06 / 05 / 2024

büro olarak kullanılan evin emlak vergisi

büro olarak kullanılan evin emlak vergisi

Emlak vergisi adı altında ödenen oranlar, taşınmazın niteliğine ve bulunduğu belediye sınırlarına göre farklılık gösteriyor. Peki, büro olarak kullanılan konutun emlak vergisi hangi oranda hesaplanır?

İŞKUR duyurdu! 81 ilde kadın erkek büro memuru alımı başladı...

İŞKUR üzerinden yapılan ve açıklanan son haber kapsamında 81 ilde binden fazla büro memuru alımı yapılacağı kaydedildi. Buna göre, masa başında çalışmak isteyen adaylar için özellikle büro memuru iş ilanlarını araştırmaya başlandı. İşte başvuru şartları ve detaylar...

Bursa Uludağ Üniversitesi 13 büro personeli alımı yapacak! Personel olma şartları bakın neler?

Bursa Uludağ Üniversitesi büro personel alımı yapacağını duyurdu. Son tarihi  15 Haziran olan bu ilana ilgili kişilerin başvuruları bekleniyor. Bursa Uludağ Üniversitesi, büro personel alımı için gerekli şartları detaylı olarak paylaştı. 

İŞKUR üzerinden büro personeli alımı başladı! Tam 1343 kişi alım yapılacak, başvuru detayları neler?

İŞKUR son olarak büro personeli alımı yapacağını duyurdu. En az lise mezunu olması beklenen adaylardan toplamda 1343 kişi seçilecek. Başvuru şartlarını karşılayan adayların Türkiye içerisinde yer alan farklı illere görevlendirmeleri yapılacak.

O ülkede de bundan sonra euro kullanılacak! Yerel para birimi tarih olacak

Günümüzde 19 Avrupa ülkesinde geçerli para birimi olarak kullanılan euro artık bir ülkenin daha resmi para birimi olacak. Karar 117 oyla kabul edildi. Böylelikle euro bölgesine giren ülke sayısı 20 oldu

İstanbul'da 200 yıl genelev olarak kullanılan binanın yıkımı esnasında tarihi bir keşif yapıldı

İstanbul'un Karaköy semtinde 200 yıl boyunca genelev olarak kullanıldıktan sonra kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımına başlanan binanın altından tarihi bir keşif yapıldı.

Son Dakika.. BOTAŞ evlerde kullanılan doğal gaza büyük zam yaptı! Sanayi ve elektrik üretiminde kullanılan gaza da zam

Konutlarda kullanılan doğal gaza yüzde 35, sanayide kullanılana yüzde 50, elektrik üretiminde kullanılana ise yüzde 44.3 zam geldi. BOTAŞ, uluslararası gelişmelere bağlı olarak yaşanan dalgalanmalar nedeniyle getirilen zammın, 1 Nisan'dan itibaren geçerli olacağını bildirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Yamanlar Dağı'ndaki tesis için yeni teklif!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yamanlar Dağı’nda sanatoryum olarak kullanılan sonrasında kaderine terkedilen tesis için yeniden teklifte bulundu. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Yamanlar arazisi teklifi reddedildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Grand Plaza şirketi aracılığıyla Yamanlar Dağı’nda sanatoryum olarak kullanılan sonrasında kaderine terkedilen tesis için ihalede verdiği teklif reddedildi. 

Değerli konut vergisinde iş yeri olarak kullanılan meskenler ve müteahhitler için özel istisnalar!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, bugünkü yazısında 'Değerli konut vergisi'nde iş yeri olarak kullanılan meskenler ve müteahhitler için özel istisnaları kaleme aldı. 

Nureddin Nebati: Zirai üretimde kullanılan gayrimenkuller emlak vergisinden muaf tutuldu! 

24. Uluslararası İş Forumu'nda konuşan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, işyeri olarak ve zirai üretimde kullanılan gayrimenkullerin emlak vergisinden muaf tutulduğunu açıkladı. 

Esenyurt'ta bodrum katlarının konut olarak kullanılmasına izin verilmeyecek!

Dün İstanbul'da yaşanan sağanak yağıştan en çok etkilenen ilçe Esenyurt oldu. Bölgede incelemelerde bulunan Vali Ali Yerlikaya, "1272. Sokak'ta bodrum katlarının konut olarak kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi...

Kovid-19 sürecinde otel olarak kullanılan evler yuvalara dönüştü!

Yeni tip koronavirüsle mücadele sürecindeki evde kalma zorunluluğu, salgından önce adeta otel olarak kullanılan evleri ailelerin sığındığı yuvalar haline getirdi. Evler, pek çok keyfin, mutluluğun, huzurun ve neşenin evde olduğunu hatırlattı...

İstanbul Büyükçekmece'deki bina görenleri şaşırtıyor!

İstanbul Büyükçekmece'deki tarihi Yusuf Paşa Hamamı’nın üzerine inşa edilen iş merkezi, görenleri şaşırtıyor.  1800’lü yıllarda hamam olarak kullanılan tarihi yapının üzerinde 5 katlı iş merkezi bulunuyor...

büro olarak kullanılan evin emlak vergisi Haberi

büro olarak kullanılan evin emlak vergisi

Büro olarak kullanılan konutun emlak vergisi!

Emlak vergisi adı altında ödenen oranlar, taşınmazın niteliğine ve bulunduğu belediye sınırlarına göre farklılık gösteriyor.


Meskenler için farklı oranda emlak vergisi ödenirken işyeri için farklı oranlarda emlak vergisi ödeniyor. Peki büro olarak kullanılan konutun emlak vergisi nasıl hesaplanır?


İşyeri olarak kullanılan konutun emlak vergisi..

İşyeri olarak kullanılan evin emlak vergisi hesaplamaları ile ilgili olarak, GİB. İzmir VD.Bşk. 14.08.2012 tarih ve 175.01-754 sayılı özelgesi bulunuyor. Bu özelgeye göre, ilgili belediyeye bildirim verilmesi ve emlak vergisinin de işyeri tarifesi üzerinden ödenmesi gerekiyor.


Konut olarak emlak vergisi ödenen dairenin, büro olarak kullanılması ancak işyeri yerine konut vergisi ödenmesi durumunda, o daireyi satın alan kişi de geçmiş yılların eksik ödenen emlak vergisinden sorumlu oluyor.(GİB. İzmir VD.Bşk. 14.08.2012 tarih ve 175.01-754 sayılı özelgesi).


2014...