04 / 05 / 2024

bursa binalardaki asansörler

bursa binalardaki asansörler

Bursa'da Doğanbey TOKİ konutlarındaki asansörlerin tehlikeli olduğunun resmi raporlarla ortaya çıkmasını değerlendiren Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart, sorunun kent genelindeki binaların yüzde 82'sinde yaşandığını açıkladı.

O binalardaki asansörlere 'Karekod' uygulaması! Asansör kazanlarına son verecek yeni uygulama geliyor!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurtlarındaki asansörlere ''karekod'' uygulaması için düğmeye bastı. İşte ayrıntılar...

Bursa 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar tamamlandı!

Bursa'da hayata geçirilecek olan 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesinde "çürük" binaların yıkımları tamamlandı. Verilen detaylara göre yıkılan binalardaki beton eksikliği ve demirdeki kalitesizlik hem yüklenici firma yetkililerini hem de mülk sahiplerini şaşırttı.

Kiracı asansör giderlerinden sorumlu mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalardaki asansör giderlerinin kiracıya mı ev sahibine mi ait olduğunu kaleme aldı.

Binalardaki tehlike! Asansörler alarm veriyor!

Türkiye’de son 10 yıl içerisinde asansör kazaları sonucunda 152 kişi yaşamını yitirdi. Peki kazalar neden oluyor. Birçok konut ve iş yerinde hangi tip asansörler kullanılıyor? Bu asansörler denetleniyor mu? İşte tüm merak edilenler...

Bursa İnegöl'de iş kazası: 1 ölü!

Bursa İnegöl'de çalıştığı inşaatta asansör boşluğuna düşerek ağır yaralanan işçi kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. 

Esenyurt'ta kentsel dönüşüm çilesi bitmiyor!

İstanbul Esenler'de kentsel dönüşümle yapılan bir sitenin sakinleri, inşaat şirketinin borçlarını ödeyemediği için alacaklıların da asansörler ile boş dairelerdeki kapı, pencere, mobilya sistemlerini geri sökmeye başladığını söylediler.

Depremde yüksek güvenlik sağlayan yapay zekalı asansörler!

Mitsubishi Electric, yüksek hızlı, konforlu ve enerji tasarruflu asansörleri ile dünyaca ünlü prestijli projelere imza atıyor..

Binalara zorunlu asansör sigorta uygulaması geliyor!

Binalardaki asansörler Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yeni hazırlayacağı uygulama ile  zorunlu sigorta kapsamına alınacak. 

Asansörler zorunlu sigorta kapsamına alınıyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, asansörler için zorunlu sigorta uygulaması başlatacak. Sigortayı, bina sahipleri ya da apartman yöneticileri yaptıracak.

Asansör ve yürüyen merdiven seminerleri başlıyor!

Konut, AVM ve ofis gibi yaşam alanlarında sıklıkla kullandığımız asansörler ve yürüyen merdivenler için seminerler başlıyor.

Yeni imar yönetmeliğinde asansör maddeleri!

1 Ekim 2017 itibari ile yürürlüğe girecek Yeni imar yönetmeliği ile binalardaki asansör zorunluluğu değişti mi? Kaç katlı binalarda asansör yapılması zorunlu olacak?

Deprem yönetmeliğine uygun binalardaki asansörler daha güvenli!

Asansör sektörünün öncü firması Otis Türkiye, deprem kuşağında yer alan Türkiye’da daha güvenli asansörlere sahip olunması için binaların deprem yönetmeliğine göre inşa edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Bandırma'daki asansörler denetleniyor!

Bandırma Belediyesi ile RoyalCert firması arasında yapılan iki yıllık protokol kapsamında ilçedeki tüm asansörlerin denetimi yapılıyor.

bursa binalardaki asansörler Haberi

bursa binalardaki asansörler

Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkam İbrahim Mart, Türkiye'de yaklaşık 435 bin asansör olduğunu, yüzde 39'unun denetlendiğini, denetlenenlerden yüzde 55'inin kırmızı etikete sahip olduğunu kaydetti Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer olmak üzere 3 ilçede yaklaşık 7 bin asansör bulunduğunu belirten ibrahim Mart, bunların ancak bin 700'ünün belediyelerden ruhsatlı olduğunu, ruhsatlı asansörlerin de ancak yüzde 58'inin kontrol edilebildiğini söyledi. Kontrolleri yapılan asansörlerin yüzde 82'sinin kusurlu olduğunu belirten Mart, "Yüzde 70'i kırmızı, yüzde 12'si sarı etikete sahip. Yüzde 18'i ise kullanılabilir" dedi. 


GEVŞEKLİK VAR 


Asansörlerin büyük bölümünün ruhsatsız olmasının düşündürücü olduğunu vurgulayan Mart, şöyle dedi; "Bina ruhsatı olabilir ama yaklaşık 5 bin asansörde ruhsat yok. Bu nedenle de durumlan bilinemiyor. Denetimde bir gevşeklik var. Denetimde iki konu öne çıkıyor. Öncelikle vatandaşların talepte bulunması gerekiyor....