10 / 05 / 2024

Bursa büyüme rakamları

Bursa büyüme rakamları

Üretim ve ihracat üssü Bursa'nın gözü yükseklerde. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, "Türkiye'nin üretim ve ihracat üssü konumundaki Bursa, Türkiye ortalamasının üzerinde bir büyüme performansı gösteriyor" dedi

Bursa, Türkiye ortalamasının üzerinde bir büyüme performansı gösteriyor!

Üretim ve ihracat üssü Bursa'nın gözü yükseklerde. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, "Türkiye'nin üretim ve ihracat üssü konumundaki Bursa, Türkiye ortalamasının üzerinde bir büyüme performansı gösteriyor" dedi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş’tan kentsel dönüşüm açıklaması! ‘Kentsel dönüşüme ihtiyaç var’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gaziakdemir Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmaların şeffaf ve herkese açık bir şekilde devam ettiğine vurgu yaptı. Başkan Aktaş, “Bursa’nın kentsel dönüşüm çalışmalarına ihtiyacı var. Kırmadan, dökmeden ve büyük bir anlaşmayla geldiğimiz bir nokta var

AB, Türkiye için büyüme tahminini ve enflasyon oranını açıkladı

AB Komisyonu'nun "Avrupa Ekonomik Tahminleri 2023 İlkbahar" raporu yayımlandı. AB Komisyonu raporunda Türkiye ekonomisinin 2023 ve 2024 yıllarındaki büyüme ve enflasyon rakamları belli oldu.

Türkiye ekonomisinde rekor büyüme!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ikinci çeyreğe ilişkin büyüme rakamları açıklandı. TÜİK'in açıklamış olduğu verilere göre Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 21,7 oranında rekor bir büyüme kaydetti.

İnşaat yatırımları ile büyüme devam edecek!

Yılın ilk çeyreğin büyüme rakamlarını yorumlayan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, inşaat yatırımları ile büyümenin hızlanacağını dile getirdi.

Büyüme rakamları, yabancı gayrimenkul alıcısını pozitif etkiliyor!

Inhouse Global Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven, dün açıklanan sektör bazlı büyüme rakamları ve inşaat sektöründeki büyüme hacminin yabancı gayrimenkul alıcısını pozitif etkilediğini söyledi.

Büyüme rakamları inşaat sektörünün ok gibi fırlayabileceğini gösteriyor!

İNDER Başkanı Durbakayım, "İnşaat sektörünün iyice gerilen yay pozisyonunu aldı. 2019 itibarıyla açıklanan büyüme rakamları, inşaat sektörünün önümüzdeki dönemler için hazırlandığını göstermektedir" dedi...

Büyüme rakamları, kriz yaratmak isteyenlere en güzel cevap oldu!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Atmaca Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca 2018 yılı büyüme rakamlarına ilişkin görüşlerini paylaştı.

Ekonomik büyüme rakamları oldukça memnun edici!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı Türkiye ekonomisi büyüme rakamlarına ilişkin Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı görüşlerini paylaştı. 

İnşaattaki büyüme ülke ekonomisindeki büyümenin göstergesi!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şube Başkanı Mustafa Gürses, "Türkiye ekonomisinin önümüzdeki dönemde de güçlü büyüme performansını sürdüreceğini ve yıl sonunda yüzde 7'nin üzerinde büyüme oranı sağlanacağını tahmin ediyoruz." diye konuştu.

İnşaat sektöründe yüzde 6.8'lik büyüme!

TÜİK 2017 yılı ikinci çeyrek gayri safi yurtiçi hasıla rakamları açıklandı. Türkiye ekonomisine güvenin arttığını gösteren verilerde inşaat sektöründe yüzde 6,8'lik büyüme artışı kaydedildi.

Türkiye ekonomisinin potansiyeli büyüme rakamlarının üstünde!

İTO Başkanı Çağlar, "Türkiye ekonomisinin potansiyeli bugün ortaya koyulan büyüme rakamlarının çok daha üstünde. Ancak yoğurdu üfleyerek yemeye devam ettiğimiz için finans dünyamızdan yeteri kadar istifade edemiyoruz. " dedi.

Bursa Büyükşehir ve Osmangazi Belediyesi'nden dönüşüme yetki talebi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi'nin taleplerini kabul ederse, Bursa'da yepyeni bir dönem başlayacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi enerji yatırımlarına devam ediyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına yönelik projeler kapsamında Dobruca'daki içme suyu ana hattına kurduğu tribün ile saatte 500 kilovat elektrik enerjisi üretmeye başladı.

Bursa büyüme rakamları Haberi

Bursa büyüme rakamları


Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Türkiye'nin üretim ve ihracat üssü konumundaki Bursa, Türkiye ortalamasının üzerinde bir büyüme performansı gösteriyor. Ancak bu öncülüğü devam ettirmek ve daha ileriye taşımak, geleneksel sanayi ve ticaretimizi dönüştürmekten geçiyor" ifadelerini kullandı. 


Burkay, yazılı açıklamasında, dünya ekonomisinde büyük bir değişim ve dönüşüm yaşandığını, bilginin yeniliğe dönüştüğü ülkelerin zenginleştiğini vurgulayarak, ulusal zenginliğin bir ülkenin doğal kaynaklarından ve işgücünden daha çok rekabetçiliğine ve inovasyon yapabilme kapasitesine bağlı olduğunu belirtti.  


Dünyanın en çok Ar-Ge yapan ilk 2 bin şirketi arasında 2012 yılında sadece 6 Türk şirketi olduğunu hatırlatan Burkay, TÜBİTAK kaynaklı bilgilere göre Türkiye'nin 2006-2011 arası Ar-Ge harcamasındaki artış oranının Çin'den sonra ikinci sırada yer almasının sevindirici bir gelişme olduğunu ifade etti. 


Burkay, Ar-Ge...