bir kamusal yapının, kent kimliğine katkı olacağını vurgulayan Derman, “Kenti kent yapan, bu tip binalar. Mesela stadta bunu iyi yapıp, açığa çıkarmak bizi anlatır. Bizi böyle şeyler hatırlatacak. Konutta yapı ve emsaller...