19 / 07 / 2024

bursa büükşehir belediyesi

bursa büükşehir belediyesi

Türkiye'nin en büyük dördüncü kenti olan ve önemli sanayi havzaları arasında yer alan Bursa'da yerel yönetimlerin vizyonları kentin geleceğini şekillendirmek açısından kritik bir eşikte duruyor.

Büyükşehir Belediyesi düğmeye bastı! O ile 1315 adet yeni konut geliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm çalışması kapsamında harekete geçti. Belediye, kentsel dönüşüm projesinde 3 etapta depreme dayanıklı toplam 1315 konut, 118 ofis ve 148 ticari alan inşa edecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi raylı sistem hatlarında çalışmalarını hızlandırdı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentte inşası devam eden T2 hattında çalışmalarını hızlandırdı. Şehrin en önemli projelerinden biri olan T2 hattında test sürüşleri Mayıs 2022'de başlayacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm yatırımlarını artıracak!

2022 senesi için yapılacak yatırımlarını açıklayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, gelecek sene kentsel dönüşümde de yatırımlarını hızlandıracaklarını dile getirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel tasarım yarışması sonuçlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kentsel tasarım yarışması sonuçlandı. Projede  kazanan isimler açıklandı. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 2020 bütçesi 2.8 milyar TL!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 mali yılı gelir bütçesi 2 milyar 800 milyon lira, gider bütçesi de 2 milyar 600 milyon lira şeklinde kabul edildi. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı toplantısı gerçekleşti!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs ayı olağanüstü meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği yürürlükte!

Bursa Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Yürürlükte Arsalara İlişkin Hükümler, Yapılaşmaya İlişkin Hükümler, Yapılara İlişkin Hükümler yer aldı. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi 2017 yatırım programını açıkladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2017 yatırımlarını programladı. 2017 yılı için 2 milyar 375 milyon TL öngörülen bütçenin 1 milyar 195 milyon TL'si yatırımlara ayrıldı. Yatırım kalemlerinde ulaşıma 493 milyon TL ayrıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu, İnegöl'de toplandı!

Her ay farklı bir ilçeyi ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu, bu ay İnegöl´de toplandı. Bursa Büyükşehir İmar Komisyonu Üyelerinin ziyaretinde, İnegöl Belediye Meclisi İmar Komisyonu üyeleri de hazır bulundu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden İnegöl'e modern pazar alanı!

Geçen yılın son günlerinde yoğun kar yağışı nedeniyle çatısı çöken İnegöl Kapalı Pazar Alanı’nın (MERPA) yerine Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, tonoz çatı uygulamaları ve estetik mimarisiyle dikkat çeken projede inşaat hızla ilerliyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi yeni binasında faaliyete başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 5 birim dışındaki bütün daire başkanlıkları Zafer Mahallesi’nde yeni binasında faaliyete başladı. Vatandaşlar, yeni binanın doğu tarafındaki alanda otopark meselesinin çözülmemesine şaşırdıklarını ifade etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden 7 mahalleye dönüşüm!

‘Kentsel dönüşüm’ denilince…Büyükşehir Belediyesi, kronik çözümsüzlüğe neşter olabilecek ve son noktayı koyabilecek düşünce, adım ve çabalarla görülmek isteniyor...

Bursa Büyükşehir Belediyesi imara 43 milyon TL ayırdı!

Bursa'yı geleceğe taşıyan projeleri hayat geçiren Büyükşehir Belediyesi, 1 milyar 198 milyon TL olan yatırım bütçesinde en büyük payı 443 milyon TL ile ulaşıma ayırdı.

bursa büükşehir belediyesi Haberi

bursa büükşehir belediyesi

Türkiye'nin en büyük dördüncü kenti olan ve önemli sanayi havzaları arasında yer alan Bursa'da yerel yönetimlerin vizyonları kentin geleceğini şekillendirmek açısından kritik bir eşikte duruyor. 


Bu çerçevede 31 Mart 2014'ten itibaren yürürlüğe giren 'Yeni Büyükşehir Yasası (Bütünşehir) ile birlikte ilde yapılacak ve devam eden birçok yatırımın yürütücüsü Bursa Büyükşehir Belediyesi oldu. Söz konusu yasa ile hizmet alanı 2 bin 215 kilometrekareden 11 bin 270 metrekareye çıkan belediye aynı zamanda kapatılan il özel idarelerinin sürdürdüğü hizmetleri de bünyesinde veriyor. 


Yasa öncesinde Bursa Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde 268'i mahalle 145'i de köy olmak üzere toplam 413 köy ve mahalle bulunurken, bu sayı yasayla birlikte bin 176'ya yükseldi. Ayrıca belediye sınırları dahilindeki ilçe sayısı da yediden 17'ye çıktı. 

Projelerin tek elde toplanması ise kentin gelişimini...