15 / 05 / 2024

bursa bitinya Hisar Arkeoparkı

bursa bitinya Hisar Arkeoparkı

Osmangazi Belediyesi, Hisar Arkeoparkı ile Bursa’nın Bitinya ve Bizans’tan Osmanlı’ya dek binlerce yıllık tarihini ortaya çıkarmak üzere…

Gemlik Belediyesi'nden 75 milyon TL'ye imarlı arsa!

Bursa İli Gemlik Belediye Başkanlığı, Bursa Gemlik Hisar Mahallesi'nde yer alan küçük sanayi alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 28 Aralık tarihinde yapılacak.

Bursa Hisar’da binaların cepheleri yenilendi!

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın ilk yerleşim yeri olan Hisar’ın tarihi özelliklerini korumak adına başlattığı Tarihi Hisar Bölgesi Yenileme Projesi'ni tüm hızıyla sürdürüyor. Projenin en önemli çalışmalarından biri olan Oruçbey Caddesi’ndeki binaların cephe sağlıklaştırma çalışmaları tamamlandı. 

Eski Bursa gün yüzüne çıkıyor!

Bursa’nın ilk yerleşim yerlerinden biri olan Hisar İçi, Osmangazi Belediyesi’nin ‘Yaşayan Tarih Hisar İçi’ sloganıyla hayata geçirdiği proje ile yeniden ayağa kaldırılıyor. 

Hisar Arkeopark Projesi için kamulaştırma!

Bursa'nın kurulduğu Hisar bölgesindeki arkeolojik kazılar kapsamında devam eden Hisar Arkeopark Projesi için 3 ve 15 bina kamulaştırıldı.

Bursa Hisar İçi turizme kazandırılıyor!

Osmangazi Belediyesi, Bursa'nın ilk yerleşim yeri olan Hisar İçi'nin yaşayan bir tarih olarak korunup yaşatılması, özgün özellikleriyle geleceğe aktarılması, eski Bursa'nın ortaya çıkartılması için 'Yaşayan Tarih Hisar İçi' projesini hayata geçiriyor.

Bursa'daki 2 bin 400 yıllık Bitinya Sarayı turizme kazandırılacak!

Bursa'da 2 bin 400 senelik Bitinya Sarayı'na ait tünel, mahzen ve Uludağ'dan gelen suyu taşıyan kanalların bulunduğu bölümleri ortaya çıkaran Bursa Büyükşehir Belediyesi, bütün halindeki tarihi yapıyı turizme kazandırmayı hedefliyor.

Bursa Yerkapı Camii'nin restorasyonunda son durum!

Bursa Hisar içerisinde bulunan Yerkapı Camii restorasyonu bitmesine rağmen elektrik ve bazı basit eksiklikleri tamamlanamadığı için ibadete açılamıyor. Camiinin Ramazan ayında ibadete açılması için gayret göstermesini bekliyor.

Bursa Hisar'da dönüşüm başlıyor!

Osmangazi ilçesinde Bursa’nın en eski 5 mahallesinin bulunduğu Hisar içerisinde dönüşüm projesi başlatılıyor. Hasanoğlu, Oruçbey Caddesi cephe sağlıklaştırma projesinde belediye yöneticileri mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Bursa'ya açık hava müzesi geliyor!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Hisar bölgesinde başlattığı arkeopark çalışmalarıyla Bursa’nın tarihini yeniden canlandırıyor. Bursa’nın tarihi, Osmangazi Belediyesi’nin 2011 yılından bu yana devam eden çalışmalarıyla gün yüzüne çıkıyor.

Bursa Hisar'daki tarihi konağın restorasyonu tamamlanıyor!

Sivil mimarlık örneği yapıların kente kazandırılması için büyük çaba harcayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, mülkiyetini üzerine aldığı Hisar bölgesindeki yaklaşık 200 yıllık konağı da ilk günkü ihtişamına kavuşturuyor.

Bursa Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı restore edildi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hisar bölgesindeki Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı’nın restorasyonunun ardından, Tophane Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi’nin müzesi olarak kente kazandırılacağını söyledi.

Hisar Arkeoparkı için Bitinya'ya ilk kazma vuruldu!

Osmangazi Belediyesi, Hisar Arkeoparkı ile Bursa’nın Bitinya ve Bizans’tan Osmanlı’ya dek binlerce yıllık tarihini ortaya çıkarmak üzere…

Bursa’da caddelere yürüyen yol ve merdivenler yapılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çarşı bölgesinden Hisar içine geçmek isteyenlerin çıkarken zorluk yaşadıkları Bali Bey Hanı merdivenlerine alternatif olarak yapılacak ilk yürüyen merdiven alanında inceleme yaptı...

bursa bitinya Hisar Arkeoparkı Haberi

bursa bitinya Hisar Arkeoparkı

Osmangazi Belediyesi, Hisar Arkeoparkı ile Bursa’nın Bitinya ve Bizans’tan Osmanlı’ya dek binlerce yıllık tarihini ortaya çıkarmak üzere…

“Hisar için özel bir çalışma yürütüyoruz” diyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İstanbul’dan gelen mimarlarla bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Başkan Dündar bölgede Mollagürani Mahallesi Dolaplı Sokak’ta kurulması öngörülen ve Kaleiçi olarak bilinen bölgede 5 bin metrekarelik bir alanda yüzey çalışmalarının gerçekleştirildiğini söyledi.

Başkan Dündar, “Yurt dışında Old Town yani eski şehir denen bir çalışma gerçekleştiriyoruz…

Aynı zamanda yayalaştıracağız.

Şu anda kazılar devam ediyor.

Bitinya’dan Bursa’ya giriyoruz…

Bu bölgede Osmanlı’nın yanı sıra, öncesindeki Bitinya ve Bizans tarihini de ortaya çıkartacağız.

Burası tamamlandığında hem kentin binlerce yıllık tarihi ortaya çıkacak hem de Bursa turizmi açısından eşsiz bir zenginliğe sahip olacak” dedi…

KAMBERLER’E PANORAMİK MÜZE

Dün, Yeni Dönem Gazetesi yönetimi ve yazarlarıyla birlikte yaptığımız ziyarette...