07 / 05 / 2024

Bursa 2014 enerji yatırımları

Bursa 2014 enerji yatırımları

Otomotiv ve tekstil sektörlerinde öne çıkan Bursa’da bir yıl içinde 7 firma enerji yatırımları için 405 milyon liralık teşvik aldı. Bursalı firmalar ağırlıklı olarak rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerji yatırımlarına talip oldu

Bursa'da çamur yakma ve enerji elde etme tesisinin temeli atıldı!

Büyükşehir Belediyesi'nin 'Avrupa Kenti Bursa' hedefiyle, kenti daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında fiayata geçirilen 'Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi'nin temeli törenle atıldı.

Bursa'da Akışkan Enerji Elde Etme Tesisi'nin temeli atıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 'Avrupa Kenti Bursa' hedefiyle, kenti daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalarda 'Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi'nin temeli törenle atıldı.

Yayla Enerji 2014 gelir tablosunu yayınladı!

Yayla Enerji Üretim Turizm ve İnşaat Turizm A.Ş. 01.01.2014 - 31.12.2014 dönemine ilişkin olarak vermiş olduğu Kurumlar Vergisi Beyannamesi ekinde yer alan mali tabloları yayınladı.

Bursa'da 6 milyon liralık enerji tasarrufu sağlanacak!

Büyükşehir Belediyesi, Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisinin yapımı için düğmeye bastı. Bursa’da, arıtma tesislerinde biriken atık çamurların yakılması sırasında açığa çıkacak ısıdan üretilecek elektrikle 6 milyon liralık enerji tasarrufu sağlanacak.

Bursa Ovaakça'nın enerji alanı büyütülüyor!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın başkanlığında gerçekleşen şubat ayı oturumunda, Ovaakça'da bulunan Elektrik Üretim AŞ'ye ait olan Bursa Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'nin enerji alanını genişleten karar kabul edildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi enerji yatırımlarına devam ediyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına yönelik projeler kapsamında Dobruca'daki içme suyu ana hattına kurduğu tribün ile saatte 500 kilovat elektrik enerjisi üretmeye başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi kurduğu tribün ile enerji üretiyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına yönelik projeler kapsamında Dobruca’daki içme suyu ana hattına kurduğu tribün ile saatte 500 kilovat elektrik enerjisi üretmeye başladı

2014'ün en iyi kent konseyi Bursa Kent Konseyi!

İstanbul merkezli Belediye Haberleri Ajansı tarafından bu yıl sekizincisi yapılan ‘Belediye Oscarları’ ve ‘Yılın Belediye ve Yerel Yönetim Projeleri’ ödüllendirmesinde, Bursa Kent Konseyi ‘2014 Yılının En İyi Kent Konseyi’ seçildi.

Bursa 2014 yatırımlarıyla marka bir dünya kenti oldu!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2014’ü 2015’e bağlayan 31 Aralık Çarşamba akşamı ile 1 Ocak Perşembe gününü vatandaşların güvenli ve huzurlu geçirebilmeleri için her türlü önlemini aldı.

2014 enerji sektörü!

Türkiye'de 2014 enerji gündemine maden kazaları ve Kuzey Irak petrolünün sevkıyatı, dünya gündemine Rusya’nın “ gaz tekelinin ” kırılması çabaları ile düşen petrol fiyatları damga vurdu.

Bursa'da 2014 yılında bir çok proje hayata geçirildi!

Ulaşımdan çevreye, spordan tarihi mirasa kadar her alanda 20 yıllık yatırımdan fazlasını 5 yıla sığdıran Bursa Büyüksehir Belediyesi, 2014 yılını da yeni yatırımlarla dopdolu geçirdi...

ICCI 2014 Enerji Ödülleri sahiplerini buldu!

Enerji sektörünün en önemli organizasyonlarından ICCI 2014 Enerji Ödülleri sahiplerini buldu. Yarışmada Yenilenebilir Enerji Santralleri, Termik Enerji Santralleri ve Verimlilik kategorilerinde 11 ayrı proje büyük ödüle layık görüldü.

Nuh Çimento atık ısı dalında ödül kazandı!

Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı ( ICCI ) 2014 Enerji Oscar Ödülleri kapsamında enerji santralleri ve verimlilik projeleri kategorilerinde yapılan başvuruların en iyileri onurlandırıldı.

Bursa 2014 enerji yatırımları Haberi

Bursa 2014 enerji yatırımları


Bursalı 7 firma son bir yılda toplam 405 milyon liralık enerji yatırımı için Ekonomi Bakanlığı’nın verdiği teşviklerden yararlandı. Bu firmaların Türkiye genelindeki yatırımları ağırlıklı olarak rüzgar enerjisi, hidroelektrik santral, biyoenerji ve güneş enerjisi üzerine oldu. Yenilenebilir enerji yatırımları Bursalı sanayicilerin iştahını kabartırken, önümüzdeki yıllarda bu sayının daha da artması bekleniyor. Teşviklerden yararlanmadan yatırım yapan pek çok firma da bulunuyor. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde kurulan Bursa Enerji Konseyi de hazırladığı eylem planıyla Bursa’nın enerji yatırımları vizyonunu ortaya koyacak. Bu kapsamda yerli, yenilenebilir temiz enerji türleri ve teknolojileri ile çeşitli enerji kaynaklarının bir arada planlı kullanılması amaçlanıyor. Kurulacak ‘Enerji Ajansı’ ile Bursa’nın ve TR 41 Bölgesi’nin enerji yatırım potansiyeli ortaya çıkarılacak. Kente ait ve özgün, rekabetçi bir rüzgar...