30 / 04 / 2024

Bursa Acemler Merkez Komutanlığı arazisi sit kapsamında mı

Bursa Acemler Merkez Komutanlığı arazisi sit kapsamında mı

Binası çürüyen Çekirge Devlet Hastanesi'ne yeni adres olarak gösterilen Acemler'deki Merkez Komutanlığı'nın arazisi SİT kapsamından çıkarılıyor. SİT statüsünün kaldırılmasına yönelik değişiklik, askıya çıktı.

Bursa'daki riskli bina yıkıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ'nin Acemler yerleşkesinde yer alan riskli binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Bursa Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi Nisan 2023'te tamamlanacak!

Bursa'nın sağlık alanında büyük ihtiyacını karşılayacak olan Acemler'deki Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin yapımı 2017'de başlamıştı. Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, 1281 yatak kapasiteli hastanenin Nisan 2023'te tamamlanacağını açıkladı.

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların çevresindeki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'daki "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında Kızılay, Merkez Bankası ve İŞKUR binalarının ardından 15 iş yeri yıkıldı.

TOKİ Bursa 84 konut ihalesi yarın!

Bursa İli Harmancık İlçesi Merkez Mahallesi 84 Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Bursa Harmancık 84 konut ihalesi 26 Ekim'de!

Bursa İli Harmancık İlçesi Merkez Mahallesi 84 Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi Pazartesi günü yapılacak.

Bursa'da cami inşaatından düşen işçi öldü!

Bursa Merkez Osmangazi'de inşaatı devam eden caminin çatısından düşen Murat Yıldız (22) vefat etti. Yıldız'ın cenazesi, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi...

Bursa Yıldırım'da 100 evin tahliye kararına tepki!

Bursa'nın merkez Yıldırım İlçesi Mollaarap Mahallesi'nde geçen yıl başlayan okul inşaatı çalışmasında bazı evlerde çatlaklar meydana geldi. Bölgede 100'den fazla evin tahliyesine karar verildi.

Bursa Soğanlı Merkez Cami açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle hayata geçirilen Soğanlı Merkez Cami açıldı.

Bursa'da kentsel dönüşüm protestosu!

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde, kentsel dönüşüm projesi dahilinde 4 yıl önce evleri yıkılan bir grup, yenilenen evlerini zamanında teslim etmediğini söyleyerek inşaat firmasını protesto etti.

Bursa Anadolu İHL inşaatının yüzde 90'ı tamam!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye tarafından Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki çalışmaları değerlendirdi. Aktaş, okul inşaatının yüzde 90'ının tamamlandığını söyledi.

Bursa Sky Tower herkese açık, kişiye özel!

Halen inşası süren Sky Tower, Bursa'nın hem en yüksek hem de baret kazık temel sistemiyle yapılan ilk binası olacak. İş ve sosyal yaşamı buluşturan bir merkez olarak tasarlanan 129 metre yüksekliğindeki iş kulesi, tümüyle doğa dostu.

Bursa GUHEM'in yüzde 50'si tamamlandı!

Bursa'da 13 bin metrekarelik alanda inşa edilen GUHEM projesinin yüzde 50'si tamamlandı. Merkez tamamlandığında Avrupa'da en iyi, dünyada ise ilk 5 havacılık ve uzay merkezinden birisi olacak...

Bursa Merkez İmam Hatip Lisesi yenileniyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentteki okulları yenilemeye devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde yenilenen Merkez İmam Hatip Lisesi’nde inşaatlar hızla yükseliyor.

Bursa Acemler Merkez Komutanlığı arazisi sit kapsamında mı Haberi

Bursa Acemler Merkez Komutanlığı arazisi sit kapsamında mı

Binası çürüyen Çekirge Devlet Hastanesi'ne yeni adres olarak gösterilen Acemler'deki Merkez Komutanlığı'nın arazisi SİT kapsamından çıkarılıyor. Birinci derece SİT alanında bulunan araziye imar planı yapılabilmesi için SİT statüsünün kaldırılmasına yönelik değişiklik, askıya çıktı. 

Çekirge Devlet Hastanesi'nin taşınacağı Acemler'deki Merkez Komutanlığı'nm arazisi, SİT alanından çıkarılıyor. Sağlık Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanrasında yapılan mutabakatın ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da gündemine gelen araziyle ilgili bürokratik işlemler tamamlanma aşamasına geldi. Eski Merkez Komutanlığı olarak da bilinen Acemler Kışlası Doğal SİT Alanı Tescili, SİT statüsünün kaldırılmasına yönelik değişiklik askıya çıktı. Askı ilanı 6 Mayıs'ta sona erecek. Araziye imar planı yapılabilmesi için öncelikde SİT alanından çıkarılması gerekirken, 100 dönümlük arazi Sağlık Bakanlığı'na geçtiğinde Çekirge Devlet Hastanesi, çocuk ve kadın doğum hastanesi ile birlikte 3 sağlık...