30 / 04 / 2024

Bursa Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisi

Bursa Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisi

Büyükşehir Belediyesi, Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisinin yapımı için düğmeye bastı. Bursa’da, arıtma tesislerinde biriken atık çamurların yakılması sırasında açığa çıkacak ısıdan üretilecek elektrikle 6 milyon liralık enerji tasarrufu sağlanacak.

Kuzu Grup Bursa Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisi ihalesini kazandı!

Kuzu Grup, Bursa’da 68 milyon TL’lik yatırımla atık çamurları enerjiye dönüştürecek. Kuzu Grup, Bursa’daki Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisi’nin ihalesini kazandı..

Bursa’ya 1000 yataklı yeni hastane geliyor! Bakın nereye yapılacak!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugün kaleme aldığı yazısında AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ın Bursa’ya verdiği önemli bir müjdeyi köşesine taşıdı. Yazar Yılmaz Bursa'ya 1.000 yataklı yeni bir hastane yapılacağını belirtti.

İnci Mahall Akçalar satışa çıktı! Yeni proje!

Bedri Polater İnşaat tarafından Bursa Akçalar'da yükselen İnci Mahall Akçalar satışa çıktı. İnci Mahall Akçalar daire fiyatları ne kadar? İnci Mahall Akçalar'da hangi konut tipleri bulunuyor? İşte ayrıntılar...

Bursa'da ev almanın tam zamanı!

Ülkede yaşanan ekonomik krizden dolayı gayrimenkul sektörü de etkilendi. Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi ve Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri (TÜGEM) Bursa Başkanı Göksel Birsen, gayrimenkul sektörüyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İş yeri kirasını ödemekte zorlananlar dikkat!

Kovid-19 sürecinde kapalı kalan iş yerleriyle ilgili kira tartışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Bursa’da çıkan bir karar, kira ödemekte zorlananlara umut oldu. İşte kirayla ilgili ihtilaflarda izlenebilecek yollar...

Bursa'da kaçak yapılaşmaya İHA'lı önlem!

Bursa'da kaçak yapılaşmaya karşı insansız hava aracıyla kontroller sağlanıyor. Türkiye’de İlk defa kurulan Akıllı Şehircilik ve İnovasyon Dairesi Başkanlığı’nın Daire Başkanı M. Kürşat Gürsoy, kaçak yapılaşmaya karşı alınan önlemleri anlattı.

Bursa affedilen kaçak yapıların altında kalacak!

Depremler ve kaçak yapılarla ilgili açıklamalarda bulunan TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Fikri Düşünceli "Bursa affedilen kaçak yapıların altında kalacak" dedi.

Bursa'da kaçak yapıya havadan takip!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kaçak yapılaşma ile mücadelede kararlılıkla çalışacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Uşak'a raylı sistem müjdesi!

Hızlı trenle ülkenin dört bir yanına gidilebileceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uşak'ta şehir içi raylı sisteme ihtiyaç duyulduğunu, mevcut hattın bu şekilde değerlendirilmesiyle ilgili fizibilite çalışmasının sürdüğünü söyledi.

Çanakkale Belediye Başkan Adayı'nın kaçak binası yıkılacak!

Çanakkale Bağımsız Belediye Başkan Adayı İlyas Terzi'nin Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Kösedere Köyü'nde devasa bir kaçak yapı inşa ettiği ortaya çıktı.

Bursa'nın raylı sistem hattı 114 kilometreye çıkacak!

AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan’ı ve adayı Alinur Aktaş, “Bursa için bir yol haritası belirledik. 20 yılda yapılan 54 kilometrelik raylı sistemi, 114 kilometreye çıkaracağız” diye konuştu.

Alinur Aktaş: Bursa’nın gelecek 50 yılı planlanıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve cumhur ittifakı AK Parti büyükşehir belediye başkan adayı Alinur Aktaş, yeni dönemde hayata geçireceği projelerini anlattı.

Bursa'nın metro hattı uzunluğu 114 kilometre çıkacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti'nin Büyükşehir adayı Alinur Aktaş, ulaşım ile alakalı müjdeleri verdi. Aktaş, 54 kilometrelik metro hattının 114 kilometreye çıkacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kaçak yapılaşmada sabrımız taştı!

İstanbul Kartal'da çöken binayla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Kentsel dönüşüm değişim olsaydı, bunlar planlı olsaydı, kaçak yapılaşma olmasaydı başımıza bunlar gelir miydi? Milletime sesleniyorum, artık sabrımız taştı'' diye konuştu.

Bursa Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisi Haberi

Bursa Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan arıtma tesislerinde biriken atık çamurunun bertaraf edilmesini, diğer taraftan da yakma sırasında açığa çıkacak ısıdan elektrik elde edilmesini sağlayacak olan Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisi ile ilgili protokolü yüklenici firma ile imzaladı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gelecek nesillere bırakacakları en büyük mirasın temiz hava, su ve toprak olduğunu belirterek, kurulacak tesis ile hem arıtma tesislerindeki çamurun ortadan kaldırılacağını hem de yıllık 2,5 megavatlık elektrik üretimi ile yılda 6 milyon TL’lik enerji tasarrufu sağlanacağını söyledi.


Bursa’nın daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması amacıyla çevre yatırımlarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, metan gazından elektrik üretimi, ana içme suyu hattı üzerine kurulan tribünler ile sudan elektrik üretimi ve güneş panellerinden elektrik üretiminin ardından şimdi de arıtma tesislerinde toplanan...