05 / 08 / 2024

bursa 2014 tekstil ihracatı

bursa 2014 tekstil ihracatı

Ocak-ağustos döneminde, geçen senenin aynı aylarına göre tekstilde yüzde 6,73 artışla 950 milyon 638 bin, hazır giyim ve konfeksiyonda ise yüzde 10,83 yükselişle 394 milyon 883 bin dolarlık dış satım gerçekleştirildi.

Bursa 3. Sulh Hukuk Mahkemesi'nden 10.5 milyon TL'ye satılık tekstil fabrikası!

Bursa 3. Sulh Hukuk Mahkemesi, Bursa ili, Yıldırım İlçesi, Demetevler Mahallesi 6895 ada 6 parselde yer alan tekstil fabrikasını 10 milyon 546 bin 199 TL'ye satıyor...

Ankapark, ECS Stil Tekstil’e mi devredildi?

Ankara’da kulislerde, GBM Ticaret AŞ-Çelik ortaklığının, Ankapark'ın işletmesini, Bursa merkezli ECS Stil Tekstil’e devrettiği konuşuluyor...

Bursa'nın en büyük kalp hastanesi Ekim'de açılacak!

2014'te Bursa’da inşaatına başlanılan dev kalp damar hastanesinde sona gelindi. 7 yıldızlı otel görünümündeki hastanenin Ekim ayında hizmete açılması bekleniliyor.

Mehmet Müezzinoğlu Bursa'da yakında açılacak projeleri inceledi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yakında hizmete açılacak Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB), Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi ile İleri Kompozit Mükemmeliyet Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Bursa Tekstik Mükemmeliyet Merkezi Eylül'de açılıyor!

Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi’nin, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından eylül ayında hizmete açılması planlanıyor. Merkezin kente büyük değer kazandıracağı belirtiliyor.

Bursa İznik UNESCO yolunda!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleşen çalışmalar ile 2014 yılında Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık gibi değerleriyle Unesco Dünya Miras Listesi’ne dâhil olan Bursa’nın ilçesi İznik de Unesco yolunda…

Bursa Ticaret Odası'nın dev projelerinde sona gelindi!

BURSA Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) öncülüğünde inşa edilen Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi, İleri Kompozit Mükemmeliyet Merkezi ile Türkiye’nin en büyük Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi’nin yeni hizmet binasının açılışı için geri sayım başladı.

Bursa’ya Kuran-ı Kerim ve Hat Müzesi!

Tekstil Sanayi, Enerji, Göç Tarihi, Kılıç Kalkan, İpek, Para, Karagöz Hacivat ve Kent Müzesi ile Bursa’yı müze kent haline getiren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de kente Kuran-ı Kerim ve Hat Müzesi kazandırmak için çalışmalara başladı.

Tarihi Kentler Birliği 2016 toplantısına Bursa damgası!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “2010 yılında başvurduğumuz UNESCO süreci 2014’de tamamlanarak Bursa UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girdi.Yani, Bursa’nın değerleri artık dünyanın üstün evrensel değeri oldu." dedi.

Bursa Yeşim Tekstil arazisine toplu konut yapılacak!

Çağlar Grubunun SGK’ya olan prim borçlarının tahsilatı, el konulan Yeşim Tekstil arazisi üzerine kurulacak konutların satışı ile gerçekleştirilecek. 280 milyon liralık borcun tahsil edileceği konut sayısının ise sadece 1061 olması akılları karıştırdı.

Bursa Umurbey Recep Tayyip Erdoğan Stadı ne zaman açılacak?

Bursa'nın Gemlik ilçesinde 2014 yılı Kasım ayında temeli atılan Umurbey Recep Tayyip Erdoğan Stadı açılış için gün sayıyor. Stadın 2016 yılının ilk aylarında hizmete girmesi bekleniyor.

Bursa Orhangazi Devlet Hastanesi’nin inşaatında sona gelindi!

Yapımına 2014 yılında başlanan yeni Bursa Orhangazi Devlet Hastanesi’nde sona gelindi. 29 dönümlük arazi üzerine yapılan hastanenin kaba ve ince işçiliğinin sona ermesi ile birlikte çevre düzenlemesine başlandı.

Bursa Ibis ve Adana Ibis Otel değerleme raporu!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ., şirket portföyündeki Bursa Ibis ve Adana Ibis Otel'e ait 31 Aralık 2014 tarihli ikinci revize değerleme raporlarını KAP'a bildirdi.

bursa 2014 tekstil ihracatı Haberi

bursa 2014 tekstil ihracatı



Türkiye'de tekstil ve konfeksiyon sektörlerinin önemli merkezlerinden Bursa'nın, yılın 8 ayında bu iki alandaki ihracatı 1,3 milyar doları geçti. 


Ocak-ağustos döneminde, geçen senenin aynı aylarına göre tekstilde yüzde 6,73 artışla 950 milyon 638 bin, hazır giyim ve konfeksiyonda ise yüzde 10,83 yükselişle 394 milyon 883 bin dolarlık dış satım gerçekleştirildi.  


Uludağ İhracatçı Birliklerinin kayıtlarından derlenen bilgilere göre, 2013'ün ocak-ağustos döneminde 890 milyon 691 bin dolar olan tekstil ihracatı, bu senenin aynı sürecinde yüzde 6,73 artışla 950 milyon 638 bin dolara ulaştı. 


Bu dönemde Almanya'ya yapılan dış satım yüzde 0,46'lık artışla 95 milyon 420 bin dolarla ilk sırada yer aldı. Bursa'nın tekstil ihracatından yüzde 10,04 pay alan Almanya'yı, Rusya, Romanya, İngiltere, Hollanda, İran, Fas, İspanya, İtalya ve ABD izledi. Tekstil ihracatı artış...