28 / 04 / 2024

Burhan Özdemir kentsel dönüşüm

Burhan Özdemir kentsel dönüşüm

Burhan Özdemir, arsa rayiç değerleriyle ilgili vergi düzenlemelerinin inşaat sektörünü zor durumda bırakacağını belirterek, "Mevcut KDV düzenlemeleriyle ülkemizde, özellikle büyük kentlerde sosyal konut yapılması neredeyse imkansız hale gelecektir

Burhan Özdemir: Kentsel dönüşüm cumhuriyet tarihinin en önemli projesi!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği ( MÜSİAD ) İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir, kentsel dönüşümün cumhuriyet tarihinin en önemli sosyal projesi olduğunu söyledi...

Kentsel dönüşüm projeleriyle kontrolsüz şehirleşmeye son verilmeli! 

Siltaş Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir,8 Kasım Dünya Şehircilik Günü kapsamında yaptığı açıklamada şehirlerin sürdürülebilirliğine dikkat çekerek ''kentsel dönüşüm projeleriyle kontrolsüz şehirleşmeye son verilmeli'' dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir'den Mardin Yeşilli'deki kentsel dönüşüm projesine eleştiri!

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Mardin Yeşilli Belediyesi’nin Gül ve Tepebaşı mahallelerinde başlattığı kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaparak yıkımların hukuka aykırı olduğunu söyledi.

Prava Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Prava Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık Anonim Şirketi Bakırköy'de Burhan Özdemir tarafından kuruldu.

Murat Özdemir: Riskli yapılar acilen yenilenmeli!

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Vira Kentsel Dönüşüm Yapı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vira Kentsel Dönüşüm Yapı Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Faruk Kaynak ve Murat Özdemir ortaklığında kuruldu.

Gölbaşı kentsel dönüşümle yeniden inşa edilecek!

Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, kentsel dönüşüm projesi bölgenin çehresinin değişeceğini ve ir mahallenin tamamen yenileceğini açıkladı. 

Özçelik Kentsel Yapı ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Özçelik Kentsel Yapı ve İnşaat Limited Şirketi 300 bin TL sermaye ile bugün Zafer Özçelik ve Hakan Özdemir ortaklığında kuruldu. 

Kentsel dönüşüm Adıyaman'ın en büyük sorunu!

Adıyaman Yeniyol Gazetesi köşe yazarı olan Hidayet Özdemir, bugünkü yazısında Adıyaman'da kentsel dönüşüm konusunu değerlendirdi. İşte o haber...

Adıyaman Gölbaşı kentsel dönüşümle yeniden inşa edilecek!

Adıyaman’ın Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, proje ihalesi gerçekleştirilen kentsel dönüşümün çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti.

Mersin'de kentsel dönüşüm hızlandı!

Mersin’de gerçekleştirilmesi planlanan kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı. Mersin Valisi Özdemir Çakacak, ilgili kurum temsilcileriyle birlikte yaptığı toplantıda, planlanan kentsel dönüşüm çalışmalarını ele aldı.

Özdemir Çakacak, Mersin Kentsel Tasarım projesini anlattı!

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek Kentsel Tasarım Projesi hakkında bilgi aldı.

İstanbul’da çarpık kentleşme oranı yüksek!

İstanbul Kentsel Dönüşüm İnşaat Peyzaj Mimarlık AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Korkut Özdemir, kentsel dönüşüm hakkında merak edilenleri anlattı.

Kentsel Site Yönetim ve Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kentsel Site Yönetim ve Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi, Ali Boyraz, Burhan Şeker ortaklığıyla 20 bin TL sermaye ile 11 Aralık'ta Başakşehir, Kayabaşı Mahallesi, Kayaşehir AVM Plaza'da kuruldu.

Burhan Özdemir kentsel dönüşüm Haberi

Burhan Özdemir kentsel dönüşüm


Özdemir, "Yükselen arsa maliyetine bağlı olarak oluşan KDV yükü, inşaat yatırımcılarını yeni alanlarda yapılacak konutların satışında zor durumda bırakacak" dedi 


 Müstakil Sanayici ve işadamları Derneği (MÜSİAD) İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir, arsa rayiç değerleriyle ilgili vergi düzenlemelerinin inşaat sektörünü zor durumda bırakacağını belirterek, "Mevcut KDV düzenlemeleriyle ülkemizde, özellikle büyük kentlerde sosyal konut yapılması neredeyse imkansız hale gelecektir ve arsa sıkıntısı yaşanacaktır" ifadelerini kullandı. Özdemir arsa rayiç fiyatlarındaki düzenlemelere ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, arsa rayiç değerlerinin, emlak vergisine esas olan, belediye sınırları içindeki cadde, sokak veya değer bakımından farklı bölgeler için ayrı ayrı olmak üzere, her 4 yılda bir takdir komisyonları tarafından belirlendiğini, özellikle İstanbul'da oldukça yüksek olan arsa rayiç bedellerinin son yapılan düzenlemelerle daha da yükseltildiğini kaydetti. Geçtiğimiz yıl...