29 / 04 / 2024

Burdur Lisesi ne olacak

Burdur Lisesi ne olacak

Burdur Lisesi'nin ve pansiyonunun kapatılacağı yönündeki iddialar TBMM gündemine taşındı. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP'li Göker sorularını Bakan Yılmaz'a iletti..

Burdur'daki araziler emlakçıların eliyle yabancılara geçiyor iddiası!

'Ata tarla satılmaz, satışa çıksa da alınmaz' kültürüne sahip Burdur'daki arazilerin emlakçıların eliyle yabancılara geçtiği iddiası gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

AÖL ders seçimi ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 yılı ilk kayıt ve kayıt yenileme tarihleri ile sınav takvimi açıklanmıştı. Öğrencilerin ilk olarak AÖL ders seçimi işlemini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Peki, AÖL 1. dönem ders seçimi ne zaman yapılacak?

Açık Öğretim Lisesi ek sınavlar ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı, AÖL ek sınavlarını 7-8-9 Ekim 2023'te çevrimiçi platformda gerçekleştireceğini duyurdu. Mezuniyeti göz önünde bulunduran öğrenciler için bu tarihler, eğitim yolculuklarında önemli bir aşama olarak öne çıkıyor. İşte 2023 AÖL sınavlarına dair tüm detaylar...

Antalya, Denizli, Burdur ve Isparta’da yaşayanlar dikkat! En çok tükettiğiniz ürüne zam geldi. Paranız fazla alınınca

Türkiye'de benzin fiyatlarına gelen zammın ardından çeşitli ürünlere zam yapılmaya devam ediliyor. Akdeniz ve Ege bölgesinde yaşayan vatandaşları ilgilendiren de önemli bir gelişme yaşandı. En çok tükettiğiniz ürüne zam geldi.

TOKİ Burdur Çavdar evleri ne kadar?

TOKİ Sosyal Konut 2022 projesinin tüm detayları belli oldu. Tüm Türkiye'nin merakla beklediği TOKİ sosyal konut projesinin detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Peki, TOKİ Burdur'da kaç konut yapacak? TOKİ Burdur 2022 hangi ilçelerde inşa edilecek?

Lezzeti ve raf ömrüyle öne çıkan Burdur’da yetişen yayla domatesi yurt dışında yoğun talep görüyor!

Burdur ilinin Çavdır ve Gölhisar ilçelerinde seralarda üretilen, raf ömrünün uzun olması ve lezzetiyle beğeni toplayan yayla domatesi, Balkanlar başta olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediliyor. Çiftçiler gece gündüz çalışarak Romanya'ya, Yunanistan'a mal yetiştirdiklerini anlattı. İşte detaylar…

KDV'siz, ÖTV'siz sıfır araba! Görenler şaşkınlık içinde! RKS M5 fiyatı ne kadar?

Sıfır otomobil fiyatlarının tavan yaptığı yaz aylarında araba almak isteyenler bütçelerine uygun olan arabaları arıyor. Hem bütçelere uygun olup hem de sıfır araba arayanlar için RKS M5 ne kadar?  RKS M5 fiyatı kaç TL?  İşte RKS M5 fiyat lisesi 10 Ağustos 2022:..

Audi A3 Sedan ile kendinize yol arkadaşı edinin! Audi A3 sedan fiyatı ne kadar? Audi A3 Sedan 5 Mayıs 2022 fiyat listesi

Gencinden yaşlısına her kesime hitap eden Audi otomobil markası fiyatları ile dikkatleri üzerine çekiyor. Audi A3 Sedan otomobil markasının fiyat listesi binlerce kişi tarafından merak ediliyor. Peki Audi A3 sedan fiyatı ne kadar? İşte Audi A3 sedan 5 Mayıs 2022 fiyat lisesi...

Çubukbeli Tüneli'nin ne zaman tamamlanacağı meclis gündeminde!

Antalya-Burdur karayolu üzerine yapılması planlanan Çubukbeli Tüneli'nin ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kayseri Güneşli'de 1 milyon metrekarelik arazide villa yapılmasına tepki!

Kayseri’nin Güneşli Mahallesi’nde köylülerin 1960'da Tarım Meslek Lisesi yapımı için bağışladığı yaklaşık 1 milyon metrekare büyüklüğündeki alana Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin villa yapma kararına mahalle sakinleri tepki gösterdi.

Sakarya İmam Hatip Lisesi inşaatında son durum ne?

Sakarya'da inşa edilen 48 derslikli yeni İmam-Hatip Lisesi inşaatında çalışmalar devam ediyor. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, İmam Hatip Lisesi'nin inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

Burdur Belediyesi'ne imar tepkisi!

Burdur İl Başkanlığı 37. Olağan Kongresi'nin yapılacağı salonunun önünde toplanan bir grup mahalleli, Burdur Belediyesinin Bağlar Mahallesi'nde uyguladığı İmar Kanunu'nun 18. maddesini pankartlar açarak protesto etti.

Kartepe Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne modern spor salonu inşa edilecek!

Kocaeli'de çok sayıda spor salonu ve tesis hayata geçiren, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe Anadolu İmam Hatip Lisesi spor salonu projesi için düğmeye bastı.

Burdur Lisesi ne olacak Haberi

Burdur Lisesi ne olacak


CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Burdur Lisesi'nin ve pansiyonunun kapatılacağı yönündeki iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Göker sorularının Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yanıtlandırılmasını istedi.


CHP'li Göker önergesinde "Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğünün teklifi doğrultusunda halen faaliyette bulunan Burdur Lisesi'nin sınav merkezi yapılarak kapatılacağı iddiaları, Burdur'da yaşayan vatandaşlarımız nezdinde tepkiye neden olmuştur. Geçmişi 1885 yılına dayanan lisemizde yaklaşık 400 öğrenci eğitim görmekte ve lisenin pansiyonunda 197 öğrenci hizmet almaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullaşma oranının arttırılmaya çalışıldığı bir dönemde, faaliyette olan bir okulun ve pansiyonun kapatılmaya çalışılması Burdur'da yaşayan vatandaşlarımız tarafından anlaşılamamıştır." dedi.


"Öte yandan, yine bazı iddialara göre Burdur Lisesi'nin kapatılmasındaki asıl amacın Burdur İmam Hatip Lisesi'ne öğrenci kaydırmak olduğu söylenmektedir." diyen Göker "Milli Eğitim Bakanlığı'nın açık kontenjan...