03 / 05 / 2024

bursa Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi

bursa Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon çalışmalarından biri olarak hayata geçirilecek ‘Hanlar Bölgesi ve Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi’ yarışmasına katılan 35 proje, uzman isimlerden oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendiriliyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş’tan kentsel dönüşüm açıklaması! ‘Kentsel dönüşüme ihtiyaç var’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gaziakdemir Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmaların şeffaf ve herkese açık bir şekilde devam ettiğine vurgu yaptı. Başkan Aktaş, “Bursa’nın kentsel dönüşüm çalışmalarına ihtiyacı var. Kırmadan, dökmeden ve büyük bir anlaşmayla geldiğimiz bir nokta var

TOKİ Trabzon Çarşıbaşı 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla! Sadece yüzde 10 peşinat!

TOKİ Çarşıbaşı projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Trabzon Çarşıbaşı 2022 sosyal konut projesi...

TOKİ Bursa Sosyal Konut 2022 Projesi hangi ilçelerde yapılacak? Ucuz konut başvuruları ne zaman başlayacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarını bugün açıkladı. Peki Bursa’da toplam kaç adet konut yapılacak? Bursa TOKİ başvuruları ne zaman başlayacak? İşte detaylar…

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki yıkımlar Mart'ta tamamlanacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsamında kalan son binanın Mart'ta yıkılacağını belirtti.

Bursa Osmangazi'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! 

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Osmangazi bölgesi genelinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projeleri hakkında açıklamalar yaptı.

Bursa İstanbul Caddesi kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul Caddesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalışmalardaki son durum hakkında bilgi verdi. 

TOKİ Bursa Orhaneli başvuruları bugün sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Bursa Orhaneli projesinde yer alan 97 adet konut için başvuru dönemi bugün sona eriyor. 

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'da hayata geçirilen kentsel tasarım projesi dahilinde çok katlı bir binanın yıkımı daha gerçekleşti. 

Bursa Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binalar yıkılıyor! 

Bursa'da hayat geçirilen kentsel dönüşüm projesi çalışmaları dahilinde Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'nda çok katlı binalar ortadan kaldırılıyor. 

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm başladı!

Bursa'ya bağlı Yıldırım ilçesinde hayata geçirilen Mevlana Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 7.etap çalışmalarına başlandı. 

Bursa'da kentsel dönüşüm gerginliği!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsamında, hak sahipleri kamulaştırma kararına tepki gösterdi. 

Rize Çarşı Mahallesi kentsel dönüşüm projesinin ihalesi yapıldı!

Rize İli Merkez İlçesi Çarşı (Dolgu) Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ihalesinin, 5 Ekim 2020 tarihinde 21-b usulüyle yapıldığı öğrenildi.

Bursa Yıldırım'daki imar barışı kentsel dönüşümü nasıl etkiledi?

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Albayrak, "Yıldırım'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına en büyük darbeyi imar barışı vurdu" dedi.

bursa Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi Haberi

bursa Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmanlı'nın ilk başkenti olan Bursa'da 14. yüzyılda oluşan, 16. yüzyılda han, bedesten ve çarşıların oluşumuyla gelişimini tamamlayan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni etrafında bulunan binalardan arındırarak yeniden gün yüzüne çıkarmak için çalışmalarına devam ediliyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da desteklenen projede kapsamında Kızılay, İşkur ve Merkez Bankası binaları ile Pirinç Han’ın hemen arkasında bulunan Bursalı Esiri Mehmet Efendi olarak bilinen 40’ıncı Osmanlı şeyhülislamına ait türbenin etrafını saran 15 dükkanın yıkımı gerçekleşirken alana uygulanacak proje yarışmasında da değerlendirme süreci tamamlandı. Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu’nun önderliğinde alanında uzman isimlerden meydana gelen jüri heyeti birbirinden değerli 35 çalışmayı tek tek inceledi. Başkanlığını Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu’nun yaptığı jürinin asil üyeleri Mimar...