28 / 04 / 2024

burdur mermer atıklarından yapı malzemesi yapma

burdur mermer atıklarından yapı malzemesi yapma

Burdur'da faaliyet gösteren AYTAŞ Akın Mermer Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Akın, yaptırdığı AR-GE çalışmalarının ardından mermer atıklarını yapı malzemesine dönüştürecek sistemi sanayi sektörüne kazandırıyor...

Tarımda bir başarı daha! Tarımsal atıktan yapılan gübre verimi % 42 artırdı

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma Enstitüsünce tarafından yürütülen çalışmada, tavuk gübresi, ayçiçeği ve mısır atıklarından organik madde değeri yüksek kompost elde edildi.

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik!

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31623 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Manisa'da inşaatın çatısından düşen işçi yaşamını yitirdi!

Manisa Şehzadeler Karaağaçlı Mahallesi'nde inşaatın çatısından düşen işçi yaşamını yitirdi...

Pcr Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Pcr Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Livio Manzini, Atilla Uncu, Gökhan Demir ve Bekir Öktenoğlu ortaklığında kuruldu.

Kocaeli Başiskele'de 11 milyon TL'ye icradan satılık mermer atölyesi!

Kocaeli 8. İcra Dairesi Müdürlüğü, Kocaeli İl, Başiskele İlçe, 195 ada, 1 parsel, 8 bin 666 metrekare yüz ölçümlü mermer atölyesi ve müştemilatını 10 milyon 970 bin 630 TL'ye icradan satıyor...

İstanbul Havalimanı inşaatının atıkları sanat eserine dönüştü!

Ünlü heykeltıraş Seçkin Pirim, İstanbul Havalimanı inşaatı sırasında ortaya çıkan atıkları kullanarak birbirinden ilginç sanat eserleri ortaya çıkardı. Seçkin Pirim'in eserleri haziran ayında yapılacak müzayede de satılacak.

Artaş otellerinin çalışanları Ahırkapı sahilindeki atıkları topladı!

Artaş Grubu Turizm Yatırımları bünyesinde yer alan otellerin sahipleri 5 Haziran Dünya Çevre Günü farkındalığını arttırmak için, dün Ahırkapı sahilindeki atıkları topladılar...

Yıkım İşlemleri ile Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı!

inşaat ve yıkıntı atıklarının çevre ve insan sağlığına ve güvenliğine zarar vermeyecek şekilde yönetimine ve kontrolüne ilişkin çalışmaların veriminin ve etkinliğinin arttırılmasını sağlamak için “Yıkım İşlemleri ile Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı” hazır

İnşaatçılar maliyeti konuta yansıtamadıklarından şikayetçi!

Demir ve çimentoya kur nedeni ile bu yıl sonunda kadar yüzde 10 daha zam yapılması bekleniyor. İnşaatçılar ise maliyeti konuta yansıtamadıklarından şikayetçiler.

Kartepe'de inşaat atıkları geri dönüşüyor!

KARTEPE Belediyesi, ilçe halkını sağlam ve kullanışlı yollara kavuşturmak üzere çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda inşaat atıkları geri dönüştürülüyor..

Kilyos Sahili inşaat atıklarıyla doldu!

İstanbul'un az sayıdaki sahillerinden biri olan Kilyos Sahili çöplüğe döndü. Sahile atılan inşaat atıkları büyük kirliliğe neden oldu.

Mersin'de İnşaat Ve Yıkıntı Atıkları Yönetimi Toplantısı yapıldı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından Mersin’de hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları taşıyan firma ve şahıslara yönelik düzenlenen Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Yönetimi toplantısı gerçekleştirildi.

Yalova'da yıkılan bina atıkları hazır betona dönüştürülecek!

Yalova'da Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce 1 yıldır sürdürülen Ar-Ge projesi kapsamında yıkılan binaların atıkları, hazır beton sektöründe kullanılarak Türk ekonomisine katkı sağlanacak.

burdur mermer atıklarından yapı malzemesi yapma Haberi

burdur mermer atıklarından yapı malzemesi yapma


Burdurlu işadamı Ercan Akın, yaptırdığı AR-GE çalışmalarının ardından mermer atıklarını yapı malzemesine dönüştürecek sistemi sanayi sektörüne kazandırıyor.


AYTAŞ Akın Mermer Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Akın, inşaat sektörüne tasarruflar sağlayan fabrikasını çok yakında hizmete açacak. Akın, mermerciler için sorun olan atıklar konusunda yaptırdığı AR-GE çalışmalarını tamamladı. Göller bölgesinde yayın yapan ekonomi kültür dergisi Dergi Ayrıntı’ya özel röportaj veren Ercan Akın, bu yeni sistemi mevcut fabrikasının yan tarafına bir fabrika daha kurarak hayata geçireceğini söyledi.


AR-GE çalışması yaptıklarını ve teknolojiyi yakından takip ettiklerini belirten Akın, kuracağı yeni fabrikada teknolojinin son yeniliklerini kullanacağını ve mermer artıklarının değerlendirileceğini ifade etti.


Burdur’da kazandığını yine Burdur’a yatırımlar yaparak değerlendirdiğini belirten Akın, “Endüstri sektöründe bir ilke imza atacağız. Ocaklardan çıkarılan mermerin, atıklarına kadar değerlendireceğiz. Bu çalışma ile milli...